Allmänt meddelande
Kollapsa
No announcement yet.
Centralamerikanare 2016, bilder och utbyte av erfarenheter
Kollapsa
Detta är ett fastnålat ämne.
X
X
-
Ursprungligen postat av Pabbe Visa inlägg[ATTACH=CONFIG]59715[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59716[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59717[/ATTACH]
Skulle gärna vilja ha en mindre grupp av dom...men då behöver förmodligen dubbla storleken på karet jag har nu.
Men en vacker dag...när man äger ett hus igen så kanske det kan bli !
Kommentera
-
Bild på doviin från igårkväll. Funderar på att byta från sand till stort grus för att få bättre syresättning i bottensubstratet, sanden blir så tät nu, som ett hårt lock, att det bubblar hur mycket som helst då man rör om i sanden, misstänker att det är därför jag har haft så stora problem med cyano.
Skickat från min iPhone med TapatalkSenast ändrad av FI; 2017-10-16, 19:37.Fredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Erik Österlund Visa inläggRiktigt snygg och mäktig fisk!
Tricket med sand är att inte röra runt i denDet är bara det översta lagret som syresätts, längre ner är det nedbrytning i anaerob miljö, luktar as!! :'(
Det som är bra med sand är att all skit ligger på sanden och kan enkelt sugas upp.Fredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
-
Ojdå så det är tvärtom vad jag trodde då! Vilken tur att jag började snacka här, jag kan inte alls vattenkemi, trodde bubblorna som kom fram då man gräftar i sanden var ett tecken på något som kunde förvärra cyanon.Fredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Erik Österlund Visa inläggJa dom bubblorna är det inget som är positivt med så gräv inte runt i sanden!Om man har fiskar som gräver så blir det en naturlig rotation på sanden.
Skickat från min iPhone med TapatalkFredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
-
Ursprungligen postat av FI Visa inläggHmm undra om det är där problemet är då, han brukar gräva till sanden som han vill ha den efter vattenbytena då jag har grävt i sanden, men därefter ligger den och blir som ett lite stelnat lock (med alger/cyano på).
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Kommentera
-
SA:
Geophagus brasiliensis "Rio Sao Fransisco"
Caquetaia myersi "Rio Ortequaza"
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Pabbe Visa inläggCyano problemet/mysteriet har diskuterats fram och baklänges och ingen har väl ett klart svar/lösning på det. Men eftersom cyano är en bakterie som verkar uppstå ibland utan koppling till bottenmaterial eller ens vattenkvalitet så tror inte jag i ditt fall att det går att koppla till sanden. Det handlar nog om att bli av med bakterien. Iblamd har man ju bara ett kar hemma som drabbas, trots att det får samma skötsel som övriga.
Vet inte hur man ska bli av med bakterien, jag har testat algmedel och då hålls cyanon i shack i alla fall men så fort jag inte underhållsbehandlar så är den tillbaka.
Skickat från min iPhone med TapatalkFredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Rivulatus Visa inläggKul att se att så fina arter letat sig till Sverige! Verkligen superkul, jag har själv ramlat över ett par Mesoheros festae f2 och kunde inte motstå att trilla dit igenDessa två får husera med ett gäng calicozebror som sällskap.
Och ovanliga är de ju, i alla fall här uppe i norr. Jag tycker de flesta "festae" i handeln är urophthalmus, grossisterna tycks aldrig lära sig det där.
Skickat från min iPhone med TapatalkFredrik Isaksson
Bildarkivet
Kommentera
Kommentera