Heros släktet

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Koi-fantast
    Användare
    • november 2007
    • 555

    Heros släktet

    Jag hittade lite information om detta släkte som jag vill dela med mig av. I vårt eget nummer av Ciklidbladet står det lite om hantelciklid i 2008/4, sen hittade jag mer information på en rysk sida, http://www.american.cichlids.ru/arti...t_id=237&cat=6 där det finns bilder och namn.

    Jag översatte texten i googletranslate till
    "Severum: taxonomi, livsmiljö, varietety
    Eugene Granovsky

    (publicerad 06.02.2005 / Grange)


    Akvarium severum, hane,
    Green variation

    Male Heros appendiculatus

    Venezuelas Heros sp. "Mouthbreeder",
    ringde "real Severus"

    Guyana Green severum.
    I Tyskland kallas det Heros notatus

    Heros sp. "Franz-Guyana" Guyana

    Orinoksky Heros sp. "Inirida", tonåring

    Heros sp. "Turqoise Manaus", bebor
    i nedre lopp Rio Negro


    Krasnomaskovye Heros sp. "Red
    Spot Santarem "


    ... Och Heros sp. "Red Spot Tapajos",
    båda nedre lopp i Amazonas

    Red-Heros sp. "Rotkeil Peru"
    (även känd under namnen Heros
    sp. "Redhead", Heros sp. "Red Shoulder")


    ... Och ett par "chernoskulyh" Heros sp.
    Black kind ".

    I biotopen

    "False diskus" Heros Severus blev känd zoologiska vetenskapen i samband med detta Symphysodon discus. Deras första vetenskapliga beskrivningen av Johann Heckel publicerades 1840 i Wien Museum of Natural Sciences av arbetet i "nya brasilianska floden fisk Johann Natterer, beskrivs från observationer av upptäckare." Således upptäckare severuma var inte Heckel och Natterer, som under 1817-1835 gg. resa till Brasilien.

    I samma arbete och även som egen art beskrivs discoid Heros KORYFE, Heros efasciatus, Heros modestus och Heros spurius, liksom mer dlinnotelye Heros Festivus och Heros Coryphaenoides - framtida Mesonauta festiva och Hypselecara Coryphaenoides. Nu är alla dessa arter ingår i underfamiljen Cichlasomatinae, (stam Heroini i motsats till "sann" tsihlazom, morfologiskt närmare Akara och tillhör stammen Cichlasomatini).

    Förfäder till den moderna akvariet severuma, nästan hundra år, uppfödda i fångenskap, kom från Brasilien. Då fångades i närheten av Manaus i nedre lopp Rio Negro, Amazonas.

    Det generiska namnet Heros översatt från latin och grekiska som "hjälte". Ordet "Severus" i det latinska språket har två betydelser: "strikt" eller "svår" och "nord". Heckel, med all sannolikhet fortfarande tänkte på det senare, vilket innebär att platsen för fångst modell instans - I övre Rio Negro, Venezuela - ligger norr om andra "fish Natterer.

    Senare, vid flera tillfällen beskrivits är liknande morfologiska egenskaper: Centrarchus notatus Jardine 1843 Chromis appendiculata Castelnau 1855, Chromis fasciata Castelnau 1855, centrarchoides Uarus Cope, 1872. Och från 60 år av XIX århundradet i släktet Heros började inkludera olika ciklider, från små till stora gerotilyapii multispinozy tsihlazomy Doe. År 1905 fick de sällskap av Charles Tate Rigenom i släktet Cichlosoma (nämligen genom att "o" skrevs ordet i hans bok, "Översyn av fisk släktet amerikanska ciklider Cichlosoma och mycket begränsade"). Så severum hette Cichlasoma severum (Heckel, 1840).

    ...
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1728683
    http://www.bollmoraakvarieklubb.org/
  • Koi-fantast
    Användare
    • november 2007
    • 555

    #2
    Här är översättningen epokgörande omdefinieringen tsihlazom tio år tidigare, skulle ha återupplivat släktet Heros monotypic, dvs bestående av en art och alla andra liknande beskrivningar i början av 80-talet av XX-talet betraktades som synonyma. Men 1986, med en lätt hand på den svenska ichthyologen Sven Kullandera, ingår två typer: vanliga severum eller "grön" (Heros Severus Heckel, 1840), distribueras i den norra delen av Amazonas, Orinoco och Guyana och "turkos" (Heros appendiculatus (Castelnau 1855)), lever i Peru och gränsområden i Brasilien och Colombia. De utmärkande dragen hos de senare är mer cool turkos-gröna nyanser huvuddel färg, gul med en iris koppar glans och morot-röda lägre fenor. Sven själv, som han skrev om det senare, som grundval av andra kriterier: tunna läppar fisk - H. Severus och tjocka läppar - H. appendiculatus.

    Samtidigt Kullander föreslås att det som en egen art kan beskrivas av Venezuelas Morph, och dessutom inte utesluter möjligheten till senare revision och fragmentering på arter av brasilianska morphs.

    Kullandera initiativ utvecklades i mitten av 90-talet tyska Rainer Stavikovski och Uwe Werner. Stavikovski Granskningen grundades på principen om en tydlig geografisk matchning gamla och nya exemplar typ av sina egna iakttagelser: Heros appendiculatus - från Peru, Heros efasciatus - från nedre Rio Negro, Heros notatus - från Guyana och Guyana, och slutligen, den sanna Heros Severus, som håller till i den venezuelanska reservoarer och, till skillnad från andra, ruvade sina ungar i munnen. Sven reaktion, som under dessa år en hel del kritik på den punkten, var återhållsamma. Och slutligen, "guru" av taxonomi, tydligen hittade inget bättre än att bara ignorera nyheterna i sina tyska konkurrenter.

    Som publicerades 2003 katalog Kullandera, flyg och Ferraris, "Lista över sötvattenfiskar av Syd-och Centralamerika, liksom en elektronisk katalog från California Academy of Sciences, erbjuder en annorlunda, svagt korrelerade med Stavikovski och Werner, strukturen av släktet Heros: H. Severus - övre delarna av floder Orinoco och Rio Negro (Venezuela, Colombia, norra Brasilien), H. efasciatus (synonymer H. appendiculatus, H. fasciatus, Uarus centrarchoides)-bifloder Ucayali floden och övre delarna av Amazonas (Peru, västra Brasilien), H. notatus - Floden Rio Negro (Brasilien), H. spurius (synonymer H. KORYFE, H. modestus) - Guaporéfloden (gränsen mellan Brasilien och Bolivia).

    Struktur, för att uttrycka det milt, inte idealiskt,

    För det första, eftersom de inte motsvarar den ursprungliga beskrivningar av arter, som visar att en modell instans av H. efasciatus tillfångatogs i Rio Negro, och H. notatus - i Guyana, dvs inte där, var att sätta denna typ av Sven Kullander;

    Det andra, fångades struktur Kullandera ingen plats aktivt importerar Guyana morph, liksom severumam i närheten av Santarém, nedre lopp i Amazonas.

    och slutligen, det tredje är denna klassificering av släktet Heros inte klart vem vi kvar några i mina tankar: Severus, notatusa eller efastsiatusa (ägna sig åt studier av vilda djur, brydde meter Kullander små problem akvarium)?

    I detta sammanhang nog mer korrekt att kalla akvariet severuma just Heros sp. eller Heros sp. "Green", eller ansluta sig till den gamla dvuvidovoy klassificeringen. Kanske senare, mer ingående, kommer revisionen sätta allt på sin plats.

    Uppenbarligen båda. Termen "severum" tenderar att förvandlas till ett modernt akvarium daglig användning av konventionella namn, som han ursprungligen var, i en generaliserad generell, gäller för alla relaterade formlära, både skördas i naturen och olika former av urval: "turkos severum", "Guyansk severum gyllene severum "etc. Och paradoxalt nog, kan i nuvarande taxonomiska sammanblandning av dessa kommersiella namn mer exakt identifiera fisken än vetenskapliga.

    Import av vilda severumov sker för närvarande främst från Guyana och Peru. Men fortfarande grunden för akvarium befolkning på en fisk akvarium skilsmässa. I akvarium naturlig form severuma väckt grön, brun och gul-olivolja (inte att förväxla med valet av guld) variationer. Och i samma kull som ofta förekommer på olika färgade exemplar. Men tydliga gränser, till exempel finns ett urval av stenar, mellan dem. Jag skulle säga att vi inte talar om blommor, utan snarare om nyanser. Färgvariationer är tydligast uttryck i monotont färgade honor, medan vissa män, beroende på de villkor och känslor, kan färgen variera, till exempel mjukt svepande från grönt till brunt.

    Men vilda severumam denna färg polymorfism är inte egendomligt. All den fisk som lever i samma biotop, målade samma. Men färg är olika geografiska morphs. Som jag såg andra Heiko Bleher: "I varje rum har sin egen färg." Således är färgen variationer akvarium populationer uppenbarligen ett resultat av deras förvirring. I naturen finns många intressanta och hittills inte beskrivits varietetov.

    Trots den stora längden av intervallet, är alla medlemmar av släktet Heros finns i ungefär liknande biotoper. Denna så kallade "svarta" vatten. Kännetecknas av höga halter av organiska ämnen, färg det i en mörkbrun färg. Ett slående exempel - Rio Negro. Vatten är mycket mjukt, eftersom Mat flod regn och sura - på grund av överbelastningen av humus som bildas vid nedbrytning av växtrester.

    I de övre delarna av Rio Negro forsen. Då floden in i vanligt, och tar många bifloder, däribland största biflod till Rio Blanca, och bildar en bred (ibland upp till 50 km) med ett flertal öar och stim på rätt spår. Vattnet här är brun, lerig, så att fisken måste förlita sig mer på sidan touch linje, snarare än synen. Total hårdhet är mindre än 1 dGH och karbonat - 0,3 dKH. PH och temperatur varierar beroende på säsong. Den senare för övrigt beror på djupet. Under regnperioden (från mars till slutet av augusti) vid starka tidvatten. Vatten stiger stiger till 5-20 meter. Peter Criz som studerade floden i området mellan Manaus och Barcelos under den torra årstiden, redovisas värdet av pH 4,5 (på en av de platser 3,9) och temperaturen på 28 grader. Under regnperioden vattnet blir mindre surt, temperaturen sjunker, i synnerhet på djupet, där det ibland inte överstiga 25 ° C. I de små tillflöden utöver detta, betydande dygnsvariationen temperatur. Day of the ytskikt vatten värms upp till 28-31 ° C, men på ett djup av 1,5-2 meter vatten håller temperaturen ca 25 ° C, natt temperaturen är nästan planade.

    Marken i Rio Negro - vit sand. På stranden av trasslat vinstockar träd passar mycket nära vatten (i liten rännil, av vilka många är endast framkomlig för båtar i floden säsongen, nästan helt täcker solen). Deras blad, blommor och frukter utgör grunden för intaget severuma. Dessa fiskar gillar inte djupt vatten och föredrar att bo nära stranden. Här bor och mättnad, och säkrare, mindre vanliga stora rovdjur, som Cichla temensis, och det finns vindskydd. Grunt vatten är täckt av ett tjockt lager av snag fallit och blad - den mest särskiljande och oumbärliga delar av Amazonas biotop. Trädstammar och trasslande rötter skapar blockeringar, där vissa fiskar är gömd från fiender, och andra vice versa väntar på sina offer. Stammarna av översvämmade träd visas och fungera som ett substrat för lek. Men vattenväxter finns det få, såväl som, faktiskt, lägre alger. Men under regnperioden när vattennivån stiger och översvämningar i stora floodplain bildade hela vattnet skogarna, den så kallade igapos (ipago - på portugisiska "träsk"), - nu utrymme för floden invånare.

    Men livsmiljön för den venezuelanska severuma. Medan Orinoco River är ett "vitt" vatten med ungefär följande parametrar: total hårdhet - 0,9 dGH, indikator pH 6,9, temperatur 25 ° C, det är inte alltid relaterade till dess bifloder. Till exempel i Rio Atabapo där det finns severumy vatten "svart" och är mycket varm 28-30 ° C. rännil rinner genom en mycket södra delen av gränsen mellan Colombia och Venezuela, och rinner ut i Orinoco nära staden San Fernando de Atabapo.

    För Orinoco Basin har ett tropiskt klimat med en regnig sommar och torr vinter. "I början, beskriver vattennivån i Atabapo så låg - utforska dessa platser, Oliver Lukanus - att även i en liten båt på många ställen, lyckades vi komma i land. Vattenflödet, åtminstone i den här tiden på året, helt öppet, så att när solljuset kunde se i vattnet en te färg är nästan en meter djup.

    Vegetationen på båda sidor om floden är en buske som kallas balsa-trä, som är blandat med några höga träd. Botten, i likhet med Rio Negro beströdd med fin vit sand och massor av löv försämrades i lager. På vissa ställen tjäna granitklippor former.

    Orinoco och Rio Negro är sammankopplade flod Casiquiare.


    ...
    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1728683
    http://www.bollmoraakvarieklubb.org/

    Kommentar

    • Koi-fantast
      Användare
      • november 2007
      • 555

      #3
      Om innehållet och avel Heros sp. se Granovsky E. Okänd severum / / akvarium Magazine. 2005. Number 1 (7), 2 (.
      Föreslå en bättre översättning
      Tack för att du bidrar med ditt översättningsförslag till Google Translate.
      Bidra med en bättre översättning:
      Severum: taxonomi, livsmiljö, varietety <br>Eugene Granovsky <br> <br>(publicerad 06.02.2005 / Grange) <br> <br> <br>Akvarium severum, hane, <br>Green variation <br> <br>Male Heros appendiculatus <br> <br>Venezuelas Heros sp. &quot;Mouthbreeder&quot;, <br>ringde &quot;real Severus&quot; <br> <br>Guyana Green severum. <br>I Tyskland kallas det Heros notatus <br> <br>Heros sp. &quot;Franz-Guyana&quot; Guyana <br> <br>Orinoksky Heros sp. &quot;Inirida&quot;, tonåring <br> <br>Heros sp. &quot;Turqoise Manaus&quot;, bebor <br>i nedre lopp Rio Negro <br> <br> <br>Krasnomaskovye Heros sp. &quot;Red <br>Spot Santarem &quot; <br> <br> <br>... Och Heros sp. &quot;Red Spot Tapajos&quot;, <br>båda nedre lopp i Amazonas <br> <br>Red-Heros sp. &quot;Rotkeil Peru&quot; <br>(även känd under namnen Heros <br>sp. &quot;Redhead&quot;, Heros sp. &quot;Red Shoulder&quot <br> <br> <br>... Och ett par &quot;chernoskulyh&quot; Heros sp. <br>Black kind &quot;. <br> <br>I biotopen <br> <br>&quot;False diskus&quot; Heros Severus blev känd zoologiska vetenskapen i samband med detta Symphysodon discus. Deras första vetenskapliga beskrivningen av Johann Heckel publicerades 1840 i Wien Museum of Natural Sciences av arbetet i &quot;nya brasilianska floden fisk Johann Natterer, beskrivs från observationer av upptäckare.&quot; Således upptäckare severuma var inte Heckel och Natterer, som under 1817-1835 gg. resa till Brasilien. <br> <br>I samma arbete och även som egen art beskrivs discoid Heros KORYFE, Heros efasciatus, Heros modestus och Heros spurius, liksom mer dlinnotelye Heros Festivus och Heros Coryphaenoides - framtida Mesonauta festiva och Hypselecara Coryphaenoides. Nu är alla dessa arter ingår i underfamiljen Cichlasomatinae, (stam Heroini i motsats till &quot;sann&quot; tsihlazom, morfologiskt närmare Akara och tillhör stammen Cichlasomatini). <br> <br>Förfäder till den moderna akvariet severuma, nästan hundra år, uppfödda i fångenskap, kom från Brasilien. Då fångades i närheten av Manaus i nedre lopp Rio Negro, Amazonas. <br> <br>Det generiska namnet Heros översatt från latin och grekiska som &quot;hjälte&quot;. Ordet &quot;Severus&quot; i det latinska språket har två betydelser: &quot;strikt&quot; eller &quot;svår&quot; och &quot;nord&quot;. Heckel, med all sannolikhet fortfarande tänkte på det senare, vilket innebär att platsen för fångst modell instans - I övre Rio Negro, Venezuela - ligger norr om andra &quot;fish Natterer. <br> <br>Senare, vid flera tillfällen beskrivits är liknande morfologiska egenskaper: Centrarchus notatus Jardine 1843 Chromis appendiculata Castelnau 1855, Chromis fasciata Castelnau 1855, centrarchoides Uarus Cope, 1872. Och från 60 år av XIX århundradet i släktet Heros började inkludera olika ciklider, från små till stora gerotilyapii multispinozy tsihlazomy Doe. År 1905 fick de sällskap av Charles Tate Rigenom i släktet Cichlosoma (nämligen genom att &quot;o&quot; skrevs ordet i hans bok, &quot;Översyn av fisk släktet amerikanska ciklider Cichlosoma och mycket begränsade&quot. Så severum hette Cichlasoma severum (Heckel, 1840). <br> <br>Här är översättningen epokgörande omdefinieringen tsihlazom tio år tidigare, skulle ha återupplivat släktet Heros monotypic, dvs bestående av en art och alla andra liknande beskrivningar i början av 80-talet av XX-talet betraktades som synonyma. Men 1986, med en lätt hand på den svenska ichthyologen Sven Kullandera, ingår två typer: vanliga severum eller &quot;grön&quot; (Heros Severus Heckel, 1840), distribueras i den norra delen av Amazonas, Orinoco och Guyana och &quot;turkos&quot; (Heros appendiculatus (Castelnau 1855)), lever i Peru och gränsområden i Brasilien och Colombia. De utmärkande dragen hos de senare är mer cool turkos-gröna nyanser huvuddel färg, gul med en iris koppar glans och morot-röda lägre fenor. Sven själv, som han skrev om det senare, som grundval av andra kriterier: tunna läppar fisk - H. Severus och tjocka läppar - H. appendiculatus. <br> <br>Samtidigt Kullander föreslås att det som en egen art kan beskrivas av Venezuelas Morph, och dessutom inte utesluter möjligheten till senare revision och fragmentering på arter av brasilianska morphs. <br> <br>Kullandera initiativ utvecklades i mitten av 90-talet tyska Rainer Stavikovski och Uwe Werner. Stavikovski Granskningen grundades på principen om en tydlig geografisk matchning gamla och nya exemplar typ av sina egna iakttagelser: Heros appendiculatus - från Peru, Heros efasciatus - från nedre Rio Negro, Heros notatus - från Guyana och Guyana, och slutligen, den sanna Heros Severus, som håller till i den venezuelanska reservoarer och, till skillnad från andra, ruvade sina ungar i munnen. Sven reaktion, som under dessa år en hel del kritik på den punkten, var återhållsamma. Och slutligen, &quot;guru&quot; av taxonomi, tydligen hittade inget bättre än att bara ignorera nyheterna i sina tyska konkurrenter. <br> <br>Som publicerades 2003 katalog Kullandera, flyg och Ferraris, &quot;Lista över sötvattenfiskar av Syd-och Centralamerika, liksom en elektronisk katalog från California Academy of Sciences, erbjuder en annorlunda, svagt korrelerade med Stavikovski och Werner, strukturen av släktet Heros: H. Severus - övre delarna av floder Orinoco och Rio Negro (Venezuela, Colombia, norra Brasilien), H. efasciatus (synonymer H. appendiculatus, H. fasciatus, Uarus centrarchoides)-bifloder Ucayali floden och övre delarna av Amazonas (Peru, västra Brasilien), H. notatus - Floden Rio Negro (Brasilien), H. spurius (synonymer H. KORYFE, H. modestus) - Guaporéfloden (gränsen mellan Brasilien och Bolivia). <br> <br>Struktur, för att uttrycka det milt, inte idealiskt, <br> <br> För det första, eftersom de inte motsvarar den ursprungliga beskrivningar av arter, som visar att en modell instans av H. efasciatus tillfångatogs i Rio Negro, och H. notatus - i Guyana, dvs inte där, var att sätta denna typ av Sven Kullander; <br> <br> ...
      http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1728683
      http://www.bollmoraakvarieklubb.org/

      Kommentar

      • Koi-fantast
        Användare
        • november 2007
        • 555

        #4
        Det andra, fångades struktur Kullandera ingen plats aktivt importerar Guyana morph, liksom severumam i närheten av Santarém, nedre lopp i Amazonas. <br> <br> och slutligen, det tredje är denna klassificering av släktet Heros inte klart vem vi kvar några i mina tankar: Severus, notatusa eller efastsiatusa (ägna sig åt studier av vilda djur, brydde meter Kullander små problem akvarium)? <br> <br>I detta sammanhang nog mer korrekt att kalla akvariet severuma just Heros sp. eller Heros sp. &quot;Green&quot;, eller ansluta sig till den gamla dvuvidovoy klassificeringen. Kanske senare, mer ingående, kommer revisionen sätta allt på sin plats. <br> <br>Uppenbarligen båda. Termen &quot;severum&quot; tenderar att förvandlas till ett modernt akvarium daglig användning av konventionella namn, som han ursprungligen var, i en generaliserad generell, gäller för alla relaterade formlära, både skördas i naturen och olika former av urval: &quot;turkos severum&quot;, &quot;Guyansk severum gyllene severum &quot;etc. Och paradoxalt nog, kan i nuvarande taxonomiska sammanblandning av dessa kommersiella namn mer exakt identifiera fisken än vetenskapliga. <br> <br>Import av vilda severumov sker för närvarande främst från Guyana och Peru. Men fortfarande grunden för akvarium befolkning på en fisk akvarium skilsmässa. I akvarium naturlig form severuma väckt grön, brun och gul-olivolja (inte att förväxla med valet av guld) variationer. Och i samma kull som ofta förekommer på olika färgade exemplar. Men tydliga gränser, till exempel finns ett urval av stenar, mellan dem. Jag skulle säga att vi inte talar om blommor, utan snarare om nyanser. Färgvariationer är tydligast uttryck i monotont färgade honor, medan vissa män, beroende på de villkor och känslor, kan färgen variera, till exempel mjukt svepande från grönt till brunt. <br> <br>Men vilda severumam denna färg polymorfism är inte egendomligt. All den fisk som lever i samma biotop, målade samma. Men färg är olika geografiska morphs. Som jag såg andra Heiko Bleher: &quot;I varje rum har sin egen färg.&quot; Således är färgen variationer akvarium populationer uppenbarligen ett resultat av deras förvirring. I naturen finns många intressanta och hittills inte beskrivits varietetov. <br> <br>Trots den stora längden av intervallet, är alla medlemmar av släktet Heros finns i ungefär liknande biotoper. Denna så kallade &quot;svarta&quot; vatten. Kännetecknas av höga halter av organiska ämnen, färg det i en mörkbrun färg. Ett slående exempel - Rio Negro. Vatten är mycket mjukt, eftersom Mat flod regn och sura - på grund av överbelastningen av humus som bildas vid nedbrytning av växtrester. <br> <br>I de övre delarna av Rio Negro forsen. Då floden in i vanligt, och tar många bifloder, däribland största biflod till Rio Blanca, och bildar en bred (ibland upp till 50 km) med ett flertal öar och stim på rätt spår. Vattnet här är brun, lerig, så att fisken måste förlita sig mer på sidan touch linje, snarare än synen. Total hårdhet är mindre än 1 dGH och karbonat - 0,3 dKH. PH och temperatur varierar beroende på säsong. Den senare för övrigt beror på djupet. Under regnperioden (från mars till slutet av augusti) vid starka tidvatten. Vatten stiger stiger till 5-20 meter. Peter Criz som studerade floden i området mellan Manaus och Barcelos under den torra årstiden, redovisas värdet av pH 4,5 (på en av de platser 3,9) och temperaturen på 28 grader. Under regnperioden vattnet blir mindre surt, temperaturen sjunker, i synnerhet på djupet, där det ibland inte överstiga 25 ° C. I de små tillflöden utöver detta, betydande dygnsvariationen temperatur. Day of the ytskikt vatten värms upp till 28-31 ° C, men på ett djup av 1,5-2 meter vatten håller temperaturen ca 25 ° C, natt temperaturen är nästan planade. <br> <br>Marken i Rio Negro - vit sand. På stranden av trasslat vinstockar träd passar mycket nära vatten (i liten rännil, av vilka många är endast framkomlig för båtar i floden säsongen, nästan helt täcker solen). Deras blad, blommor och frukter utgör grunden för intaget severuma. Dessa fiskar gillar inte djupt vatten och föredrar att bo nära stranden. Här bor och mättnad, och säkrare, mindre vanliga stora rovdjur, som Cichla temensis, och det finns vindskydd. Grunt vatten är täckt av ett tjockt lager av snag fallit och blad - den mest särskiljande och oumbärliga delar av Amazonas biotop. Trädstammar och trasslande rötter skapar blockeringar, där vissa fiskar är gömd från fiender, och andra vice versa väntar på sina offer. Stammarna av översvämmade träd visas och fungera som ett substrat för lek. Men vattenväxter finns det få, såväl som, faktiskt, lägre alger. Men under regnperioden när vattennivån stiger och översvämningar i stora floodplain bildade hela vattnet skogarna, den så kallade igapos (ipago - på portugisiska &quot;träsk&quot, - nu utrymme för floden invånare. <br> <br>Men livsmiljön för den venezuelanska severuma. Medan Orinoco River är ett &quot;vitt&quot; vatten med ungefär följande parametrar: total hårdhet - 0,9 dGH, indikator pH 6,9, temperatur 25 ° C, det är inte alltid relaterade till dess bifloder. Till exempel i Rio Atabapo där det finns severumy vatten &quot;svart&quot; och är mycket varm 28-30 ° C. rännil rinner genom en mycket södra delen av gränsen mellan Colombia och Venezuela, och rinner ut i Orinoco nära staden San Fernando de Atabapo. <br> <br>För Orinoco Basin har ett tropiskt klimat med en regnig sommar och torr vinter. &quot;I början, beskriver vattennivån i Atabapo så låg - utforska dessa platser, Oliver Lukanus - att även i en liten båt på många ställen, lyckades vi komma i land. Vattenflödet, åtminstone i den här tiden på året, helt öppet, så att när solljuset kunde se i vattnet en te färg är nästan en meter djup. <br> <br>Vegetationen på båda sidor om floden är en buske som kallas balsa-trä, som är blandat med några höga träd. Botten, i likhet med Rio Negro beströdd med fin vit sand och massor av löv försämrades i lager. På vissa ställen tjäna granitklippor former. <br> <br>Orinoco och Rio Negro är sammankopplade flod Casiquiare. <br> <br> <br>Om innehållet och avel Heros sp. se Granovsky E. Okänd severum / / akvarium Magazine. 2005. Number 1 (7), 2 (. <br>"
        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1728683
        http://www.bollmoraakvarieklubb.org/

        Kommentar

        • DaRe
          NCS Medlem
          • september 2009
          • 22831

          #5
          Svårläst men mycket intressant!
          Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

          ///David
          Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

          Kommentar

          • olof
            Användare
            • april 2002
            • 1823

            #6
            Oj! Jag orkade inte ta mig igenom hela texten.

            Det finns idag bara fyra beskrivna arter av Heros de är severus, notatus, efasciatus, spurius. Alltså inte appendiculatus.

            Severus är den som på sidan omnämns som "mouthbreeder".

            De flesta bilderna föreställer olika färgvarianter av Efasciatus. Detta är också det korrekta namnet på akvariestammen. Sp. red shoulder lär vara en färgvariant av efasciatus även om jag tycker det är konstigt då de ser så olika ut. Santarem och Tapajos bör väl vara samma då Santarem ligger vid Tapajos?

            Om det är notatus som finns i Guyana eller något annat eller tvärt om har ingen riktig koll på.

            Spurius har jag aldrig hört om i hobbyn.

            mvh

            olof
            http://malmolundcyclechic.blogspot.com/

            Kommentar

            • Erik Åhlander
              Användare
              • september 2006
              • 796

              #7
              Släktet är inte reviderat, så alla namn hänger i luften tills någon tittat på typer och utvärderat alla namn slutgiltigt. Senaste publicerade genomgång är Kullander, 1986 summerad i Kullander in Reis et al 2003: Heros efasciatus, Heros notatus och Heros severus alla tre med typlokal i rio Negro och Heros spurius med typlokal rio Guaporé. Heros efasciatus med synonymerna H. appendiculatus, H. fasciatus, H. centrarchoides och H. perpunctatus. Samt Heros spurius med synonymerna Heros coryphaeus och Heros modestus. Åtminstone samtliga synonymer till H. efasciatus med brasklappen: "Status of the included nominal species needs further analysis." Eller i klarspråk: Nästan vilket som helst av namnen ovan kan dyka upp på vilken som helst av akvariearterna. Dessutom kan en eller flera visa sig vara obeskriven och få ett nytt namn. Enklast och bäst är att hålla fast vid handelsnamnen som dom nu används eller ännu hellre namn av typen Heros sp. "Redshoulder" och Heros sp. "Mouthbrooder" för att undvika total förvirring. Tids nog kommer det bli stabilitet i namnen.

              För att röra till det ytterligare används släktet "Heros" inom citattecken ibland även för en del centralamerikanska cichlider som än så länge inte går att hänföra till något giltigt släkte.
              Senast redigerad av Erik Åhlander; 19 november 2009, 00:26. Anledning: tappade två namn

              Kommentar

              • chippog
                Användare
                • augusti 2008
                • 251

                #8
                skulle vara väldigt kul om nån kunde städa upp lite! dröma kan en ju.
                en kan bli beroende av att sitta framför karet

                Kommentar

                • DaRe
                  NCS Medlem
                  • september 2009
                  • 22831

                  #9
                  bumpar denna med tanke på nyligen lyft fråga i egen tråd
                  Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

                  ///David
                  Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

                  Kommentar

                  • Erik Åhlander
                    Användare
                    • september 2006
                    • 796

                    #10
                    Ursprungligen postat av olof
                    Santarem och Tapajos bör väl vara samma då Santarem ligger vid Tapajos?
                    Lite sent att kommentera detta kanske, men ändå: Runt Santarém är det mest vitvatten även om lite klarvatten från Tapajos kommer ned där. Fiskar som säjs komma från Santarém brukar vara samma arter som kringliggande huvudfåran av Amazonas, men det finns antagligen en stor lokal variation. Så fort man kommer upp i Tapajos blir det en mer enhetlig klarvattenfauna. Mer likt Xingu än runt Santarem. Detta generellt, sedan finns det alltid undantag.

                    Kommentar

                    Arbetssätt...