Törs jag flytta mina tuggande saulosi honor?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • hakan

    Törs jag flytta mina tuggande saulosi honor?

    Nu har jag två Pseudotropheus saulosi honor som tuggar i det stora karet och vill gärna flytta över dem till mitt nyinredda yngelkar, men jag törs inte och behöver råd och hjälp.

    Yngelkaret är på 70 liter och har stått klart sedan någon månad. Det är både belyst (grolux 18 watt, 13 timmar per dygn) och filtrerat (EHEIM 2222).

    Problemet är att jag upptäckt att det simmar/hoppar runt små, kanske en kvarts mm i diameter, ljusa krabbliknande djur i karet. De verkar framför allt hålla till där det finns alger, men simmar/hoppar även runt fritt i vattnet. Till saken hör att jag aldrig haft några fiskar i akvariet.

    Kan det vara ”vanliga” vattenloppor? Sådana där som bildas om man exempelvis lägger ett bananskal i vatten som får stå?

    Det märkliga är att akvariet är nyinrett. All lavasten är ordentligt rengjord, liksom sanden och skifferbakgrunden. Inget organiskt material har vad jag vet tillförts. Det enda jag tillfört är salt och bikarbonat. Vattnet kommer till 50% från mitt stora Malawikar och till 50% från kranen.

    Törs jag släppa i mina saulosi honor, eller kommer de eller deras yngel att på något sätt angripas eller må dåligt av ”vattenlopporna”.

    Skulle vara mycket tacksam för råd!

    Hälsningar Håkan Johansson

  • Anette
    Användare
    • april 2002
    • 178

    #2
    Antagligen kommer ynglena att äta upp de små djuren du ser. Det borde inte vara några problem.

    För inte så länge sedan hade jag fullvuxna daphnier i ett av mina ytterfilter. Troligtvis hade det funnits ägg med bland de frysta daphnierna jag ofta matar med och dessa ägg har sedan kläckts i pumpen. Antagligen/kanske klarar äggen frysning?
    Naturen är fantastisk...

    Anette

    Kommentar

    Arbetssätt...