Ciklid.org hjälp

Kollaps

Här kan du hitta svar på frågor om hur styrelsen fungerar. Använd länkarna eller sökrutan nedan för att hitta rätt.

Forum, ämnen och inlägg

Vad är en community-anslagstavla?

En community-anslagstavla är en diskussionsplats online. Det kallas ibland också en "styrelse" eller "forum". Den kan innehålla flera kategorier, bestående av forum, ämnen och enskilda inlägg. Innehållet på en community-anslagstavla skapas ofta av användarna eller medlemmarna på webbplatsen. De används som stöd, för att dela idéer och för en mängd olika ämnen.

Hur är allt detta uppbyggt?

Anslagstavlan som helhet innehåller olika kategorier (breda ämnesområden), som själva innehåller forum (mer specifika ämnesområden) som innehåller ämnen (samtal eller diskussioner) som är uppbyggda av enskilda inlägg (där en användare skriver något) .

Vanligtvis har communityns hemsida en lista med kategorier och forum, med grundläggande statistik för varje - inklusive antalet ämnen och inlägg, och vilken medlem som postade det senaste meddelandet. Detta kan ersättas med en aktivitetsström som visar en ström av de senaste inläggen, foton och andra föremål som delas.

Hur hittar jag rätt?

När du klickar på ett forums namn kommer du till listan över ämnen som det innehåller. Ett ämne är ett samtal mellan medlemmar eller gäster. Varje ämne börjar som ett enda inlägg och växer när svar och kommentarer läggs till av olika användare.

För att starta ett nytt ämne klickar du bara på knappen + Nytt ämne (du kan behöva rätt behörighet för att göra detta).

Trådar kan beställas på många olika sätt. Standard är att ha ämnet med den senaste aktiviteten överst. Men du kan enkelt ändra denna ordning, till exempel för att ha ämnet med flest inlägg överst. Klicka bara på Filter-menyn uppe till höger i ämneslistan. Filtermenyn ger dig de alternativ du behöver för att sortera den aktuella sidan

Visningar på flera sidor

När det finns fler ämnen att visa än vad som får plats på en enskild sida, kan du se rutan "Sida", som innehåller sidnummer. Detta indikerar att listan med ämnen har delats upp på två eller flera sidor. Denna metod för att dela upp listor med objekt över många sidor används i hela communityn.

Vad är klibbiga ämnen?

'Sticky' ämnen är ämnen som bedöms vara viktiga av moderatorer eller administratörer. De är listade överst på ämneslistan och förblir "fasta" till toppen av listan, även om de inte har haft några inlägg nyligen. Deras syfte är att hålla viktig information synlig och tillgänglig hela tiden.

Hur läser jag ett ämne?

Klicka på rubriken för att läsa ett ämne. Varje inlägg i ett ämne skapas av en medlem eller en gäst. Du kommer att se lite kort information om medlemmen som skapade ämnet till vänster om inlägget.

Om du vill skicka ett svar på ett befintligt ämne klickar du på knappen Skriv svar. Om den här knappen inte visas kan det betyda att du inte är inloggad som medlem, eller att du inte har behörighet att svara, eller att ämnet har stängts för nya svar.

Det kommer också att finnas en svarsruta längst ner på sidan. Det är här du snabbt kan skriva in ett svar också. Om du klickar på länken Citat på ett svar kommer innehållet i det inlägget automatiskt att läggas till i svarsrutan åt dig. Genom att klicka på Citat på flera inlägg kan du citera flera inlägg i ett enda svar.

Hur får jag reda på mer om medlemmar?

För att se information om en viss medlem, klicka på användarnamnet. Detta tar dig till deras offentliga profilsida.

Vad är navigationsfältet?

Navigeringsfältet överst på varje sida har länkar som hjälper dig att flytta runt. Ett "brödsmula"-område längst upp till vänster visar var du är nu. Ett formulär till höger gör att du snabbt kan logga in. Detta möjliggör snabb förflyttning från en del av webbplatsen till den andra.

Kan jag ändra hur gruppen ser ut?

Du kanske kan ändra stilen på communityn genom att använda stilväxlaren längst ned till vänster på sidan. Detta låter dig välja olika stilar som ändrar färgschemat och utseendet på gemenskapen. Om det här alternativet inte visas kan brädet inte ändras.

Arbetssätt...