Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Så kom dom äntligen

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Så kom dom äntligen

  Jag har som en del vet kört ett blandat kar med Troffar & O. Ventralis men vad som saknats är nån form av Cypris. Idag bytte jag (med Petta) till mig 10st Kitumba Jumbo yngel mot lika många Dubbeyngel. Visserligen ett litet antal men iaf en början!

  Pga av dess lilla storlek så lät jag dom ta plats i 222:an med endast. 3 dvärgancistrus som sällskap. Jag misstänker att dom kommer växa bäst i frånvaron av Troffar. Detta innebär att jag så gott som är "färdig" med införskaffandet av arter för mitt sällskapskar. Jag inväntar fortfarande tillväxt och yngel från mina Ventralis medan En av Ikolorna tuggar nu

  Det ska bli intressant att se Cyprisarna växa upp. Är dom relativt snabbväxande som T ex Ventralis som också är frisimmande?
  720 Malawi
  375 Yngel
  112 Yngel
  70 Yngel

 • #2
  Skulle väl säga att de växer i normal takt

  Kul att du hittat det du söker.

  Kommentera


  • #3
   Roligt Doktorn, du kommer inte att bli besviken. Mille
   Dieselråttan

   Kommentera


   • #4
    Härligt! Jag tycker mina cyprisar växer rätt långsamt i jämförelse med ventralisen som växer väldigt snabbt tycker jag.
    Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

    ///David
    Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

    Kommentera


    • #5
     Det ska bli riktigt intressant att se dem utvecklas. Dom tar redan 50/50 granulatet som jag kör till mina andra fiskar dock väldigt finfördelat då jag kör det i en grovpepparkvarn.
     720 Malawi
     375 Yngel
     112 Yngel
     70 Yngel

     Kommentera


     • #6
      De växer ganska långsamt, tar ett år ungefär innan de är vuxna men betydligt längre tid innan de är max storlek. De börjar leka ganska tidigt vid ca 6-7 cm. Hanarna börjar färga vid 5cm. De behöver mycket mat, men de är inte gluppska som troffarna utan man får mata de många gånger per dag. Minna får Nls 4 gånger, räkmix 1 gång och nyckläckt artemia 2 gånger per dag. Nackdelen är att det inte går att ösa i mat för det äter sällan maten som hamnar på botten. Jag gör 70%iga vatten byten 2 gånger i veckan. men så går det ganska trångt hos mig som du såg.
      //Peter
      4600L http://www.ciklid.org/forum/showthre...nganyikasj%F6n!
      900L https://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=71480
      Källaren https://www.ciklid.org/forum/showthread.php?t=71937

      Kommentera


      • #7
       Ojoj! Jag matar som det är nu med granulat som är ca 60/40 kött/grönt och det är mkt finfördelat. Jag matar småportioner ca 3-5 ggr om dagen. Dom går tillsammans med 3st dvärgancistrus som plockar matrester på botten i mitt 222 liter som är fyllt ungefär 70% med vatten pga hopprisken. Eftersom dom bara är 10st så tror jag inte jag behöver byta så mkt vatten utan det kan nog räcka med 50-60% vart annan vecka. Eller blir det för dåligt?
       720 Malawi
       375 Yngel
       112 Yngel
       70 Yngel

       Kommentera


       • #8
        Jag tänker att friskt vatten alltid är bra vid uppväxt av fisk. Vet att diskusfolket byter som tokar för att få dem att växa bra. Så det kan säkert stämma även på tanganyika. Men öka till 1/vecka är nog inte dumt ändå. Och då kanske köra 1/3 vattenbyten bara.

        Kommentera


        • #9
         Ja då kör jag 50% 1 gång i veckan som i mitt stora kar lika gärna :-)
         720 Malawi
         375 Yngel
         112 Yngel
         70 Yngel

         Kommentera

         Sparar...
         X