Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

inreda kar till multisar och jullar

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • inreda kar till multisar och jullar

  hur ska jag inreda mitt 140l kar med multisar (5-6vuxna och 6-7 halvstora) och några J.Regani? Släppte i multisarna för några dagar sen och 4 jullar idag, har placerat snäckorna i 4 grupper med 5-8st i varje grupp, har lite sten ("akvarieberg") för att få grottor till jullarna, men multisarna håller ju ganska stor del av karet som revir eftersom snäckorna är utspridda, för tillfället kan jullarna knappt komma fram ur grottarna innan de blir "störtbombade" av multisarna, kanske samla snäckorna lite mer så multisarna håller sig i en del av karet?
  Eller så rättar det till sig med tiden, jullarna är ju nya i karet? Den här tanken har inte slagit mig förren nu efter jag släppt i jullarnam tidigare har jag haft multisarna ensamma i ett 65l kar
  Mvh
  Mattias

  http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=132646

 • #2
  Lägg alla snäckorna i en stor hög. Då kommer multisarna att ha fullt upp att slåss inbördes om snäckorna att jullarna får en schans att etablera sig. Förr eller senare är snäckorna utspridda i vilket fall, och då på ett mer naturligt sätt. Dock så är det en svår uppgift du har tagit på dig.
  MVH
  Magnus

  Kommentera


  • #3
   Har själv ett 150 liters med ca 30 Multisar i olika storlekar (var 4 från början) och 1 Reganipar + 2 A Compressiceps. Om man placerar en större sten som avskrärmare, så att fiskarna inte behöver se varandra hela tiden fungerar det förvånatsvärt bra. Placera alla snäckor i en hög så som tropfrog skrivit. Reganin vill ha mycket skrevor och klippblock.

   Kommentera


   • #4
    ok, kommer samla snäckorna i ena sidan av karet
    tack för råden!
    Mvh
    Mattias

    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=132646

    Kommentera


    • #5
     Skaffa lite snäckor till multisarna som de sedan får grejja med tills de är nöjda. Jullar gillar trånga skrvor att trycka sig in i. Ett par lagom stora stenar som du gräver ner lite i sanden brukar bli perfekt. De gräver ut som de vill ha det.

     Mvh
     Carl

     Besök petrochromis.com´s forum:

     http://petrochromis.com/phpbb3/

     Kommentera

     Sparar...
     X