Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Altolamprologus-tråden

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Altolamprologus-tråden

  Dags för att detta släkte får en egen tråd.

  Börjar med att fråga om hur långsamt de egentligen växer. Man har ju hört att de växer extremt långsamt. Hur länge tar det innan de är "fullvuxna".
  Och är alla arterna lika långsamma, eller är det bara compressiceps.
  mvh
  Mikael W
  (NCS-medlem sedan 1981)

 • #2
  Jag fick med mig Altolamprologus calvus "black Zaire" från stämman i slutet av mars. Uppskattar de växt högst en cm sedan dess. Från 4-5 cm till 5-6. Så det blir 2,5 mm/månad om jag litar på mitt ögonmått. Har också hört de växer extremt långsamt. Kanske 2,5 mm/månad är att betrakta som det? Jämfört med de Lepidiolamprologus kendalli jag skaffade någon månad innan som kanske växt 1,5 cm/mån.

  Kommentera


  • #3
   Min erfarenhet är att de växer extremt långsamt, nu har jag ingen erfarenhet av Calvus då de inte har lekt hos mig. Men mina Compresiceps lekte för tre år sedan och jag sparade lite yngel från de. Det var många som dog på vägen men jag behöll en hane och två honor. Hanen är i dag ca 8cm och honorna bara ca 5cm. Calvus hanen på bilden har jag haft i två år och den har vuxit max 3cm.
   //Peter
   Bifogade filer
   4600L http://www.ciklid.org/forum/showthre...nganyikasj%F6n!
   900L https://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=71480
   Källaren https://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=71937

   Kommentera


   • #4
    Skaffade en grupp A. compressiceps just före julen. Tycker inte de har vuxit alls, men borde kolla med mina anteckningar. Kanske de har vuxit en cm. Så det kanske är normalt då.
    mvh
    Mikael W
    (NCS-medlem sedan 1981)

    Kommentera


    • #5
     Har sen ett år tillbaka ett kärlekspar Calvus på ca 9 samt 5-6 cm som jag inte tror har vuxit mer än 1-1.5 cm. Hanen kallas "Big daddy" då han var störst i karet vid nystarten förra året. Ett namn han knappast förtjänar längre. I särklass de mest långsamt växande fiskar jag haft. Ibland kan man sitta och fundera om de har mask i magen eller om man gör något fel.

     Men glupska är de!
     Senast ändrad av Trafter; 2015-07-24, 00:11.
     1365 liter paludarium - 840 liter luft, 525 liter vatten

     Kommentera

     Sparar...
     X