Fiskmat, hemmagjord. Abborre i räkmixen?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Mreque
    Användare
    • juni 2011
    • 348

    Fiskmat, hemmagjord. Abborre i räkmixen?

    Tjena, var ute och fick 5 st abborrar idag. Och jag undrar om det är bra/dåligt att köra ner dessa med fener och kött ( Inget huvud ) i räkmixen?

    Sen undrar jag om det är okey att tina upp räkmix för att mixa ner mer godsaker i den och sedan frysa ner igen. Eller om näringsämnen försvinner då?

    Tack!
  • Mats
    NCS Medlem
    • april 2002
    • 804

    #2
    Hej.
    Hade inte använt fisken rå utan kokat den först,varför jo inälvsparasiter och dylikt.Varför,jo den kommer från sötvatten och jag förmodar att du skall mata akvariefisk från sötvatten.
    mvh Mats
    Senast redigerad av Mats; 08 augusti 2011, 10:01.
    http://www.Zoonen.com/minzoon.Asp?oid=156582

    Kommentar

    • DaRe
      NCS Medlem
      • september 2009
      • 22831

      #3
      Verkar vettigt att koka dem, vilka firrar ska ha dem som mat?
      Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

      ///David
      Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

      Kommentar

      • Ola Svensson
        Användare
        • april 2002
        • 14633

        #4
        Undvik tarmen. Det räcker att frysa. Jag hade klippt bort ryggfenan då fenstrålarna är så hårda.
        Med vänliga hälsningar

        Ola

        Kommentar

        • Mats
          NCS Medlem
          • april 2002
          • 804

          #5
          Hej Ola.
          Hur är det med spolmask,hur länge bör maten varit fryst innan utfodring?Den finns ju i torsk och makrill och då tror ja den finns i alla rovfiskar.Till människor är ju tre dygn i frysen som gäller vid rökning och grava.
          mvh Mats
          http://www.Zoonen.com/minzoon.Asp?oid=156582

          Kommentar

          • Ola Svensson
            Användare
            • april 2002
            • 14633

            #6
            Jag skulle säga minst tre dygn av just den orsaken du tar upp.
            Med vänliga hälsningar

            Ola

            Kommentar

            • Mreque
              Användare
              • juni 2011
              • 348

              #7
              Tack för all info! =) Ska koka upp dem dem till nästa räkmix omgång samt lägga i lite musslor. måste skaffa ny mixer bara, Vår började nästan brinna sist =( Rök som fan

              Kommentar

              • Mreque
                Användare
                • juni 2011
                • 348

                #8
                Det är malawiciklider och malar, anci och gibb som kommer mumsa på det. Och en regnbågshaj =)

                yngel och dylikt med.. kanske praktbotia^^

                Kommentar

                • Ola Svensson
                  Användare
                  • april 2002
                  • 14633

                  #9
                  Jag tror att du får sämre konsistens på mixen om du kokar.
                  Med vänliga hälsningar

                  Ola

                  Kommentar

                  Arbetssätt...