Räkmix

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Robin
    Användare
    • januari 2003
    • 4526

    #16
    Vad är fryspulver? var får man tag i vitaminer till fiskarna?
    Kan man ta den som vi använder som heter MittVal?
    Mvh
    Robin

    Kommentar

    • Robin
      Användare
      • januari 2003
      • 4526

      #17
      Vad är fryspulver? var får man tag i vitaminer till fiskarna?
      Kan man ta den som vi använder som heter MittVal?
      Mvh
      Robin

      Kommentar

      • Mike_Noren
        Användare
        • februari 2003
        • 2695

        #18
        citat:Ursprungligen skickat av robin

        Vad är fryspulver?
        Pektin. Stelnar i kyla. Används till sylt och gele som inte skall kokas. Räkmixen får gele-konsistens.

        citat:var får man tag i vitaminer till fiskarna?
        Hälsokostaffär, t.ex.

        citat:Kan man ta den som vi använder som heter MittVal?
        Jag vet inget om den, men det kan man säkert.

        Kommentar

        • Mike_Noren
          Användare
          • februari 2003
          • 2695

          #19
          citat:Ursprungligen skickat av robin

          Vad är fryspulver?
          Pektin. Stelnar i kyla. Används till sylt och gele som inte skall kokas. Räkmixen får gele-konsistens.

          citat:var får man tag i vitaminer till fiskarna?
          Hälsokostaffär, t.ex.

          citat:Kan man ta den som vi använder som heter MittVal?
          Jag vet inget om den, men det kan man säkert.

          Kommentar

          • Stelin
            Användare
            • december 2002
            • 1339

            #20


            Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta? Isåfall kunde ju detta vara riktigt bra, speciellt till fiskar som är till mestadels är växtätare. För tillfället använder jag gelatinpulver men är på jakt efter något annat bindemedel. Fryspulver kunde kanske vara ett mycket bra alternativ. Det verkar också enkelt att få tag på.

            Mike:
            Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
            //Stefan Lindstedt

            Kommentar

            • Stelin
              Användare
              • december 2002
              • 1339

              #21


              Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta? Isåfall kunde ju detta vara riktigt bra, speciellt till fiskar som är till mestadels är växtätare. För tillfället använder jag gelatinpulver men är på jakt efter något annat bindemedel. Fryspulver kunde kanske vara ett mycket bra alternativ. Det verkar också enkelt att få tag på.

              Mike:
              Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
              //Stefan Lindstedt

              Kommentar

              • Mike_Noren
                Användare
                • februari 2003
                • 2695

                #22
                citat:Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta?
                Jäpp. Fås ur frukt, tror jag.

                citat:Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
                Jag har inga växtätare, så min räkmix är 2/3 animalisk. Till ganska precis ett kilo använde jag en påse fryspulver. Recept:

                Kommentar

                • Mike_Noren
                  Användare
                  • februari 2003
                  • 2695

                  #23
                  citat:Om jag förstår det hela rätt enligt länken ovan så är pektin ett naturligt växtbaserat ämne. Stämmer detta?
                  Jäpp. Fås ur frukt, tror jag.

                  citat:Till vilka sorters fiskar har du använt fryspulver som bindemedel? Har du använt det länge? Hur mycket fryspulver använder du per kg räkmix?
                  Jag har inga växtätare, så min räkmix är 2/3 animalisk. Till ganska precis ett kilo använde jag en påse fryspulver. Recept:

                  Kommentar

                  • Stelin
                    Användare
                    • december 2002
                    • 1339

                    #24
                    Detta ska jag helt klart prova till mina Tropheusar.

                    Tackar för tipset.
                    //Stefan Lindstedt

                    Kommentar

                    • Stelin
                      Användare
                      • december 2002
                      • 1339

                      #25
                      Detta ska jag helt klart prova till mina Tropheusar.

                      Tackar för tipset.
                      //Stefan Lindstedt

                      Kommentar

                      • StefanL
                        Användare
                        • augusti 2002
                        • 10784

                        #26
                        Har jag missförstått dessa rader eller?

                        citat:Blandningen av pektin och vatten måste kokas upp snabbt, annars får man en sirapslik massa istället för gelé.
                        Mike_Noren skrev detta:

                        citatektin. Stelnar i kyla. Används till sylt och gele som inte skall kokas. Räkmixen får gele-konsistens.
                        Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?

                        Kommentar

                        • StefanL
                          Användare
                          • augusti 2002
                          • 10784

                          #27
                          Har jag missförstått dessa rader eller?

                          citat:Blandningen av pektin och vatten måste kokas upp snabbt, annars får man en sirapslik massa istället för gelé.
                          Mike_Noren skrev detta:

                          citatektin. Stelnar i kyla. Används till sylt och gele som inte skall kokas. Räkmixen får gele-konsistens.
                          Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?

                          Kommentar

                          • Mike_Noren
                            Användare
                            • februari 2003
                            • 2695

                            #28
                            citat:Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?
                            Japp. Fryspulver är alltså till för sylter/geleer som inte skall kokas. Det stelnar först när massan fryser. Det var detta, att jag slapp koka och ha mig, som var huvudattraktionen för mig, jag brydde mig mindre om att det är vegetabiliskt.

                            Ett annat vegetabiliskt alternativ är annars agar.

                            Kommentar

                            • Mike_Noren
                              Användare
                              • februari 2003
                              • 2695

                              #29
                              citat:Menar du att du enbart blandar "fryspulvret pektin" och räkmixen helt utan uppvärmning?
                              Japp. Fryspulver är alltså till för sylter/geleer som inte skall kokas. Det stelnar först när massan fryser. Det var detta, att jag slapp koka och ha mig, som var huvudattraktionen för mig, jag brydde mig mindre om att det är vegetabiliskt.

                              Ett annat vegetabiliskt alternativ är annars agar.

                              Kommentar

                              • StefanL
                                Användare
                                • augusti 2002
                                • 10784

                                #30
                                Jag testade just agar-agar, men det var väldigt svårdoserat. Det som sagts här är väldigt intressant och jag skall definitivt prova det. En undran bara...vanlig Pektin innehåller väl socker?

                                Jag har sett något som heter "Melatin" och där finns olika varianter varav den gröna varianten är "sockerfri"...

                                Kommentar

                                Arbetssätt...