På denna sida hittar du allt om vad du kan få ut av ditt medlemskap samt hur du bli medlem.

Var med i gemenskapen

Som medlem stödjer du föreningen och dess strävan att vara ett viktigt stöd för ciklider både inom akvariehobbyn och i deras naturliga miljöer. Läs mer om vad vi står för i våra stadgar.

Jämförelse av Medlemskap

Gratis MedlemDigital MedlemMedlem
Pris0 kr200 kr/år295 kr/år
Tillgång till CiklidbladetNejJa (digital)Ja (tryckt och digital)
ArtregistretJaJaJa
Artregister med extrafunktionerNejJaJa
VäxtregistretJaJaJa
MedlemskortNejJa (digitalt)Ja (tryckt och digitalt)
RabattkoderNejJaJa
Tillgång till alla artiklar onlineNejJaJa
Deltagande i tävlingar och lotterierNejJaJa
AlmanackaNejNejJa
Fysiska träffar och evenemangNejJaJa
Miljö- och samhällsengagemangNejJaJa

Här hittar du all information om hur du blir medlem i föreningen. Vi elektroniskt medlemskap om du vill ha Ciklidbladet som pdf. Så här blir du medlem!

Vi gillar ciklider!

Som medlem är du också med i en trevlig gemenskap där alla har ett gemensamt intresse. Vi arrangerar träffar och som förening blir vi starka och kan ta fram erbjudanden som är attraktiva för medlemmarna. Tillsammans står vi också för en stark kunskapsbas där vi hjälps åt för att göra hobbyn ännu roligare.

För oss är det ytterst viktigt att vi tar stor hänsyn till ciklidernas välbefinnande likväl som arters bevarande i naturen. Läs mer om hur du kan ta hänsyn till och respektera den fantastiska familj av fiskar som ciklider är på vårt artikel om Miljö och Samhälle.

Vi gillar ciklider helt enkelt!

Geophagus sp. "Rio Teles Pires"

Ciklidbladet

Alla medlemmar får också Ciklidbladet hemskickat 4 gånger per år. En högkvalitativ tidning på 48-64 sidor. Syftet med tidningen är att sprida kunskap om Ciklider, inspirera till att utforska nya arter och sprida information om nyheter i föreningen såväl som om nyheter inom familjen av ciklider.

Ciklidbladet online

Ciklidbladet har också tagit steget till nätet och alla nummer från 1967 finns på vår hemsida tillgängligt i digitalt format för dig som är medlem. Ta en titt i vårt artikelarkiv. Där finns alla artiklar som någonsin givits ut i Ciklidbladet och från och med 2004 finns de flesta nummer tillgängligt sökbart på innehåll och författare.

Artiklar från senaste Ciklidbladet

Delta i världens största akvarietävling
I denna artikel introduceras International Aquatic Plants Layout Contest (IAPLC), världens största …
En ny upptäckt: Petrotilapia sp. ’zebra lillie’
Mark Thomas beskriver sin upptäckt av en ny variant av Petrotilapia i …
Gobiocichla: Gobyciklider från Västafrika
Denna artikel handlar om gobyciklider från släktet Gobiocichla, som lever i strömmande …
Labeotropheus: En taxonomisk mardröm
Artikeln utforskar de taxonomiska utmaningarna med släktet Labeotropheus, som är kända för …

Akvariehelg med Ciklidstämma

Varje år arrangerar vi tillsammans med lokala föreningen runt om i Norden en helg med föreläsningar, middag, prisutdelningar och inte minst umgänge med likasinnade.

Almanacka med högupplösta foton

Väldigt många medlemmar ser också fram emot vår almanacka som skickas ut i samband med julnumret av Ciklidbladet. En uppskattad och vägghängd almanacka med mycket högkvalitativa bilder.

Medlemskort

Numera skriver du enkelt ut ditt medlemskort själv. Detta kort kan du använda för att ta del av alla rabatter som våra samarbetspartner erbjuder. Kortet är också ditt främsta bevis på att du är medlem i denna anrika förening, håll hårt i det. Men, det går också utmärkt att ta fram ditt personliga medlemskort i mobilappen i digitalt format.

Skriv ut ditt medlemskort!

Butiksrabatter

Vi i föreningen jobbar ständigt för att skaffa bra rabatter hos våra bästa akvarie- och ciklidbutiker. Läs mer om våra rabattbutiker. Använd ditt medlemskort för att få tillgång till dessa rabatter. Vi jobbar ständigt med att förbättra utbudet av rabattbutiker. Onlinebutiker har vi och rabattkoder till alla de sidorna hittar ni här: Rabattkoder

Guldabborren

Vi delar varje år ut utmärkelsen Guldabborren. Detta är ett pris som styrelsen för Nordiska Ciklidsällskapet kan ge till en medlem eller annan person som har gjort en betydande insats för föreningen och/eller ciklidhobbyn. Guldabborren delas ut på Ciklidstämman.

Hedersmedlem

Till hedersmedlem kan föreningen på beslut av styrelsen kalla person som förtjänstfullt verkat för föreningen eller dess syfte. Som hedersmedlem får man fritt medlemskap i NCS under en period av 3 år.

Stipendium

Föreningen delar varje år ut tusentals kronor i stipendier för att främja hobbyn. Vi har ett flertal olika stidiendier. Dessa stipendier ska ha som en utgångspunkt att lyfta fram ciklider och ciklidhobbyn på ett positivt sätt.

Tävlingar & Lotterier

Vi anordnar en hel del tävlingar under året som alla medlemmar kan ta del av och i bland även icke-medlemmar. Huvudsakligen dock medlemmar.

ca-ciklid-logo
keyboard_arrow_up