Mäsk till akvariet.

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • Johan
    svarade
    oki, men va tror du om det jag skrev med den pumpen jag hade extra , den kan jag ju koppla till strömbrytare. kan ju köpa till reflektorer till de rör jag har först innan jag köper till ramp, hoppas jag får pmdd snart då. vilket är bäst för flödet i pumpen för co2 , högt el låg tryck i pumpen? kan jag medans jag väntar på pmdd hälla i lite mastergrow el gör det ingen nytta.

    Lämna en kommentar:


  • Micke Lövberg
    svarade
    Ligger själv på 0,59w/liter + reflektorer.Och som Daniel också säger måste alla 3 parametrarna vara rätt.Kom ihåg att jag gödit friskt med PMDD innan jag körde ingång med Co2.

    Det bästa är om Du kan använda ett separat filter till Co2:n.Separat klockströmbrytare till det filtret.Inget filtermaterial i.Start ca.2 tim innan ljuset slår på.Avstängning samtidigt med ljuset.

    Klockströmbrytare hittar man på Överskottsbolaget,Rusta Claes Ohlsson m fl för ca.25 - 40:-

    Kört hårt!

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    0,3*310liter =93 watt ska jag upp i då? sitter på jobbet nu , är det 90cm rör till 310 liters karen. såfall har jag bara 60w. då verkar det saknas ett rör. hmm...detta blir dyrare o dyrare hela tiden..

    Lämna en kommentar:


  • Daniel Odell
    svarade
    men du har nog för lite ljus och har inte kört med gödning. Du kommer inte få bubbel förrens alla 3 parametrar är rätt. minst 0,3w/l med rör som har bra PUR, Co2 och rejält med gödning krävs i regel för att få bubbel från växterna.

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade


    det är den du menar? genom att mäta kh samt ph så får jag reda på om det ligger i rätt läge? i mitt 310 nu så har jag två lysrör. för mycket för lite??? hur att veta , verkar lite dumt att behöva köpa ett till för att se om det är förlite. tittade i morsen inga bubblor ur växterna än.

    har sett lösning på hur de satt i utblåset från co2 in i filterbehåller på innerfilter, är det bättre att göra så än ha det som jag har nu? har en pump som jag kan fixa att göra såd en har en smidigt behållare av plast innan själva pumphuvudet som jag kan lirka in co2 i, så att den pumpar ut vatten o co2 samtidigt. som det är nu så bubblar det ca 1 bubbla per sek i vattenflaskan. kan de vara lagom? det har gått ett dygn o inga bubblor så jämnför man med dina 3 så "verkar det inte helt ok"

    Lämna en kommentar:


  • Micke Lövberg
    svarade
    Det bästa är ju om Du kan tänka Dig ett x-tra innerfiltret för co2:n som går på en separat timer.En lösning är ju att skruva av korken på mäskflaskorna under natten.Blir jobbigt i längden.

    Ta och mät cO2-halten.Genom att Du "bara" använder al-träbit så är det inte säkert att Du löser tillräckligt/skadligt hög halt.Tabellen som Du ska läsa av av har jag länkat till tidigare i denna diskussion.

    Visar det sig att Du har för hög cO2-halt ökar Du bara ytröreseln med hjälp av utblåset på filtret.På så sätt vädrar man ur co2:n

    Det är lite pickel i början.Men ha förtröstan, det sitter där en dag.

    Bubblar om växterna gör det när näring,ljus och cO2:n ligger rätt.Ett exempel:När jag stängde av ett av mina tre lysrör slutade det bubbla inom en halvtimme.När jag slog på det igen så tog det ca.15 min. innan det bubblade igen.

    När jag körde igång mäsken första gången tog det ca.3 timmar innan det bubblade.Då hade jag visserligen gödit med PMDD innan,så det fanns bra med näring till växterna.

    Kämpa på!

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    hmm just bubblar det dygnet runt., hur ska jag kunna strypa den på natten?

    när börjar det bubblar om växterna?

    idag så blåser pumpen runt bubblorna från co2`n så bubblorna far runt i hela karet. har inget ytterfilter kopplat till de karet.

    Lämna en kommentar:


  • Micke Lövberg
    svarade
    Dags att gå vidare då........

    Har du möjlighet att låta cO2:n gå genom någon form av reaktor sprider Du den över en större del av karet.Först placerade jag al-träbiten under innerfiltret så det bubblade in i filtret.Blev på så sätt en form av reaktor.Man skall sträva efter att slå sönder bubblorna från al-träbiten så att cO2:n kommer ut i gasform i karet.

    Därefter tog jag ett gammalt innerfilter(används bara till cO2:n),gjorde hål för slangen till al-träbiten i filterhållaren (inget filter i)och placerade al-träbiten i behållaren och på sätt far bubblorna in i filtret,slås sönder och far ut i karet.

    Har kopplat denna "reaktor" på en separat timer så den slås på 2 timmar innan ljuset slås på och stängs av samtidigt som ljuset.Undviker på så sätt att det blir för mycket co2 under natten då växterna inte tillgodogör sig den.

    Kör du med ytterfilter leder Du cO2: via insuget.Bli inte förvånad om filtret "rapar" till ibland, det är restgaser.

    Bli inte uppgiven av detta,ta en bit i taget!
    Senast redigerad av Micke Lövberg; 05 december 2005, 07:46.

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    tur då att jag både nu ska köra med co2 samt pmdd då =) ska bli skoj o se om det blir stor skillnad.

    Lämna en kommentar:


  • tropfrog
    svarade
    Om du använder co2 men inte tillsätter gödning så får du fula växter av näringsbrist och algblommningar.
    Om du använder gödning men inte co2 så växer det väldigt sakta och du är begränsad till vissa mycket lätta växter....Välj själv.
    MVH
    Magnus

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    om man utgår från ett normal kar, ph7 o normalt kh va nu de måvara osv. för att få vart på växterna är co2 el pmdd bäst om man bara ska använde en "sak"?

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    om man kör pmdd så räcker det?

    Lämna en kommentar:


  • PatrikMalmo
    svarade
    Mastergrow är en utmärkt microgödning men saknar tillräckligt med macroämnen - du behöver nitrat, fosfat och mer kalium. I PMDD tillsätts det genom kalimnitrat samt kaliumdivätefosfat. Att köra Mastergrow under en längre tid i ett schysst växtkar blir dessutom dyrt. Går åt en del.

    Hilsen,

    P

    Lämna en kommentar:


  • Johan
    svarade
    har bokat ett sånt pake på 8 "set" där nu. ska bli skoj o ser hur det hela blir. fungerar det inte alls med mastergrow el?

    Lämna en kommentar:


  • Daniel Odell
    svarade
    pmdd all the way! www.pmdd.se

    Lämna en kommentar:

Arbetssätt...