Ciklidbladet - Temanummer

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Micke
    Användare
    • april 2002
    • 9579

    Ciklidbladet - Temanummer

    Den långa abstinensfyllda tiden <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> utan NCS forum har jag använt för att gå och fundera på en idé för CB. Om den är genomförbar vet jag inte, inte heller om det är fler än jag som tycker att det är en idé. Förslaget är att införa ett temanummer av CB som skulle utkomma en gång per år. Temanumret skulle kunna handla om en specifik ciklidgrupp eller kanske något tekniskt inom akvariehobbyn. Förslag på några olika teman är t ex Tropheus, Snäckskalslekande ciklider från Tanganyikasjön, Discus, akvariefotogrfering, akvarieinredning, m fl. m fl. Olika teman skulle kunna röstas fram av medlemmarna. Finansieringen skulle lösas genom försäljning av temanumret till icke medlemmar. Att sprida det också till icke medlemmar skulle vara bra reklam för föreningen samtidigt som intresset för medlemskap ökar. Det skulle också göra medlemskapet mer värdefullt för oss som redan är medlemmar att få ett extranummer per år. Kunskapen att göra temanummer finns säkert inom föreningen och försäljningen kanske ger pengar över att också köpa in material. Att efterfrågan finns är jag övertygad om, jag får ständigt frågor om var man kan få tag på tidskriften Akvariet’s faktahäfte om snäckskalslekare från Tanganyikasjön. Används samma form och layout som för det vanliga CB borde väl produktionskostnaden bli rimlig?
    Är det fler än jag som tycker att det är en bra idé? Och vad säger styrelsen, är tanken genomförbar?

    Mvh Michael Persson


    Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider
    Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri
  • test

    #2
    Tycker att själva ideén är lysande, dock har den ekonomiska aspekten det definitiva avgörandet i sin hand.

    Tror att det kanske kan bli svårt/jobbigt med lösnummerförsäljning, ur administrativt perspektiv, men hittar man en smidig lösning är det nog genomförbart.

    Kanske kan man på något sätt inkludera de olika akvarieföreningarna, alternativt de ciklid-affärer som knyts upp på vår sida.

    Vet att jag själv skulle vara mycket inresserad av Tema-nummer om tex. Tangayika-biotoper, bygg själv teman m.m

    Vad skulle det kosta att producera ett tema-nummer ?? Måste ett sådant vara lika tjockt som CB ?? Kan kostnaden sänkas med tanke på sidantal ??

    Tycker att detta är ett intressant resonemang. Skall bli intressant att se vad styrelsen tycker.

    //Joakim


    Tidgare känd i forumet som Joakim Andersson.
    Efternamnsbyte gjort...

    Kommentar

    • Kjell Fohrman
      Användare
      • april 2002
      • 4619

      #3
      Hej Micke,
      Vi har faktiskt funderat lite åt det hållet och bl.a. är tanken att vi samband med nummer två skulle ge ut en temabilaga där vi presenterar de affärer i Norden som lämnar rabatt till NCS-medlemmar. Detta iställer för de affärspresentationer vi haft i varje nummer av Ciklidbladet (tyvärr verkar dock intresset från affärernas sida att vara minimal), istället kommer detta utrymme att fyllas med artiklar.
      Denna tankegång skulle kunna utvecklas till andra sorters bilagor.
      Däremot är det svårt att genomföra en försäljning av Ciklidbladet eftersom det helt plötsligt skulle innnebära att vi blir momspliktiga och måste betala in moms på alla medlemsavgifter, vilket skulle vara en katastrof för ekonomin<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>.
      Men, men vi får fundera vidare.
      Ciklidhälsningar
      Kjell

      Kommentar

      • Micke
        Användare
        • april 2002
        • 9579

        #4
        Det var synd, jag misstänkte att det fanns någon hake. Min tanke var att kunna göra lite reklam för ciklidhobbyn genom att sprida dessa temanummer som faktahäften för nybörjare. Tidskriften Akvariets faktahäfte om snäckskalslekande ciklider är ett lysande exempel, fortfarande 17 år efter det gavs ut är efterfrågan stor. Jag tror att det finns ett stort intresse för den typen av skrifter som fördjupar sig i ett ämne och passar både nybörjare och "proffs".

        Mvh Michael Persson

        Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider
        Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri

        Kommentar

        Arbetssätt...