The American way

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Fredrik H.
    Användare
    • april 2002
    • 1884

    The American way

    På Amerikanska forum och sajter ser man ofta sammansättningar av enstaka individer av olika arter. Jag antar att detta beror på att de gillar att ha så stor variation som möjligt och således så många arter som möjligt. De önskar även slippa ta hand om yngel och minimera strider som ju ofta har med fortplantning att göra.

    Kanske handlar det även om att kunna hålla så många färgstarka hanar som möjligt och flera arter av Aulonocara utan att riskera korsningar då det bara är hanar.

    Följande sammansättning är tex saxat från ett färskt forum inlägg från USA:

    1 A. Stuartgranti Ngara Flametail
    1 Aulonocara German Red
    1 A. Stuartgranti "Mbenji" Regal
    1 A. Maulana Bicolor 500
    1 Aulonocara Baenschi
    1 Protomelas Steveni "Taiwan Reef"
    1 Nimbochromis Venustus
    1 Placidochromis Phenochilus
    1 Tropheus Moorii Kachese
    1 Protomelas Taeniolatus
    1 Placidochromis Electra
    1 Neolamprologus Leleupi
    1 Neolamprologus Cylindricus

    Det står ju helt klart att någon med denna sammansättning inte är särskilt intresserad av cikliders beteende utan anväder dem som prydnad. Jag är dock lite nyfiken på ifall det finns några synpunkter här på vårat forum angående hur dessa fiskar mår av att hållas på detta vis. Tanken på en ensam Tropheus moorii bland Malawi ciklider får det att göra ont i mig men jag vet inte om jag har rätt. Hur kan det vara att vara ensam Tropheus bland ett gäng Aulonocara hanar? Hur påverkas ciklider av att aldrig få uppleva det motsatta könet?

    mvh,


    Fredrik H.
    Fredrik H.
    Gratis konto på: www.cichlidtube.com
    www.cichlidgallery.org
    www.tropheini.com
  • imported_n/a
    Användare
    • augusti 2002
    • 330

    #2
    Jag har oxå tittat in och deltagit i amerikanska forum,vart en aning förbryllad i början,det blandas friskt s/a, c/a, o afrikanska ciklider,c/a verkar vara mest populärt,prioriteringen verkar vara 1:stor o agressive 2:färger,inrednings smaken är kväljande<img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>,bottengrus i alla möjliga färger,blått,grönt,rött osv.mycket plast växter,gärna med blommor i<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>,små slott odyl.Inget ont om det iofs,men mycket är omvänt i smak "over there" om man jämför mot här.Det finns dock oxå akvarister som är som folk,dvs som vioxå många kunniga.Jag vart skarpt tillrättavisad en gång när jag höll mig med latinska namn,det tycktes att vissa tar den här hobbyn alldeles för seriöst,fick dock medhåll från andra att det kanske inte är så dumt iomed att populärnamnen skiljer sig mellan länder.När vi köper fisk oftast så "tänker" vi par eller grupp,där är det som du själv har ex. på mer vanligt att köpa 1.Kanske har det att göra med platsbrist,skilda ekonomier,eller som du säger,för prydnads skull,ett ex på tank 125gallon(ca 500liter)1oscar,1 green terror,2 convict,2 bloodparrot,och så det som verkar va ett måste "target" fish som jättedanio tex.Men dom verkar få det mesta att funka i alla fall o inte är dom mindre inresserade än vi heller.Tycker det är rätt roligt att följa med i diskutioner,o om det skulle va nån som går över moderatorns toleransnivå,får han/hon skicka ett förklarande mail till denne,är han inte nöjd med svaret åker personen ifråga ut från forumet alternativt låser ämnet.

    Kommentar

    • Fredrik H.
      Användare
      • april 2002
      • 1884

      #3
      Hur bråkiga blir egentligen en stor grupp Aulonocara hanar från olika fångstplaser mot varandra i total avsaknad av honor sedan icke könsmogen ålder?

      mvh,

      Fredrik H.
      Fredrik H.
      Gratis konto på: www.cichlidtube.com
      www.cichlidgallery.org
      www.tropheini.com

      Kommentar

      Arbetssätt...