försvunnen leleupi i 175l tanganyika

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • simonslusk
    svarade
    nu har jag tyvärr hittat lelen...


    han (hon?) hade lyckats smita bakom filterhörnan vid vattenbyte för ca 2 veckor sedan. hittade fisken idag halft förmultnad fastklämd mellan filterkuber inne i hörnet. stackarn. men då vet jag att jag får kika en gång extra nästa gång jag gör det möjligt för fisk att komma in där.


    tack för svaren!


    MVH

    Lämna en kommentar:


  • Per B
    svarade
    I vilket fall som helst borde du inte behöva slita upp all sten och ställa till det i akvariet. Ett akvarium i balans med fungerande bakterieflora klarar av att bryta ned enstaka döda fiskar utan vidare.

    Lämna en kommentar:


  • Wilhelm
    svarade
    Jag har haft leleupi som har varit försvunna flera veckor. Den är kanske framme vid någon tidpunkt när inte du kollar akvariet.
    Så avvakta.

    Lämna en kommentar:


  • simonslusk
    startade ett ämne försvunnen leleupi i 175l tanganyika

    försvunnen leleupi i 175l tanganyika

    mitt problem (?)... en leleupi har inte visat sig på ca en vecka nu... jag har rikligt med sten som bildar grottor både högt och lågt i karet. men jag börjar bli orolig, kan det vara så att det är en hona som står och vaktar sina ägg i en grotta som ej är synlig från utsidan? borde hon inte titta fram när det är matdags? eller kanske hon ligger och är död i någon skreva?


    så, någon som vet om leleupis vaktar äggen till 100% eller är det större chans att hon/han är död? borde jag börja rycka upp all sten i karet (huga), eller vänta ut fisken och se vad som händer?
Arbetssätt...