Saulosi-honan valde att svälja sina ägg!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • hakan

    Saulosi-honan valde att svälja sina ägg!

    Okända vattendjur (vattenloppor?) eller inte, igår bestämde jag mig för att flytta över mina två saulosi honor till yngelkaret. På morgonen idag har den ena av dem uppenbarligen svalt sina ägg och istället tuggat i sig både vattenloppor(?) och alger. Tråkigt! Kan det bero på att hon endast tuggat cirka två tre dagar och blev upprörd över flytten?

    Den andra saulosi honan har fortfarande munnen full, men hon har å andra sidan tuggat i snart tre veckor.

    Jag trodde risken var att honan spontant skulle spotta i håven om hon gått för länge, inte svälja sina ägg om hon endast tuggat ett par tre dagar.

    Ska jag av ovan erfarenheter dra slutsatsen att det är bättre att flytta honan i ett sent skede (efter dryga två veckor) än i ett tidigt skede (efter några dagar)?

    Finns det risk för att honan som svalt sina ägg kommer att tugga i sig sin systers yngel när hon spottar dem? Ska jag flytta tillbaka honan som svalt? De tycks ha ”sällskap” av varandra och simmar hela tiden ihop vilket ser rätt trevligt ut.

    Vad har ni för erfarenheter?

    Hälsningar Håkan Johansson

  • Johan
    Användare
    • augusti 2002
    • 3029

    #2
    jag tycker helt ärligt ge tusan i att flytta honorna om det inte finns uppenbara hot mot ynglena. det skapar stress hoss honan i onödan. samt så är det bättre för yngelna att bli omhändertagna av sin mor.



    ------------------------
    720 liter
    <img src=extra_smilie_ahli.gif border=0 align=middle>
    8 M. maingano
    7 c.moori
    10 Azurus
    10 Röd rubin
    1+1Protomelas taeniolatus "fire blue"
    1 crystal r20 (940 L/h)
    1 st powerhead 802 med filtermattta

    Kommentar

    Arbetssätt...