Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Akvarielagret - En STOR besvikelse!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • #46
  Det var väl något nytt att du nämner leasing, Anne-Marie? )

  Tony Englund

  Kommentera


  • #47
   När det gäller ciklider så är akvarielagret ganska kasst faktiskt-mest sönderodlat när det gäller malawi o tanganyika.Men däremot på tillbehörssidan håller de enligt mitt tycke mycket hög kvalite-med massor av snygga akvarier och teknik i massor.

   Kommentera


   • #48
    citat:När det gäller ciklider så är akvarielagret ganska kasst faktiskt-mest sönderodlat när det gäller malawi o tanganyika.
    Sedan när kom alla ciklider därifrån?
    Med vänliga hälsningar

    Ola

    Kommentera


    • #49
     Faktum är att akvarieleasing har mycket syd/central amerikaner inne just nu.
     Jag var där förra veckan och då hade dem en hel del.
     Jag tog den vanliga rundan.
     Akvarieleasing vidare till akvarilagret och avslutar med Globefish.
     Är det någon som har tips på någon annan affär värd att besöka?


     Mvh
     Danne

     Kommentera


     • #50
      Jag är på besök hos akvarielagret lite då och då och mitt intryck är att det varierar väldigt mycket i kvalité. Ibland har dom mycket fisk, ibland inte. Ibland får man personal som är mycket kunnig, ibland inte. Ibland är personalen mer entusiaster än säljare, det kan vara jobbigt men är oftast bra!

      Jag tycker inte att det är konstigt att dom har lite urplockat i burkarna ibland. Det är ju djur dom säljer inte byggmaterial. Det man verkligen kan lita på är att dom alltid har mycket prylar och teknik i lager. Sammantaget tycker jag att dom gör ett bra jobb och jag kommer att fortsätta att åka dit.

      Magnus Lovgren

      Kommentera


      • #51
       citat:Ursprungligen skickat av Ola Svensson

       citat:När det gäller ciklider så är akvarielagret ganska kasst faktiskt-mest sönderodlat när det gäller malawi o tanganyika.
       Sedan när kom alla ciklider därifrån?

       Han skrev inte att alla kommer därifrån utan påpekade senare i meningen att just dom (malawi/tangayika) var sönderodlade.
       http://www.aquariumstockholm.se/

       Kommentera


       • #52
        Håller med MagnusL helt och hållet! Man måste vara beredd på att kvalitet och bredd på sortimentet varierar beronde på om man kommer dit just före eller just efter en sändning inkommit av det man själv råkar vara intresserad av. Så har det alltid varit i alla zooaffärer jag någonsin besökt. Inget unikt för Akvarielagret precis.

        Likaså varierar självfallet kvaliteten på säljarna; de är inte heller byggda efter en och samma ritning utan är minst lika mycket unika individer som fiskarna de säljer; olika säljtalang, olika entusiastgrad, olika huvudintresseområden osv.

        Ett tips kan ju vara att inte bara handla av den första säljare som råkar bli ledig utan istället fråga denne om vem i personalen som är bäst på Tjosanhejsanciklider från Flingefjongsjön i Centrala Långtbortistan. Ingen ovanlig begäran på Akvarielagret (eller i andra affärer heller gissar jag) och helt säkert accepterad av personalen.

        Personligen är jag mycket nöjd med samtliga mina besök på Akvarielagret (utan att jämföra med andra affärer) på alla sätt, inklusive säljarkvalitet/kunskap och fiskkvalitet. Jag fortsätter handla på Akvarielagret, helt klart.

        Sen har även jag fått åka någon gång extra ibland för att en viss sort saknats eller inte varit vad jag väntat mig, men det tycker jag hör till hobbyn. (Förstår såklart att 24 mil i onödan känns surt dock...)

        Mvh


        /Mats
        ___________________
        * 672l Malawi - Gradvis ökning av invånarantalet pågår.
        - Labeotropheus Trewavasae, "Chilumba" (2+4)
        - Labidochromis Caeruleus, "Golden" (3+4)
        - Melanochromis Cyaneorhabdos, "Maingano" (x+x = 8st...)
        - Copadichromis Azureus (1+1)
        - Ancistrus sp (1+1)

        Kommentera


        • #53
         Om man med ciklider även menar dvärgciklider från Västafrika och Sydamerika men även större sydamerikaner så kan man inte påstå att Akvarielagret är kassa, åtminstone inte generellt. Ibland är det självklart bedrövligt utplockat. Sedan är väl inte tanganyikaavdelningen kass? Odlad fisk till hyffsade priser men att generellt kalla det sönderavlat? Att de inte kör med den exklussiva varianten av malawi är väl inte så konstigt med tanke på konkurrensen som finns inom en relativ närhet. Jag undrar verkligen vilka affärer folk jämför med. Vilka är det som är så fantastiska om vi nu bortser från de som specialicerat sig på malawi?
         Med vänliga hälsningar

         Ola

         Kommentera


         • #54
          Av någon underlig anledning så verkar denna tråd vara helt ok trots att den strider emot ciklid.se´s forumregler. Jag skulle vilja veta varför det finns olika bedömningar på vad som är rätt och fel att skriva...

          Här är utdrag ur "Moderering i NCS interaktiva tjänster":

          Inlägg som raderas
          § När samma inlägg lagts upp flera gånger i följd.
          § Inlägg som hamnat fel t.ex. i fel tråd eller felaktig nivå.
          § Inlägg som skrivs i forumet men syftar till att sälja eller köpa.
          § Inlägg som inte håller sig till ämnet som forumet avser.
          § När avsändaren begär radering.
          § Negativa omdömmen om enskilda personer eller företag.

          Utöver detta raderas inlägg som bryter mot lagen:
          § Text som uppmanar till brott.
          § Text som innehåller hets mot folkgrupp.
          § Text som innehåller pornografisk eller sexistiska inslag.
          § Upphovsskyddat material utan tillstånd.
          § Personliga påhopp eller uppgifter om enskilda personer.
          § Ren marknadsföring eller reklam.

          Detta ämne strider tydligt (även via rubriken) mot den sistnämnda paragrafen under "inlägg som raderas".
          Detta ämne kan också hamna under sista paragrafen på nästa "Utöver detta raderas...". En del företag har fått väldigt fina omdömen på bekostnad av kritik riktad mot Akvarielagret.

          Detta anser jag vara en orättvis debatt och jag undrar vart ansvariga drar gränsen...just nu är den fruktansvärt diffus.

          Det jag ser vara riskfyllt med detta är att det kan utnyttjas i eget intresse att gå ut med negativa omdömen om konkurrerande företag. Så tror jag inte att det är nu...men så kunde det ha varit.

          Tacksam för svar från ansvariga.

          Kommentera


          • #55
           ptja det har ju kommit fram massor med positivt om akvarielagret i samma tråd, all reklam är BRA reklam (se tråden om parrotfish) å Kjell å Fredriksson e väll lite tjenis med varann
           fish r friend

           Kommentera


           • #56
            Japp nu vill jag absolut åka dit!
            Anders L

            Kommentera


            • #57
             Visst kan jag hålla med om att det kommit fram även positiva saker...men även eventuellt felaktiga påståenden och det är väldigt olyckligt.

             Om ciklid.se skulle följt de regler som finns så skulle denna tråd troligtvis varit raderad redan första dagen (timmen)...av rubriken och inlägget som först skrevs.

             Jag har inga livsavgörande besvär av detta...men jag vill däremot veta varför trådar bedöms olika eller kanske inte alls.
             Ska man ha regler så ska man...annars kan man lämna ytan fritt för ett forum utan regelverk.

             Kommentera


             • #58
              Gällande Tricellas inlägg om att denna tråd delvis bryter mot en eller flera av de regler som gäller här på forumet.

              Även om NCS blivit anklagade för både det ena och andra vad det gäller censurering i forumet försöker vi hålla ganska högt i tak. Om syftet är att smutskasta ett företag eller en annan person för vinnings skull tar vi bort inlägget, detsamma gäller om man försöker använda forumet som plats för företagsreklam istället för att utnyttja de platser vi erbjuder för sånt.

              Nu har ursprungsinläget blivit bemött från personer som har positiva erfarenheter och åsikter om Akvarielagret vilket skapat en motvikt i tråden. Hade detta inte skett hade förmodligen åtminstonde jag själv gått in och argumenterat emot. Visst bör man kunna ha en öppen diskussion om synpunkter och erfarenheter från olika zoo-handlare här på forumet.

              Jag tror inte det råder någon tvekan om att Akvarielagret är en mycket bra zoo-affär även om den inte lyckades tillfredsställa macson vid hans besök. Nu kan jag också intyga att Frontosorna faktiskt höll en storlek på 10 cm, jag råkade nämligen vara på plats när Christer på Akvarielagret mätte en av dessa.
              David

              Kommentera


              • #59
               Ok...

               Nu har jag fått svar på min fråga och då får jag rätta mig efter det även om jag inte fullt ut håller med om bedömningen.

               Jag tycker också att man skall kunna diskutera det mesta här och att forumet skall vara öppet. Man kan dock få intrycket av att reglerna är lite väl godtyckliga.

               Kommentera


               • #60
                citat:Man kan dock få intrycket av att reglerna är lite väl godtyckliga
                Så är det och kommer nog alltid att vara eftersom det inte går att skapa några exakta regler som passar in i alla situationer.
                Förutom det David har skrivit så tycker jag också att det spelar in att den person som ursprungligen framförde kritiken stod för den genom att framträda utan att gömma sig bakom någon kryptiskt användarnamn (namn samt NCS-medlemsnummer anges i profilen). Är det något jag blir irriterad över så är det de ynkryggar som anonymt ger sig på att kritisera alla.

                citat:ptja det har ju kommit fram massor med positivt om akvarielagret i samma tråd, all reklam är BRA reklam (se tråden om parrotfish) å Kjell å Fredriksson e väll lite tjenis med varann :
                Jo, jo pratade faktiskt med Christer igår i ett annat sammanhang och han nämnde att det tidigare var 1-2 per dag som mailade honom och ville ha deras nyhetsbrev, de senaste dagarna har denna siffra femdubblats så han är nog inte alltför ledsen om man säger så.
                Visst jag känner Christer mycket väl sedan 20 år tillbaka och han har under alla dessa år gjort oerhört mycket NCS, t.ex. just nu t.ex. för den kommande ciklidstämman i Stockholm, men å andra sidan så har jag faktiskt känt Tony på Akvarieleasing nästan lika länge. Ciklidvärlden är faktiskt inte större (tyvärr) än att man känner de flesta.
                Ciklidhälsningar
                Kjell

                Kommentera

                Sparar...
                X