Pigmentfläckar efter ett år?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Karin

    Pigmentfläckar efter ett år?

    Jag har en Mel. maingano jag haft i ungefär ett och ett halvt år. För ca ett år sedan började jag mata med den räkmixen jag fortfarande använder. Han har först nu börjat få svarta fläckar på sig <img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle>, detta efter att jag matat med flingor en kort stund. Jag har nu slutat med flingor och använder bara räkmix, men fläckarna försvinner inte, de verkar nästan växa. Ingen av mina andra fiskar har fått fläckar, dock är de något senare inköpta.

    Varför har han fått fläckar nu? Borde det inte ha visat sig tidigare? Kan det vara så att flingorna 'utlöste' det? men varför försvinner de då inte nu? Hur ska jag då göra för att få bort dom (fläckarna)? Byta räkmix eller kan jag fortsätta med den jag har nu? (hela frysen är ju full...)

    Tacksam för svar!

    mvh
    Karin

  • Tony
    Användare
    • april 2002
    • 4594

    #2
    Hej!

    Det kan inte vara så att det har med "humöret" att göra? Vi har ett flertar malawis som strax innan/under lek får svarta prickar eller fält. Detta kan ses framförallt på Golden och andra ljust färgade arter.



    mvh

    Tony Lejvell
    Tony Englund

    Kommentar

    • Karin

      #3
      Jadu... Kanske det.. eftersom han börjar bli lite äldre nu... Han har iofs bara två äggfläckar, men det kanske är tillräckligt för att vara könsmogen?

      Har nu upptäckt att fläckarna är som små ringar. Med ljust i mitten och svart/mörkblått runt. Kanske 2-3 mm i diameter (yttre kanten). Är det tecken på att de är på väg bort eller är det ett dåligt tecken?

      mvh
      Karin S

      Kommentar

      Arbetssätt...