Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

filtrering till frontosa

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • filtrering till frontosa

  tjena, har en fundering på att ta ur en av mina 2252 innerfilter ur det karet,

  kör i nuläget med ytterfilter 2028 samt två stycken 2252, skulle det klara sig med ytterfilter och endast en av 2252 pumparna?

  karet är på 540L tio frontosor på ca 1dm , samt två malar , mat två gånger om dagen,byter 1dm 3ggr/veckan,anledningen till att jag funderar på det är att det snurrar rätt bra , dom står och trycker vid ena pumpen nästan konstant så det är för mycke snurr för dom.

  hälsningar patric

 • #2
  Du ska klara dej med bara ett innesittande filter + det du har som är utestående......

  ska inte vara några problem...

  //Anders

  Kommentera


  • #3
   Förslagsvis kan du sätta en extra stor filterpatron (t.ex. en bit tjock grov filtermatta) på insuget till ytterfiltret som kompensation för minskad mekanisk filtrering samt minskad filtervolym när du tar bort det ena innerfiltret. Gör du detta så förblir vattenreningen ungefär på samma nivå som tidigare, men med mindre snurr på vattnet. Skulle det visa sig bli för lite syre i vattnet efter minskningen av vattencirkulationen kan du koppla in luftning med hjälp av en diffusor eller luftpump.
   ~~~ MaxStrandberg.com ~~~

   Kommentera


   • #4
    kan ju tillägga att jag kör med filterkitet jag fick med till eheim ytterfiltret,det sitter också extra filterpatroner på båda 2252

    efhimech,substratpro(2x) i filterlådorna eller vad dom nu heter

    ska prova att ta ur ett av innerfiltren imorrn och se om dom blir lite mer rörliga

    tack för svaren

    Kommentera


    • #5
     Istället för att koppla bort ett innerfilter har du också möjligheten att istället välja att via korta bitar av slangar (helst silikonslang) koppla på varsitt strilrör på slangkopplingarna till dina innerfilters utblås. De strilrör som finns att köpa färdiga går att modifiera genom att förstora hålen på, alternativt borra fler hål eller förlänga med ytterligare rör. Detta minskar trycket från vattenstrålarna och ger ett jämnare vattenflöde i akvariet. Det går även bra att tillverka egna strilrör utifrån t.ex. pvc rör.
     ~~~ MaxStrandberg.com ~~~

     Kommentera

     Sparar...
     X