Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Fiskinköp

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Fiskinköp

  Det rekommenderas ofta att man ska ha fler honor än hannar. Problemet är att man inta kan köpa 4 honor och en hane t.ex. Hos många butiker måste man köpa lika många av varje kön. Det betyder att man misslyckas med en gång då det ofta blir slagsmål med en gång.


 • #2
  ett gott råd byt akvarie affär ,om du kommer in i en matvaruaffär inte fan e de butiksägaren som bestämmer vilket mjölkpaket du ska ha.du måste ha rätt att välja ut vilka djur du ska ha . <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>
  mvh kim

  kilova
  Tropheus moori golden kazumba F1
  Tropheus dubosi F1
  Tropheus Chaitica F1
  Tropheus red chimba F1
  Tropheus black pemba F1
  Tropheus moori white limespot (Mwerazi) VF
  Tropheus moori bärnsten F1
  Tropheus moori kejsare
  Mvh Kim

  Kommentera


  • #3
   Hej
   Jag tycker att detta är skit,att man inte ska få välja de fiskar man vill ha utan att man måste ta par. I E-tuna är vi lyckligtvis befriade
   från detta tilltag(vi är så gott som befriade från fisk i största allmänhet)<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>
   OK om det är VF fisk som säljes i par.
   Men åandra sidan så skulle inte jag vilja vara en handlare som
   bara får hanar kvar,så man får nog förstå dem med.Då är det upp till handlarna att se till att de får lite fler honor än hanar.

   Mvh Per W

   Kommentera


   • #4
    Detta verkar vara ett problem som även varierar inom de olika butikerna. Jag har i samma butik både fått köpa "fritt" antal av olika kön och vid annat tillfälle endast fått par. Det har då varit olika personer som har sålt.

    MVH Emil Jankovic

    Kommentera


    • #5
     HAllå där!

     Är det nån som tänkt på att det föds ungefär lika många hannar som honor?

     När man köper en malawiciklid så ska man alltid köpa en grupp och då brukar man lättare kunna få med några extra honor, sedan om du har för mycket hannar så brukar det ju undanröjas med naturlig selektion i akvariet, en fördel med att ha flera hannar är att då färgar alltid nån hanne ut och hannarna bråkar med varandra istället för att jaga honorna runt i akvariet.

     don´t drink water-fish`s ..... in it!
     Peter
     Mvh
     Peter

     don´t drink water-fish ..... in it!

     Kommentera


     • #6
      Jag kan förstå tanken bakom varör afärerna inte vill sälja fler honor så dom får en massa hannar kvar.
      Jag har själv aldrig haft det problemet. Men ibland tar dom aningen mer betalt för honorna för att slippa sitta där med en massa hanar kvar. (Gäller dom sårter som det itne är så stor efterfrågan på)
      mvh Therese

      Kommentera


      • #7
       Att det skulle födas lika många honor som hanar stämmer väl inte direkt? Själv har jag en tendens att alltid få betydligt fler honor än hanar på de arter jag odlar. Speciellt våra rödzebror är ordentligt snedfördelade, där ligger nog fördelningen 20/80. Personligen tycker jag ju naturligtvis att detta är kanon just därför att man bör ha fler honor än hanar.       mvh

       Tony Lejvell
       Tony Englund

       Kommentera


       • #8
        Hej du Tony!

        Jag skrev att ungefär föds likamånga av varje kön!

        Du har tur du jag har då aldrig lyckats få en sådan fördelning med fler honor, däremot så har jag fått tvärtom... men som sagt om du får den fördelningen så får säkert någon annan annorlunda så i slutändan blir det ungefär likamånga av varje!

        Det finns ju många faktorer som spelar in för rätt könsfördelning värme ph hårdhet osv...

        don´t drink water-fish`s ..... in it!
        Peter
        Mvh
        Peter

        don´t drink water-fish ..... in it!

        Kommentera


        • #9
         Hej!
         Själv har jag lyckats att få flera honor genom att agera som nybörjare och be att ha pytte små fiskar utan koll på kön. Om de ger dig en hane, så kan du säga att fisken är för stor och kommer att äta upp din guppys, tetror, m.m. Oftast är honorna mindre med Malawi.

         Kommentera

         Sparar...
         X