Killifiskar från mellan- och sydamerika

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • DaRe
    NCS Medlem
    • september 2009
    • 22831

    Killifiskar från mellan- och sydamerika

    Riktigt bra sida om killifiskar för den som kan vara intresserad...

    Itrainsfishes is all about the Killi fishes from South- and Middle America and was created by Frans Vermeulen, Aruba. It is made for breeders and scientist as well. Not only the annual families are presented but also the non-annual Rivulus family. Access is free.
    Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

    ///David
    Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet
  • Pierre_N
    Användare
    • mars 2004
    • 772

    #2
    Intervju i 3 delar med han som gjort sidan:


    Jag blev riktigt sugen på att börja med killis efter att ha sett dem.

    Kommentar

    • oaken
      Användare
      • januari 2008
      • 269

      #3
      Frans Vermeulen är otroligt duktig, och killis är otroligt intressanta! De finns i alla möjliga färger och storlekar och med massor av olika intressanta beteenden. Det finns till och med en hel drös med arter som klarar av de svenska sommartemperaturerna (t.ex. släktena Aphanius och Austrolebias) så därför kan de med fördel hållas utomhus under sommarmånaderna. Ironiskt nog råkar det vara så att även i killivärlden finns de färggladaste arterna i Afrika (och tas därför inte upp på Frans Vermeulens hemsida) och jag vågar nog påstå att bland killis finns de färggrannaste sötvattensfiskarna i världen.

      En av de mest fascinerande aspekterna med killihobbyn är att merparten av alla arter inom hobbyn är insamlade av hängivna hobbyister som har åkt till världens alla hörn och samlat in fisk som de sedan tagit med sig hem. Gemensamt för alla dessa människor är att delar en och samma passion: killis!
      Varje år håller föreningar över hela Europa killiutställningar (Skandinaviska Killisällskapet håller sin i Köpenhamn) där fiskar ställs ut för att sedan bli bedömda av domare och sedan sålda på auktion efter utställningen är över. Pengarna går sedan till föreningen som håller i utställningen.

      För den som vill se mer killis kan jag rekommendera Alfa och Anita Perssons hemsida och galleri över killis http://www.alfanita.se/gallery/all_fishes/index.htm

      Och nu till det viktigaste: helgen den 16-17 mars i år hålls Svenska Killidagarna i Stockholm. En utställning som sker i samarbete med Poecilia och Svenska Guppysällskapet. Utställningen kommer att hållas i Södermalms Akvarieaffärs lokaler på Krukmakargatan 3 i Stockholm. Den är öppen mellan 16-19 på lördagen och mellan 10-16 på söndagen. Sedan auktioneras de utställda fiskarna ut från klockan 16.00 på söndagen. Förra året ställdes det ut massor med vackra killis, odlingsformer av guppy och vildformer av levandefödare. Alla är så klart varmt välkomna!

      Kommentar

      Arbetssätt...