Rödamygglarver

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Mike_Noren
    Användare
    • februari 2003
    • 2695

    #76
    Ursprungligen postat av Jan Sørensen
    At der er nogle akvarister, der er allergiske over for røde myggelarver, er der ingen tvivl om.
    Enligt studier så verkar runt 5 - 20% av befolkningen vara mottaglig för allergi mot röda mygg. De som blir allergiska mot röda mygg blir dessutom ofta allergiska mot "tropisk frukt" (vet inte vad de menar med det) och skaldjur.
    Mest allergiframkallande är torkade röda mygglarver, pga att man inandas dammet, och risken ökar ju mer man exponeras (mest utsatta var folk som arbetade med att paketera torkade röda mygg).
    At det er godt foder for nogle Cichlider, og dårligt for andre er der heller ingen tvivl om.
    Jag tror som sagt fortfarande att det helt beror på hur mygglarverna hanterats. Den som vill kan ju testa att mata fisk med frysta röda mygg som legat framme i rumstemperatur en hel dag, jag kan i stort sett garantera att den fisken är död i buksot inom någon dag, oavsett vad det är för art.

    Varför just frysta röda mygg skulle hanteras extra dåligt eller surna extra fort eller bli extra giftiga när de surnar vet jag inte, men jag har oavsiktligt testat teorin flera gånger och dödat många fiskar.

    Kommentar

    • Jan Sørensen
      Användare
      • februari 2005
      • 114

      #77
      Hej Mike
      Den test er noget nonsen, det siger sig selv at frostfoder der har ligget til optøgning et døgn i stue temperatur bliver dårligt, og det gælder ikke kun de røde myggelarver.

      Køb et ordentligt frost produkt, og hvis det ved optøgning ikke lugter "friskt", så smid det ud.

      Det er ikke anderledes ind, når vi optør mad til os selv.
      Med venlig hilsen.
      Jan Sørensen
      www.vestafrika.dk
      E-mail: D.O.S.T@jubii.dk

      Kommentar

      • Carliz
        Användare
        • maj 2012
        • 233

        #78
        Ursprungligen postat av cf.akvarielagret
        Det kan man säga om röda mygglarver med
        nae, flera har ju skrivit att man finner röda mygglarver i skitigare vatten

        Kommentar

        • Mike_Noren
          Användare
          • februari 2003
          • 2695

          #79
          Ursprungligen postat av Jan Sørensen
          Hej Mike
          Den test er noget nonsen, det siger sig selv at frostfoder der har ligget til optøgning et døgn i stue temperatur bliver dårligt
          Och jag har sett exakt samma problem med nytinade röda mygglarver, framförallt av märket Fina Fisken.

          Jag anser alltså att det inte alls är mygglarverna i sig som kan ge buksot, utan hur snabbt de frysts in efter insamling, ifall de tinat någon gång innan de säljs, och ifall de har bestrålats för att döda bakterier. Kort sagt att "buksoten" helt enkelt är matförgiftning.

          Som du säger är allt ruttet foder giftigt, och som jag sa vet jag inte varför det är just röda mygglarver som ofta säljs ruttna - kanske dör de extra snabbt efter insamling, kanske surnar de extra fort, vad vet jag - men jag litar så lite på att frysta röda mygglarver är fräscha att jag inte matar med dem längre.

          Kommentar

          Arbetssätt...