Sötvattens krabba

Kollaps
X
 
 • Tid
 • Show
Rensa alla
nya inlägg

 • Anders Thomson
  svarade
  Hej Jag har två malawi krabbor som jag köpte för någon månad sen, tre tror jag. De går i ett 860 liters med mbunas och det har inte varit något problem dem i mellan eller med fisken.
  Krabborna äter med förtjusning räkmix och räkor. Räkbitarna får man droppa ner i akvariet när det är nedsläckt så inte fiskarna mumsar i sig räkan.
  För ungefär en månad när jag tittade in burken blev jag mycket förvånad för den ena krabban, den minsta, som varit spårlöst försvunnen i 2-3 veckor hade dykt upp igen. Den satt nu ihop med den andra krabban. Den stora krabban knatade omkring med den lilla under sig. I minst sex timmar såg jag detta innan belysningen släcktes och de förvann in under några stenar. Det skulle vara roligt att veta hur man tar hand om eventuellt ett gäng med mini krabbor.
  MVH Anders.

  Lämna en kommentar:


 • Kjell Fohrman
  svarade
  Hej,
  I nr 4 av Ciklidbladet kommer en artikel om malawikrabban.
  Ciklidhälsningar
  Kjell Fohrman

  Lämna en kommentar:


 • fiskben
  Gäst svarade
  Jag har provat både sötvattens hummer å kräfta men inte krabba men jag antar att det är lika med dom. dom äter i stort sett allt som ligger på botten. Dom ger gärna dom andra fiskarna ett nyp om dom kommer åt. Nått yngel har dom tagit för mig men dom vuxna har klarat sig... Trevliga små krabater är det i allafall....

  Lämna en kommentar:


 • Jimmi
  startade ett ämne Sötvattens krabba

  Sötvattens krabba

  Hej !
  Såg att Akvarium Malawi örebro hade fått in sådanna, hur funkar dessa krabbater äter de räkmix, går de bra ihop med mbunas.
  Finns det någon som har erfarenhet av Malawi sötvattenskrabban.
  Väldigt tacksam för svar !

  /Jimmi


Arbetssätt...