Jaguarciklid 2003 forts.

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Rivulatus
    Användare
    • december 2002
    • 811

    #16
    Ang. Trimaculatum!

    Jag frågade i en anna tråd om flowerhorn men eftersom han ochså hade trimaculatum så är dom här följande firrarna påväg och anländer på måndag till mitt nya 1250 liters akv. V.Synspilum "green", N.Trimaculatum, Två Par N.Festae "black", N.Dovii alla dessa fiskar kommer ifrån sverige och importerats av en kille som bor i norra sverige.

    Kan slänga upp några bilder senare när allt är igång just nu väntar man febrilt på lastbilen

    SA:

    Geophagus brasiliensis "Rio Sao Fransisco"
    Caquetaia myersi "Rio Ortequaza"

    Kommentar

    • walle_1
      Användare
      • februari 2003
      • 708

      #17
      Har lånat kameran nu jag=). Har knäppt 8 kort men han hittade inte skivan med programvaran på så jag får inte in bilderna på datorn. Håller på å laddar hem ett program nu som jag hoppas det ska gå med. Lägger väl in bilderna framåt helgen.


      MVH Martin

      MVH Martin

      http://m1.271.telia.com/~u27102612/

      Kommentar

      • INXS

        #18
        Jeff Rapps som ar "Tangled up in Cichlids" har suverant rykte har.
        Detta ar hans senaste lista http://www.tangledupincichlids.com/pricelist.html

        Han importerar mycket fisk och har bra kontakter , om nagon fisk kommer in i daligt skick eller om nagon forsoker lura honom kommer han pa det direkt och skickar inte bara ivag fisken till nasta man.

        Jag har letat efter rena Ampiphilus labiatus och snackad med honom om at ordna nagra. Han berattade att de senaste sandningarna fran central amerika hade labiatusar dar alla sag ut pa samma satt orange/rosa men saljaren havdade att dom var vildfangade sa han slutade att salja dom.
        Han har sagt att han skall halla koll om nagra av dom han har salt blir till salu igen eller far yngel.

        Detta ar bara nagot att tanka pa nar man borjar spendera pengar pa Flowerhorn/Kirin, Red Parrot eller Midas korsningar(citronellum X labiatus). Om det finns efterfraga kommer de att produceras och saljas tills det inte finns nagra riktiga trimacs eller labiatus kvar.

        Kommentar

        • chrillo
          Användare
          • februari 2003
          • 180

          #19
          Nån som vet vad populärnamnet är på Parachromis friedrischtalli? skulle väldigt gärna vilja få reda på det. Förästen så har de 3 fiskarna kommit till sitt nya 540liters hem nu =). Kommer en ny tank kamrat till dem imorrn i form av en 30cm Gibbiceps. Ska försöka ta bilder på dem så fort som möjligt. Dock är de lite små och slitna nu, iallafall 2 av dem då de gått med stora ciklider innan jag köpte dem. Fenorna är lite slitna etc =). Får hoppas att det växer ut.

          Mvh /Christian
          720liter Malawi

          Mvh /Christian
          http://www.akvaristforeningnord.org

          Kommentar

          • walle_1
            Användare
            • februari 2003
            • 708

            #20
            Ville bara påpeka att detta är en jaguartråd. Den har glidit ifrån sitt egentliga ämne sedan det kom fler folk. Vi kan väl försöka hålla oss till ämnet, annars göra en ny tråd där vi kan diskutera andra centralamerikaner.


            MVH Martin

            MVH Martin

            http://m1.271.telia.com/~u27102612/

            Kommentar

            • Daniel Odell
              Användare
              • januari 2003
              • 2437

              #21
              chrillo: jag tror inte fredrichstalli har något populärnamn ännu...

              motaguense = red tiger
              dovii = wolf
              managuense = jaguar

              sen har jag inte stött på några fler populärnamn på guapotes


              fish r friend

              Kommentar

              • chrillo
                Användare
                • februari 2003
                • 180

                #22
                Det är samma art fast lite andra mönster i princip Jaguarer och tex dovii eller nån annan art. Så jag tycker man lika gott kan diskutera det här istället för att starta en ny tråd.

                ORM: De där populär namnen kände jag redan till men tack ändå.

                Mvh /Christian
                720liter Malawi

                Mvh /Christian
                http://www.akvaristforeningnord.org

                Kommentar

                • walle_1
                  Användare
                  • februari 2003
                  • 708

                  #23
                  Spelar ingen roll om dom har samma mönster. Både aborre och tilapia mariae har ränder men det är fortfarande inte samma art. Nu har väl dovii och jaguarer samma betéende antar jag men detta är fortfarande en jaguartråd. Förresten har du ju startat en massa småtrådar så det borde väl inte vara några problem att starta en till. Denna var tänkt som jaguartråd, där jaguarägare skulle utbyta erfarenheter och ge varandra tips. Att det ska komma in andra arter var inte meningen. Eftersom olika fiskar beter sig olika och kräver olika skötsel. Man startar inte en tråd om ett ämne för att andra ska skriva om andra sorters fiskar.

                  Jag hoppas andra jaguarägare håller med mig annars får vi lägga ner den här tråden och starta en allmän om centralamerikanska ciklider. Just denna del av forumet är inriktad på centralamerikaner så då borde man väl kunna ha trådar där man behandlar enskilda arter inom dessa. Varför inte starta en om dovii eller fredrichstalli?


                  MVH Martin

                  MVH Martin

                  http://m1.271.telia.com/~u27102612/

                  Kommentar

                  • jinnarparen
                    NCS Medlem
                    • april 2002
                    • 2670

                    #24
                    walle_1: Att starta en tråd om dovii och friedrichstahli skulle nog tyvärr inte ge så mycket då det nog inte finns några som har dessa arter i Sverige (jag har i och för sig dovii, men det verkar som om jag är ensam om detta, har hört att den var vanlig för några år sedan i Stockholmsområdet. Är alla de fiskarna döda nu, eller?).
                    Vad det gäller likheten mellan dovii och managuense så kan jag av egen erfarenhet säga att dessa fiskar är mycket lika varandra i det mesta. Det finns till och med de som har problem att skilja dessa på utseendet, har jag märkt när jag surfat omkring på internet.

                    Så jag hoppas att du inte blir alltför arg om jag är med i denna tråd.

                    Hade det inte varit för denna tråd så hade jag redan sålt de dovii som jag sparade från sista kullen förra året. Nu har jag beslutat mig för att dra upp 10 st till vuxen storlek så får vi se det blir av dessa. Hade tänkt flytta över dessa från mitt 375l till 600l karet i helgen för att de skall växa än fortare.
                    Återigen: jag har ytterligare 10 st dovii (ca 5 cm) för de som är intresserade (15:-/st) och jag bor i Skåne.

                    Fast är det någon som vill diskutera dovii med mig i en annan tråd så hänger jag på!!

                    Åter till CA

                    Det är där jag hör hemma

                    Kommentar

                    • chrillo
                      Användare
                      • februari 2003
                      • 180

                      #25
                      Detta är ju löjligt. Inkräktar vi på ditt revir eller vad är det walle_1? är det du som bestämmer vad som ska skrivas här eller nått? fiskarna i sig som skrivs om här är relativt lika. Att starta en ny tråd ger inget precis som jinnarparen säger. Eftersom dovii och friedrichstahli är betydligt mer sällsynt i handeln. Att fortsätta diskutera denna typ av fisk som i beteende, utseende (kropp) är väldigt lika här i denna tråd där de flesta är intresserade av dessa fiskar är mycket mer givande. Det finns plats för alla. Så sluta pinka revir och acceptera folk istället.

                      Mvh /Christian
                      720liter Malawi

                      Mvh /Christian
                      http://www.akvaristforeningnord.org

                      Kommentar

                      • FI
                        Användare
                        • augusti 2002
                        • 3743

                        #26
                        Martin:
                        Nja, det verkar ju onödigt att börja köra iväg folk nu när vi äntligen börjar bli några stycken, jag var helt ensammen i början och pratade stundtals bara med mig själv... inte särskilt roligt... jag skrev mina små iaktagelser osv och till slut så började några av er andra titta förbi och då blev allt givetvis mycket roligare.

                        Men jag håller med om att vi kanske borde fokusera oss lite mer än vad vi gör just nu, tråden blir uppenbarligen alldeles nog lång även om vi bara pratar om jaguarciklider. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
                        Men om vi "snubblar" in på någon annan art så tycker jag inte att det är hela världen, det är främst de direkta frågorna om de andra artena som kanske är lite onödiga eftersom de flesta som läser och skriver i tråden främst är intresserade av jaguarcikliderna. Men nämner man dovii eller fredrichstalli bara i förbifarten för att sedan återknyta till jaguarcikliden så är det väl inte hela världen, eller?

                        Nåja, vi har ju allihopa bidraget till att det har blivit så här eftersom vi allihopa gärna verkar sitta och lalla på även om det vi säger kanske inte är så där_superviktigt_för att föra diskussionen framåt. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Det har liksom blivit litegrann som ett chat-ställe för alla som intresserar sig av stora centralamerikanska ciklider. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
                        Även om detta är jättekul så tror jag faktiskt att det skulle vara bättre för forumet om vi kunde dela upp dessa diskussioner i särskilda trådar om de olika arterna, jag har själv pratat väldigt mycket om citrinellumcikliden och sebracikliderna i den här tråden och det kanske inte direkt har fört jaguardiskussionen framåt gissar jag...

                        Jag tror hur som helst att vi skulle hitta fler som har de olika arterna om man skriver speciella trådar om dem. Alla läser nog inte jaguartråden, de som inte gör det vet ju inte att vi även pratar om sebraciklider, citrinellumciklider, salvini, fredrichstalli, dovii, motaguense osv i samma tråd.
                        Börjar vi skriva speciella trådar om alla dessa arter så kanske vi hittar fler som håller samma arter, det tjänar vi nog alla på.

                        Jag har precis dragit mitt strå till stacken för denna nya ordning och nu finns det en speciell tråd om citrinellumcikliden(eller vad det nu är jag har) här på forumet, så nu ska ni i varje fall slippa allt mitt pladder om citrinellumen i den här tråden. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
                        Här är tråden för er som är intresserade:


                        Funkar det inte att styra upp jaguartråden så kan man ju alltid skapa en speciell parachromis-tråd där vi alla kan diskutera lite allmänt om detta fantastiska släkte.
                        Det kanske vore det bästa, jaguartråden kanske vi bara ska skriva i när det är någon väldigt specifik jaguarinriktad fråga eller åsikt man har att dela med sig av. Eller vad säger ni?

                        Mvh Fredrik Isaksson

                        Fredrik Isaksson
                        Bildarkivet

                        Kommentar

                        • chrillo
                          Användare
                          • februari 2003
                          • 180

                          #27
                          Jag tycker bara det är väldigt löjligt att börja köra iväg folk för att de inte snackar 100% om den fisk man själv håller oavsett titel på tråd. Jag tycker vi borde göra en Parachromis tråd istället och köra på det eftersom de rör alla dessa arter och ämnet blir mer utbrett istället för att bara älta en enda fiskart ur samma släkte. Starta en riktig Parachromis tråd så dyker nog mycket nytt folk upp. Det är trotts allt hela släktet Parachromis som intressant.

                          Har startat upp en Parachromis tråd nu!


                          Mvh /Christian
                          720liter Malawi

                          Mvh /Christian
                          http://www.akvaristforeningnord.org

                          Kommentar

                          • M.A

                            #28
                            Jag hade 6 Jaguarer, nu är dom 4, jag har helt klart upptäkt att dom kan vara ganska elaka mot varandra, även när dom är små, nu har jag delat upp dom så jag har 2 i varje kar, så får dom växa till sig lite.

                            ska bli kul nu när dom börjar växa, det syns att dom blir störe i snabb takt

                            Kommentar

                            • FI
                              Användare
                              • augusti 2002
                              • 3743

                              #29
                              Hur konstigt det än låter så verkar det som att hanen har börjat uppvakta honan igen... de har fortfarande kvar yngel i karet, ca 50st, och ynglena är bara 8mm eller något sånt, det var dessutom bara ca 1 månad sedan de lekte.
                              Jag tycker att det verkar lite konstigt att de vill leka så ofta, kan någon mer erfaren bekräfta om det här är ett normalt beteende?

                              Honan håller dock fortfarande efter ynglena, det är främst hanen som verkar vara lite leksugen igen. Hanen har börjat gräva igen och "provåker" just nu en schifferplatta, när honan kommer i närheten så spänner han ut fenorna och liksom viftar lite mot henne för att visa henne hur stor och stark och fina han är.
                              Men varför gör han detta redan nu??
                              Leker jaguarciklidshanarna normalt väldigt ofta i naturen och med andra honor osv?
                              ...om inte så verkar det ju skumt att hanen vill leka redan nu när de fortfarande har yngel som åtminstone honan sköter om...

                              Förra gången de lekte så plockade jag upp ynglena vid den här tidpunkten och då dröjde det bara någon vecka innan de lekte igen, den här gången tänkte jag försöka ha kvar ynglena lite längre med tanke på att så många av dem dog i yngelkaret(bara 4st är kvar).
                              Frågan är bara om det kommer att gå som jag vill eller om hanen så småningom kommer att glufsa i sig ynglena eftersom han uppenbarligen redan verkar vara redo för nästa kull.

                              Jaja, jag tänkte bara berätta lite om vad som händer i karet.

                              Mvh Fredrik Isaksson

                              Fredrik Isaksson
                              Bildarkivet

                              Kommentar

                              • walle_1
                                Användare
                                • februari 2003
                                • 708

                                #30
                                Nu har jag suttit och skrivit länge och så förvann allt <img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>.

                                Jag skrev iaf att jag håller med FI att vi inte bör glida in på en massa annat. Anledningen att jag reagerade var att det nya tråden inte har handlat nå om jaguarciklider, vilket ju borde ha varit meningen om man kollar på titeln.

                                Jag förbjuder ingen att vara här utan jag menade att vi bör hålla oss till ämnet eller göra en till tråd där vi kan diskutera andra arter. Parachromis lämpar sig ju bra till detta. Jag kommer säkerligen skriva där också, om man är välkommen <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>

                                Det där med att pinka revir var väl lite lågt, du måste väl tåla lite motargument utan att bli sur.

                                Friends??


                                MVH Martin

                                MVH Martin

                                http://m1.271.telia.com/~u27102612/

                                Kommentar

                                Arbetssätt...