Räkmix recept
Kollaps
Det här är ett klibbigt ämne.
X
X
-
Måndag: Skalade,hackade räkor. Medan jag hackar får de en nypa bra flingfoder med spirulina.
Tisdag: Skalade ärtor, mosade med gaffel. Medan jag mosar äter de en nypa NLS.
Min variant av "mix".Har aldrig varit någon anhängare av räkmix i frysen. Sedan jag slutade med det, för över tio år sedan har jag inte haft en sjukdom. Har bättre vattenkvalitet. Provade förr alla tänkbara recept. Tyckte bara jag fick problem. Att mixa redan kokta räkor, upphetta, frysa tina...man måste nog vara extremt varsam. Tror man nog bör ha råa räkor i mixen om det ska vara optimalt näringsmässigt.
Stora ca gillar dessutom att få bita tag i räkbitar med lite tuggmotstånd,samt att man slipper massa finfördelade matmoln i kar och filter.Lämna en kommentar:
-
-
det låter som mycket spirulinapulver, kan ju iof vara en svag sort men när jag kör en sån sats med räkmix har jag 1½ tsk spirulinapulver, för mycket spirulina kan ge sotfläckar på fiskarnaLämna en kommentar:
-
kör min malawi mix
1kg räkor oskalade
1kg ärtor
10tsk spirulinapulver
lite gelantinpulver
10 droppar multivitamin...Lämna en kommentar:
-
Lämna en kommentar:
-
//PeterLämna en kommentar:
-
Går det att hetta upp agaren i vattenbad (för att inte bränna i botten)? Eller ska den koka riktigt ordentligt?Lämna en kommentar:
-
Lämna en kommentar:
-
OK, ska testa det. Funkar det med lite riven morot i, för betakarotenet, spirulina istället för astaxanthinpulver? Har redan spirulina..
Mvh MickeLämna en kommentar:
Lämna en kommentar: