Tack för en väl genomförd Ciklidstämma!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Micke
    Användare
    • april 2002
    • 9579

    Tack för en väl genomförd Ciklidstämma!

    Jag vill tacka Ciklidvännerna i Malmö för en mycket väl genomförd Ciklidstämma med högintressanta föredrag. Kort om vad jag tyckte om det hela;

    Uwe Werner - "Nya" sydamerikanska ciklider
    Trots att jag egentligen främst är intresserad av Malawi- och Tanganyikaciklider så måste jag säga att detta var ett höjdarföredrag med många fantastiska bilder på fantastiska ciklider. Inte utan att jag blev inspirerad att starta upp ett kar med sydamerikanare igen.

    David Johansson - Ciklidsajter, guidning på webben
    Sorry David men för mig personligen var detta föredrag lite av ett mellanspel, du gjorde mycket bra ifrån dig med mycket intressant statistik och en fin guidning. Men för en flitig internetanvändare som mig gav det inte mycket nytt. För andra mer "normala" internatanvändare var det säkert mycket intressant.

    Uwe Werner - Ciklidresa till Ghana i Västafrika
    Här överträffade Uwe sig själv med ett om möjligt ännu bättre föredrag. Speciellt roligt att föredraget var mer av karaktären reseskildring än en uppräkning av olika ciklidarter. Ändå fick vi vårt lystmäte tillgodosett med många fina bilder på fantastiska ciklider.

    Andreas Spreinat - Malawi
    Givetvis var detta höjdpunkten för mig personligen. Jag hade egentligen inga större förhoppningar på detta föredrag, men det överglänste allt jag kunde ha förväntat mig. Först med 45 minuters videofilm av toppkvalitet där Andreas belyste ett antal mycket intressanta födosöksbeteenden och en hel del annat intressant som t. ex. några kanonsekvenser på yngelvårdand. Detta följdes sedan upp av kanonfina diabilder.

    Sune Holm - Biotopinredningar i akvariet
    Sune hade ingen lätt uppgift, att ta över efter Andreas. Ändå måste jag säga att han gjorde det med bravur! Mycket bättre kan det knappast bli, jo förresten han kunde fått lite mer tid på sig. Jag har i varje fall löst mina fritidsproblem, efter sommarmånaderna ska jag ge mig på att bygga en "Suneinredning" i ett av mina malawikar.

    Som ni märker har jag svårt att hålla igen på superlativen, det är bara att beklaga alla ersom missade detta evenemang, det var verkligen mycket bra. Än en gång ett stort tack till Ciklidvännerna i Malmö för en mycket väl genomförd helg.

    Mvh Michael Persson




    Ändrat av - micke den 2002/04/21 16:36:14
    Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider
    Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri
  • Björn
    Användare
    • april 2002
    • 787

    #2
    Kan bara hålla med Micke! Mycket bra tillställning med mycket trevligt innehåll. Middagen igår var också mycket trevligt trots att jag gick tomhänt från lotteriet. Menmen, man kan inte vinna varje gång. Vann dock lite fisk idag. Lab. chizimule. Tyvärr upptäckte jag till min förvåning när jag kom hem att alla sex fiskar i påsen inte tillhörde samma art. En liten stackare är något helt annat. Fiskarna är rätt små, så det är en omöjlighet för mej att se vad det kan vara. Möjligen en Aulonocara eller något liknande. Hur det kommer sej att den fanns med i påsen vet jag inte, kanske blev det fel när dom packades idag. (Tror dom "sov över" i en viss källarlokal inatt). Om det nu är så att det blev så av misstag kanske vederbörande har en fisk som är min och jag en fisk som är hans. Hör i så fall av dej/er om ni vill byta tillbaka så kanske vi kan lösa det.

    Mvh
    Björn

    Ps. Även jag blev inspirerad av Sunes bakgrunder, så vi får väl se vad som dyker upp(ner) i karet i framtiden..

    fisklokalen.se - MER ÄN BARA FISKAR

    Kommentar

    • Kjell Fohrman
      Användare
      • april 2002
      • 4619

      #3
      Hej på er,
      Vill bara instämma i de positiva omdömena om stämman och vill tacka Ciklidvännerna för en mycket väl genomförd helg.
      Föredragen överlag var av oerhört hög kvalité (tror aldrig de varit bättre) men var tyvärr över alldeles för snabbt.
      Kort lite om de två "lite negativa" synpunkterna.
      Davids föredrag - detta var avsett som ett föredrag för den inte helt vane internetanvändaren och inte för interioter som dig och mig Michael. När man pratade runt lite med deltagarna på stämman så visade det sig att väldigt få av besökarna faktiskt var aktiva på nätet. Så målgruppen för detta föredrag var inte sådana som dig och mig Michael, utan dessa.
      Så till Björns felaktiga fiskar - tråkigt men sådant händer, tycker du skall skicka en mail direkt till Leif Persson, så får han kolla upp.

      1/ Jag pratade med Andreas Spreinat och Uwe Werner och bägge lovade att framöver bidra med några artiklar till kommande Ciklidblad (krävdes inte alltför många öl för att övertala dom). Något som vi verkligen ser fram emot.
      2/ Pratade också med Sune Holm om att få ihop en artikel till ett kommande Ciklidblad om hans sätt att göra inredningar. Som både Micke och Björn nämner så inspirerade hans föredrag verkligen till att lösa sysselsättningsproblem under nästa semester<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>.
      Dök också upp en idé på slutet om att NCS skulle hålla någon/några helgkurser med Sune som föreläsare. Ämne förstås att tillverka sin egen bakgrund. Hoppas att det går att genomföra.
      3/ Kommer att återkomma inom några dagar med ett lite längre inlägg om stämman här på webben. Hinner inte nu eftersom jag måste rita ihop en rejäl artikel till Ciklidbladet om stämman, det är bara detta som fattas för att vi skall ha allt material klart till nästa nummer.
      Ciklidhälsningar
      Kjell

      Kommentar

      • Micke
        Användare
        • april 2002
        • 9579

        #4
        Hej igen!
        Jag hoppas att min kritik inte sågs som negativ. Jag förstod också att föredraget var riktat till målgruppen nybörjare, och precis som jag skrev så tyckte jag också att David gjorde ett mycket bra jobb med att presentera Ciklid.se och andra sajter för just den målgruppen. Jag tycker att ni gjorde helt rätt som riktade er till den målgruppen, "interioterna" hittar ju själv och behöver inte någon vägledning.
        Givetvis var mitt tack riktat även till er i styrelsen också!

        Mvh Michael Persson

        Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider
        Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri

        Kommentar

        • Mikael
          Användare
          • april 2002
          • 347

          #5
          Den gångna helgen tillbringades i ett vackert vårskrudat Malmö där årets ciklidstämma gick av stapeln. Här ovan kan vi läsa idel lovord om stämman och föredragen. Med tanke på förra årets stämma i Göteborg hade Malmöiterna ett svårt utgångsläge, hur nå ett så lyckat resultat som Götarna nådde?

          Personligen trycker jag att det blev en mycket lyckat helg, om än inte i nivå med förra året. Föredragen var bra med ett undantag, Uwe Werners andra föredrag. Förvisso intressant med en reseskildring och en inblick i de svåra förhållanden som råder i Västafrika men lite väl lite om ciklider. Föredraget var ju annonserat som ”Ciklidresa till Ghana i Västafrika” men kanske är det just det som var felet. Sedan kan man ju också diskutera huruvida det var på grund av språkliga orsaker som föredraget blev lite väl chauvinistiskt för min del. Det är ju alltid svårt att fånga nyanser på ett annat språk än ens modersmål och samtidigt spelar det stor roll hur väl man känner den som försöker förmedla något. En som känner Uwe Werner (exempelvis) väl kan säkert direkt förstå hans avsikt med ett visst uttalande men för det stora flertalet är det betydligt svårare. Jag och även en del andra tyckte det blev lite väl mycket anspelningar på de vackra kvinnorna, deras kroppskonstitution etc. Med tanke på hur Uwe W bjöd på sig själv i både bild och tal så är jag dock övertygad om att hans avsikt inte var den som föredraget enligt min mening förmedlade. Det första föredraget av Uwe W var mycket intressant och väckte planerna på ett riktigt stort sydamerikakar igen. Nu ligger garderoberna i hallen riktigt risigt till… Vidare måste jag passa på att förmedla vad Uwe sa i bilen på väg till lördagskvällens middag angående det för många snopna faktumet att inget med alkoholhalt över lättöl skulle gå att få tag på under kvällen ” – In Germany the responsable person would not survive the evening…”

          Andreas Spreinat höll ett fördrag som var fantastiskt bra. De olika födosökbeteendena bland malawicikliderna och yngelvården av de stora rovcikliderna var mycket intressanta att få se. Visserligen var det vi såg ett hopklipp från flera filmer som tydligen är på väg ut i handeln (eller fanns de redan nere i Tyskland?) men nog blev man sugen på att köpa rubbet när de dyker upp.

          Sune Holm gjorde oss alla gröna av avund när han visade sina konstverk. Minst sagt stimulerande och nog skulle det vara en höjdare om det kunde bli en slags ”steg-för-steg” artikel i CB framöver om att bygga egna bakgrunder.

          Totalt sett en mycket trevlig helg som fler NCS:are borde ha besökt. Inte lika bra som förra årets stämma enligt min mening men det finns det säkert andra som tycker. Jag vill verkligen uppmana alla er som inte varit på en stämma eller alla de som inte riktigt brukar få ”tummen ur” att boka in nästa års evenemang redan nu. Passa på att ta en liten minisemester i samband med stämman så kanske det även blir möjligt att få med sig en ointresserad partner eller vän, intresserade diton går naturligtvis också bra att ta med sig… Jag är böjd att hålla med Kjell Fohrman när han säger att det enda negativa med en stämma är att det är ett helt år till nästa… (skulle väl i och för sig även kunna säga att det blir lite dyrt att åka på en stämma eftersom man får så många idéer om nya akvarieprojekt att man måste hejda sig för att ha råd att åka på nästa stämma...)

          Mikael Mayer

          Skriv så att du själv vill läsa. Läs högt så hör du om någon annan vill göra det.

          - Lars Falk

          Kommentar

          • leffe
            Användare
            • april 2002
            • 46

            #6
            Jag ber att få tacka för alla positiva åsikter som sagts och skrivits om Ciklidstämman. Jag tackar även alla de som skänkt priser till lotterierna. Utan lotteriinslaget skulle det aldrig gå att genomföra en Ciklidstämma på den prisnivå vi ligger på idag. De allra flesta tycks vara nöjda med vad de fick se och höra. Vi är väl själva också ganska nöjda med arrangemanget.
            Det är ju inte utan problem som en sådan här tillställning kan genomföras så friktionsfritt som möjligt. T.ex fick vi ju pga sjukdom ersätta Marc Danhieux med Andreas Spreinat. Jag måste få lyfta fram honom speciellt. Denne otroligt sympatiske man är ju pga sitt unika kunskapsområde ganska flitigt anlitad som föredragshållare och han var egentligen redan uppbokad. Under middagen på lördagkvällen berättade Andreas för mig att det faktiskt var hans fru som fick honom att omdisponera sin tid för att kunna komma. Hon hade insett vilken knipa vi hade hamnat i efter återbudet från Marc, och hon tyckte det var självklart att det var Malmö han skulle åka till. Ett stort tack sänder vi till frau Spreinat.
            Ett annat problem som dök upp var att hotellet relativt sent gjorde en helomvändning just som vi hade blivit överens prismässigt. Ombyggnad av bl.a konferenslokalen angavs som skäl till att de bara kunde ta övernattningarna. Annars var det faktiskt meningen att vi skulle haft allt under ett tak. Man undrar ju då om högerhanden vet vad den vänstra gör. Sen har det så klart dykt upp en massa små problem på vägen som jag här lämnar därhän.
            Jag skulle vilja bemöta Mikael Mayers inlägg på två punkter. Dock utan några som helst personliga påhopp. Alla har vi ju våra egna värderingar. Vad gäller Uwe Werners andra föredrag så var det måhända lite för få inslag av ciklider. Men jag föredrar nog det framför det som Thomas Weidner höll om jordätare ifjol. I och för sig intressant och en kille som utan minsta tvivel kunde sitt område. Men att höra en tysk läsa innantill ur en bok på knacklig engelska i över en timme utan avbrott kl 10.00 en söndagmorgon var för min smak alldeles för tungt. I övrigt kan jag hålla med om att det, som det förresten alltid brukar vara när Göteborg arrangerar, var en mycket lyckad tillställning.
            Vidare det här med alkoholhaltiga drycker vid middagen. Vi kan ju inte gärna gå ut och annonsera om att folk ska ta med egen sprit pga att utskänkningstillstånd saknas. Erfarenheten säger att folk gör ju det i alla fall, dvs Ciklidisternas väskor brukar vara välfyllda och jag trodde väl inte att denna gången skulle vara något undantag. Jag berättade ju i mitt inledningstal att restaurangen inte hade några rättigheter utan att det snarare var vi som hade "skyldigheter", och jag tycker det var ett plus bara att vi tilläts ta med egen dryck in på restaurangen. Och vi kunde ju inte gärna stå och sälja öl i vår regi inne på någon annans restaurang även om det fanns idéer om detta. Jag pratade lite med Mikael på hotellet före avfärd till middagen och jag kunde väl på sätt och vis förstå hans nervositet, men med tanke på antalet tomglas i hotellbaren skulle det nog inte lida allt för stor nöd på deltagarna. Kanske var det namnet Hamnkrogen som förleddes folk att tro att det säkert fanns sprittillstånd, men under resans gång har stället bytt arrendator och man heter numera Söderslättskrögarna. Men förre arrendatorn hade heller inget sprittillstånd och nuvarande arrendators namn skvallrar väl i så fall också om att det skulle kunna finnas dricka att tillgå.
            Uwes kommentar var ju ganska kul och jag vet inte om han menade mig eller utskänkningsmyndigheten, men med facit i hand kan man väl konstatera att medhavda drycker fördelades någorlunda broderligt under kvällen och att jag faktiskt överlevde. För det är jag som personligen är "skuld" till både restaurang, konferenslokal och hotellbokning. Heder till Uwe som på hotellet undrade lite försynt om jag tyckte att han skulle ta med sig en fyrkantig flaska med starkt innehåll som han beväpnat sig med på flyget. Heder även till Andreas som också han försåg oss med humörhöjande dryck. Tyskarna har bevisligen varit med förr.
            Jag kan också nämna att jag för ändamålet hade blivit lovad en leverans från andra sidan sundet som "buffert" för ev ökentillstånd, men tyvärr så uteblev den, så även jag blev aningen nervig. På det hela taget blev väl lördagkvällen ändå ganska lyckad och jag tror nog att de flesta slapp gå hem törstiga.
            Slutligen tackar jag alla besökare och våra egna medlemmar i Ciklidvännarna och övriga som hjälpt till under Stämman. Ett stort tack även till Kjell Fohrman som varit till ovärderlig hjälp under förberedelserna inför 2002 års Ciklidstämma. Förhoppningsvis ses vi igen nästa år i Linköping.

            Mvh Leif Persson, ordförande Ciklidvännerna i Malmö



            Kommentar

            • Kjell Fohrman
              Användare
              • april 2002
              • 4619

              #7
              Hej,
              Jag tycker att detta blåses upp något. Alla föredrag i såväl Göteborg som Malmö var utomordentligt bra och ingen har väl egentligen heller sagt något annat.
              Självklart kan man även (och skall man) ha synpunkter på detaljer. Jag tyckte själv att Thomas läste lite väl mycket innantill (orolig pga att det var hans första föredrag på engelska) i Göteborg, det kompenserades dock mer än väl med hans fullkomligt suveräna foton.
              Uwe Werners föredrag var ett reseföredrag och den som varit ute på en fiskresa vet ju också att mer än 90% av resan har mycket lite med fisk att göra. Jag tyckte hans berättelse var oerhört intressant och innehöll också massaor av mycket bra foton.
              Hans chauvinism då, visst visade han foton på vackra kvinnor (dock påklädda) och kommenterade det, men hans "skämt" slog nog ofttare på det andra könet och då framförallt han själv, dvs självironi, så jag uppfattade deinitivt inte hans föredrag som utslag av manschauvinism.
              Sen kan jag väl rent allmänt tycka att tyskarna inte direkt är världsbäst på att dra ett skämt<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>.
              Jag tror också att Michaels kommentar om öl-försäljningen mer var menat som ett skämt. Visst fick de som behövde tillräckligt innanför västen.
              Rent allmänt kan det dock vara ett tips för kommande arrangörer att det är rätt enkelt och billigt att få öl-utskänkningstillstånd vid ett enstaka tillfälle för ett slutet sällskap. Detta glömde jag tyvärr att informera Ciklidvännerna om.
              En annan sak som kan vara ett tips för framtida arrangörer som jag kom att tänka på i Malmö är att vi borde ha namnlappar. Ofta diskuterar jag t.ex. med olika personer på ciklid.se eller via e-post och så träffar man dem på stämman ihop med en massa andra människor utan att känna igen dem. "Alla" vet väl hur jag ser ut, ni vet alla känner apan<img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>, men apan känner ingen<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>. En liten namnskylt skulle underlätta.
              Ciklidhälsningar
              Kjell

              Kommentar

              • Mikael
                Användare
                • april 2002
                • 347

                #8
                Jag har tyvärr inte haft möjlighet att besöka forumet under den senaste tiden. När jag nu loggar in ser jag att denna tråd fortsatt, tyvärr inte med så många inlägg som det borde vara. Helgen i Malmö var väl värd såväl besök som diskussion efteråt (ett föreningsmöte är ju alltid fullt av massa händelser som tål att diskuteras flera gånger om).

                Nåväl. Det är ju alltid svårt att få fram nyanser i det skrivna språket och oavsett författarens försök att förmedla en synpunkt så finns alltid läsarens uppfattning med som en okontrollerbar faktor. I mitt inlägg ville jag bara framföra min syn på helgen i Malmö. Jag hoppas och tror att det faktiskt framgår att jag är mycket nöjd med årets stämma. Att jag sedan föredrar jordgubbar före hallon betyder ju inte att jag inte njuter fullt ut av även hallonen.

                Vad gäller min kommentar om ölförsäljningens vara eller inte vara så tog jag med den enbart för att kunna förmedla Uwes kommentar. Jag tyckte det var en kul detalj från helgen, en typisk sådan som man snackar om på någon stämma i framtiden eller, som här, diskuterar i ett forum efteråt. Av Leffes inlägg här ovan fick jag uppfattning om mig själv som djupt engagerad i alkoholfrågan

                "- Jag pratade lite med Mikael på hotellet före avfärd till middagen och jag kunde väl på sätt och vis förstå hans nervositet,..."

                För att ingen annan skall tolka Leffes inlägg på samma sätt som jag själv gjorde (och som jag för övrigt utgår från inte var hans avsikt)vill jag bara påpeka att jag agerade chaufför under kvällen så huruvida öl kunde köpas eller ej var för min del hel ointressant.

                Men som sagt, det är alltid svårt med nyanser. Tur att det finns replikmöjlighet...


                Mikael Mayer

                Skriv så att du själv vill läsa. Läs högt så hör du om någon annan vill göra det.

                - Lars Falk

                Kommentar

                Arbetssätt...