Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ålder?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Ålder?

  Jag vet att detta är en ciklid-sida <img src=icon_smile_shy.gif border=0 align=middle> men jag tänkte kolla om någon vet hur gammal en fisk blir.
  Jag har kilfläckar och praktbotior.
  En fråga till: En utav mina "kilisar" dog häromdagen, <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>. Den fick vad som såg ut som ett sår eller utväxt på magen. Det var vitt och såg mjukt ut. Det måste ha uppkommit väldigt fort för jag kollar till akvariet nästan varje dag. Har inte haft några andra problem på jättelänge.

 • #2
  Hej jäntan,
  Det är helt OK att fråga om annat än Ciklider i detta Ciklidforum. Det finns faktiskt t.o.m. en avdelning för just detta som heter - växter och övriga fiskar.
  Chansen för att du skall få bra svar är nog större om du ställer frågan där.
  Ciklidhälsningar
  Kjell Fohrman


  Kommentera


  • #3
   Åldern på en fisk varierar men tror att den ligger på mellan 10-15år på dom flesta fiskar.
   mvh Therese

   Kommentera


   • #4
    Hej!
    Jag tror att 10-15 år är en bra överdrift......har hört på andra sidor där någon sa att de hade en mal som var 5år.....och den var på dödsvägen då den slutade äta, låg still, och hade tappat all sin färg(
    Tror man skall vara glad om sina fiskar blir 2-5år!
    /Andreas

    Kommentera


    • #5
     De flesta mindre "rift valley" (mal-tan-vic) ciklider blir ca 10. De stora sydamerikanerna 20. Malar t ex Corydoras kan ofta bli 25. Rekordet för guldfisk är 25 har jag för mig men de oförädlade kan bli mycket äldre. På sjöhistoriska i Göteborg hade de en ål (Putte) som blev nästan 100 och han dog inte av ålder utan av en olycka (strömavbrott). Även fiskar som i naturen är ettåriga uppnår ofta en ålder på fem år. Många fiskar blir inte ens könsmogna på 2-5 år. Det gäller dock inte de flesta av cikliderna. Det är svårt att uttala sig om din killi. Den kan ha blivit angripen av svamp eller skadad. Det vita kan också ha uppstått efter dödsfallet. Frågor om killi ställer du annars med fördel på http://killi.adsl.dk/sksforum/active.asp

     Mvh.

     Ola
     Med vänliga hälsningar

     Ola

     Kommentera

     Sparar...
     X