Akvarie Tillverkare

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Hoffa
    Användare
    • november 2002
    • 406

    Akvarie Tillverkare

    Finns det nån här som vet om nån akvarie tillverkare som säljer stora akvarium runt i kring Stockholm dom ska nämligen ha väldigt bra priser på stora kar typ 1200l.Kommer inte ihåg namnet på firman.


    Mvh Hoffa

    Jimmy
  • pega
    Användare
    • oktober 2002
    • 55

    #2
    Kolla in Globefish !


    Klippte ur detta på deras hemsida


    450 liter 3780,00
    630 liter 4610,00
    755 liter 5325,00
    980 liter 6160,00
    1225 liter 7265,00


    /Peter







    Pega
    Peter Garrido
    pega@porsgata.net

    Kommentar

    • fredrikr
      Användare
      • oktober 2002
      • 985

      #3
      Jag har köpt akvarium på Globefish. De är verkligen mycket billiga, men jag kan inte påstå att jag är helt nöjd med bemötandet jag fått där. Kanske bäst att dra hela historien så att du kan bilda dig en egen uppfattning.

      Det första akvariet jag köpte hann jag ta hem (eller egentligen till kontoret) innan jag upptäckte att det var repigt. Jag inspekterade det verkligen inne på Globefish, men missade reporna. Bland annat kanske för att man inbillar sig att en hantverkare som just gjort klart ett jobb ser över det så att det blev bra. Jag såg många raka ränder i glaset, men de jag skrapade på med tumnageln visade sig bara vara smutsränder. När jag kommit hem med karet tvättade jag bort smutsränderna, men kvar blev tre stycken parallella repor på ca 40cm på ena sidorutan. Jag undrade också över de stora fläckarna på bottenrutan som jag inte fick bort.

      Jag meddelade att jag inte var nöjd, varpå de sade "inga problem, släpa hit akvariet bara så får du ett nytt". Jag påpekade (helt sanningsenligt) att mitt enda tranportmedel för tillfället var taxi eller lokaltrafiken. Att släpa runt med ett 50-kilos akvarium på tunnelbanan samt en km till och från tunnelbanan kändes inte lockande, och taxi skulle i princip helt eliminera vinsten med att köpa akvariet på Globefish. Jag hade valt Globefish för att de var billigast, och nu skulle jag lägga 350:- (i det här fallet drygt 20% av karets pris) på transporter som endast behövdes för att de levererat en undermålig produkt. Eftersom jag redan fått veta att den som gör akvarierna arbetar som glasmästare, och akvariet inte befann sig mer än ett par km från butiken föreslog jag istället att han på någon av sina rundor med den lätta lastbil som ungefär alla glasmästare åker runt i kunde plocka upp akvariet. Jag sade att valfri dag måndag-fredag kl 10-17 under de närmsta månaderna skulle bli bra, om han bara kunde ringa minst 20min innan han kom. Jag tycker att jag var flexibel i detta.

      Motvilligt gick de med på detta upplägg. När herr glasmästaren dök upp uppvisade han det absolut värsta kundbemötande jag har sett hittills i mitt liv. Han hånade mig verbalt och gjorde klart för mig att han inte ville höra talas om att han skulle göra något nytt akvarium åt mig, utan att jag skulle få pengarna tillbaks. Efter att ha inspekterat reporna tog han tillbaks karet, men kom aldrig med någon kommentar som antydde att han tyckte att han hade gjort något fel. Inte ens "Ja, det här var ju inte så snyggt förstås". Inte ett ord. På frågan om fläckarna på bottenrutan sade han att "Det där kan du ju tvätta bort med vad som helst. Sedan måste du förstås vattenfylla och tömma karet några gånger för att få bort alla gifter, men det hade du behövt ändå". Jag undrade då varför karet inte var rent redan när jag köpte det, det är väl trots allt kutym att nya varor ska vara rena? Som svar fick jag att "Med så billiga akvarier kan man inte förvänta sig något sådant". Hela besöket var en hemsk upplevelse.

      En annan akvarist som också handlat på Globefish, och även han fått sådana fläckar, hade kommit fram till att fläckarna aldrig går bort. De gick i alla fall inte bort med något av alla de elaka medel han provade, inklusive rödsprit som glasmästaren själv föreslog. Troligen använder de kasserat glas för botten för att få ner kostnaden. Kosmetiskt är det förstås inte särskilt viktigt hur botten ser ut, men en korrekt förklaring istället för ljug och bagatelliserande hade varit på sin plats.

      Hur som helst återkom jag en tid senare för att i alla fall ta en titt på färdiga akvarier. Jag hade bestämt mig för att inte måttbeställa något kar där igen, eftersom inspektionen senast hade fått ske medan butiksägaren stod och greppade akvariet för att hjälpa mig att bära ut det -- något stressat med andra ord. Jag hittade i alla fall ett kar som passade mina behov, inspekterade det mycket noggrant, och bestämde mig för att köpa det. Butiksägaren kände igen mig, men var absolut inte otrevlig. Hon skrev dock till en klausul på kvittot: "Köparen har undersökt och godkänt glaset i butiken.".

      Jag har egentligen inget emot butiken, men skulle hellre äta upp en kackerlacka än tvingas möta glasmästaren igen. Mitt råd blir nog att om du värdesätter servicekänsla ska du kanske lägga dina pengar i en butik som delar den värderingen. Om däremot priset är absolut avgörande, som det var i mitt fall, så finns det egentligen inga alternativ, så vitt jag vet. De är mycket billiga på akvarier.

      /Fredrik
      Fred rik Rams berg, Stockholm. Moderator för Köp och Sälj-avdelningen.  <font color="red">2005-06-05:</font id="red">
      http://www.stockholmsciklidklubb.com   http://akvarium.ramsberg.net     <font color="red">Nya bilder!</font id="red">

      Kommentar

      • Kjell K
        Användare
        • april 2002
        • 128

        #4
        Akvarielagret i Bromma bygger akvarium. De är billiga på stora burkar. Akvarieleasing i Sundbyberg håller också bra priser på större kar. Om jag inte minns fel så skilde mindre än en hundralapp mellan de båda på just det kar jag köpte för något år sedan (720 l).

        Av lite olika skäl handlade jag av akvarielagret. De kör hem stora akvarium utan extra kostnad om man inte bor alltför långt från Bromma. Jag bor i Älvsjö.

        Mitt enda klagomål var att det tog lång tid att få akvariet färdigt eftersom de lister jag ville ha var slut hos leverantören. Men det var ju inte deras fel.

        Kommentar

        • daniel_i_malmö
          Användare
          • april 2002
          • 1338

          #5
          Lite off-topic:

          Inspirerad av denna tråd gick jag in på Globefishs hemsida och kollade in deras akvarieutbud. Där möttes jag av ett i mina ögon ganska märkligt försäljningsargument:

          "Vi använder Floatglas till alla våra akvarier. Det betyder att du får en högre finish på glaset med bättre kvalitet. (Ej att jämföra med andra glas kvaliteter!)"

          "Floatglas" (borde det inte vara floatglass) är väl inget annat än det som på svenska alltid har kallats flytglas? Och flytglas är väl det som finns i 99% av alla akvarium, förutom de allra exklusivaste? När jag arbetade i akvarieaffär vill jag minnas att ett argument för som tillverkarna av de allra exklusivaste tyska akvariemöblerna angav var just att deras akvarium inte var gjorda av flytglas. Jag tror de kallade sitt glas för kristallglas.

          När man ställde två tomma akvarium av de olika typerna brevid varandra gick det faktiskt att se en ganska tydlig skillnad: akvariet med flytglas var inte riktigt lika klart som det med kristallglas utan lite mattare, lite svagt, svagt mjölkigt. Om man inte jämförde de två glasstyperna sida vid sida var det svårt att se skillnaden.

          Är det någon som vet säkert hur det ligger till med olika glastyper i akvarium? Rätta mig gärna om jag har fel!

          Observera att detta inlägg inte på något sätt är menat att klanka ner på Globefish. Jag har ingen erfarenhet av deras akvarium utan blev bara nyfiken på hur det egentligen står till med olika glastyper i akvarium. Finns det andra skillnader som kan vara bra att kännna till, som tex hållfasthet eller elasticitet?

          Tjugofem år med ciklider.
          http://www.malmoakvarieforening.se
          Centralamerika 2006
          Svart kaffe och drömmeri...

          Kommentar

          • Hoffa
            Användare
            • november 2002
            • 406

            #6
            Kul att det finns ett intresse för detta vill bara säga att akvarielagret va dyra på det mesta dom har tex ett ytterfilter Fluval 404 för 1950 kr jag betala 1350 för mitt där jag bor,sen va dom 2000 kr dyrare på akvarium i strl 1225l än Globefishs.Men som daniel_i_malmö säger så ska man nog va noga med att kolla det innan man far därifrån.Kanske det finns fler butiker som har bra priser på stora kar,ska köpa ett på minst 1200l till mina Festae-ciklid, Röd terror-ciklid.


            Mvh Hoffa

            Jimmy

            Kommentar

            • NM
              Användare
              • oktober 2002
              • 93

              #7
              Hej, vill först kommentera lite om burkarna på Globefish, jag har sett dem och tycker att de inte känns speciellt professionellt
              tillverkade, ser ganska amatörmässiga ut, rätt kladdigt och brett med silikon.

              Om du är ute efter stora akvarier så skulle jag rekomendera antingen Akvarielagret eller Akvarieleasing som även bygger efter beställning.

              Båda butikerna uppfattar jag som proffsiga, samt att jag själv alltd har fått bra rabatter.

              Mvh
              Niclas

              Kommentar

              • lillis_tin

                #8
                Hej!

                Har oxå varit på globefish och då för att kolla lite på malawi ciklider som (förhoppningsvis) ska fylla mitt kommande akvarium

                Fårgade lite om fiksarna och bemötandet var inte så kul som det skulle kunnat vara. Det kändes som att: "ska du inte köpa vill jag inte vara trevlig". Det förekom oxå viss nonchalans och vet du inget om akvarium attityd!

                Och sen till akvarierna som jag slog en kort blick på. Jag skulle ALDRIG köpa mitt akvarium där, siliconet är mycket "smetigt" och de ser ut att vara gjorda helt utan omsorg!

                Men fina fiskar har dom iaf!

                /Oskar

                Kommentar

                • mdan
                  Användare
                  • september 2002
                  • 90

                  #9
                  Hej!

                  Är priserna ni diskuterar verkligen så billiga? Jag fick en prisuppgift från en butik i Norrköping.

                  540 L Alukar: 2985:-
                  BTN-bakgrund: 3395:-
                  Pump Project 1800l/h: 610:-
                  Ramp 4 rör: 1595:-
                  Lysrör 4 st: 95:- -195:- (beroende på typ)

                  Andra exempel på låga priser: http://w1.522.telia.com/~u52213172/akv.html
                  540 Alukar för 2429:-

                  mvh
                  Magnus D
                  Magnus D
                  http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=311344

                  Kommentar

                  • Fredrik H.
                    Användare
                    • april 2002
                    • 1884

                    #10
                    Om det bara är pris det handlar om så kan jag verkligen inte förstå varför man inte köper begagnat.

                    Om bara glaset är hyfsat så kan man göra underverk med lite färg och fantasi. Jag tycker inte att man sitter och retar sig på en och annan repa och jag har en hel del sådana i mina kar.

                    mvh,

                    Fredrik H. (som aldrig har köpt ett nytt akvarium i hela sitt liv)
                    Fredrik H.
                    Gratis konto på: www.cichlidtube.com
                    www.cichlidgallery.org
                    www.tropheini.com

                    Kommentar

                    • pega
                      Användare
                      • oktober 2002
                      • 55

                      #11
                      Vad heter butiken i Norrköping ?

                      /Peter

                      Pega
                      Peter Garrido
                      pega@porsgata.net

                      Kommentar

                      • mdan
                        Användare
                        • september 2002
                        • 90

                        #12
                        Har inte heller köpt ett nytt akvarium någon gång (förutom ett litet ynelakvarium). Dock dräller det inte direkt av beg stora kar "ute på landsorten".

                        /Magnus D
                        Magnus D
                        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=311344

                        Kommentar

                        • Hoffa
                          Användare
                          • november 2002
                          • 406

                          #13
                          Har ni nån gång försökt få tag på begagnade kar i strl 1200l,det har jag och att det blir billigare det är FÅ undantag det finns dom som begär 11000 för sitt 840l iof så skickas det med en ramp och lite saker men ändå.

                          Men jag betalar hellre lite mer för ett proffsigt utfört arbete än att få en kladdburk.

                          Hoppas få veta vad butiken i Norrköping.

                          Mvh Hoffa

                          Jimmy

                          Kommentar

                          • bmwpower
                            Användare
                            • december 2002
                            • 1934

                            #14
                            Titta man på den sidan som det länkas till förstår jag att det är billigt.
                            Bara en 12mm i botten och 10 till sidorna på 1125 gud bevare mig.
                            Eller ett 720 med 10mm runt om.
                            Jag är inte färgad på något vis men jag kan bara säga att jag betlar gärna en slant extra för åledsakvariumen.
                            Han är garanterast bäst och 10års garanti och det grundar jag på att jag har haft dom flesta akvarie tillverkanas akvarium.
                            Han har i ett 1125liters 15mm glas i botten kom inte ihåg om det var 12 eller 15 i sidorutorna.
                            Men vilken finish och det är svenkt glas.
                            Vilket det inte är i många andra kar och det syns att glasen är vågiga.
                            Så satsar på ett åleds kar så sover du gott om natten.
                            Varför är det så stor pris skillnad på karen om det inte är kvalitetskillnad???

                            Den som har flets prylar när han dör vinner

                            Kommentar

                            • Buckshot Jones

                              #15
                              Bmwpower; Visst vill man sova gott om natten, men jag tycker ändå att Åled är för dyra. Vilken tjocklek på glaset som behövs beror till största delen på höjden av akvariet.
                              Jag har varit där nere och hört hans skryt om sitt stag mitt under botten, och att köper man ett annat akvarie så riskerar man livet.
                              Det finns bättre alternativ om man ska köpa färdigt akvarie.
                              T.ex finns en typ(ja typ är ordet) som heter Fyhr som gör bra akvarier till vettiga priser.
                              Finns att köpa bla genom Akvariekällan i Växjö.



                              Kommentar

                              Arbetssätt...