Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Tanganyika eller inte...

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • #16
  Nu har karet varit igång i 2 veckor, alla värden ser bra ut så imorgon blir det en tur till nol.

  Kommentera


  • #17
   Lycka till
   Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

   ///David
   Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

   Kommentera


   • #18
    Kul! Du kommer inte ångra Altosar. Majestätisk (även som små) snygg och grymt cool glidare som smyger omkring. Har ju ingen direkt erfarenhet att prata om än. Men dom kan vara lite skygga i början och håller sig gärna nära trygga gömmor. Men samtidigt nyfikna och vill gärna ha koll på läget. Efter att jag skaffade mina hästnosar som gärna är lite överallt blev dom betydligt mer aktiva och frammåt. Altosarna vill gärna ha koll vad dom där clownerna håller på med och nyfikenheten driver fram dom. Det jag vill säga med det är att med lite mer liv i karet kommer dom vilja vara framme mer. Så nån mer art som är aktiv i karet kommer locka fram dom mer. Har säker att göra både med viljan att ha koll på läget och en känsla av trygghet - kan andra simma omkring därute oberört så kan det knappast vara farligt. Mina är oerhört nyfikna, men försiktigt avvaktande. Ett gäng Synodontis Petricola som sällskap kanske om inte annat?

    Kommentera


    • #19
     Jo, tänkte på en sak till. Om inga nya Altosar anlänt till Nol sen sist (var där i fredags), så var dom flesta rätt små. Tydligen är det inte helt lätt att könsbestämma Altosar när dom är så små. Då var mina ändå lite större, men han kunde inte garantera att det verkligen blev hon och han. Så det är ju inte helt fel att skaffa en mindre grupp för att öka chanserna att det blir blandade kön. Sen är det bara att väntan på att dom växer till sig och se hur det utvecklar sig.

     Kommentera


     • #20
      Det fanns någon art som var lite större, men inte fullvuxna iaf. Han hade tyvärr inga VF inne.

      Kommentera


      • #21
       4 altosar "gold head" går nu i burken. Väntar bara på att köpa ett gäng multisar också

       Kommentera


       • #22
        Vi kan samåka från Kungsbacka till Nol Skall själv starta upp ett Tanganyika kar snart, något mindre än ditt och jag har som tur är PH 8,5 i kranen (bor lite utanför Kungsbacka).

        Kommentera


        • #23
         Istället för multisar blev det 6 st l ocellatus, som nu simmar i burken. Känns ungefär som att ha ett gäng folkölsstinna tonåringar i akvariet. Fördelen är att altosarna är nyfikna på vad som händer och visar sig mer

         Kommentera


         • #24
          Ursprungligen postat av Carpus Visa inlägg
          Istället för multisar blev det 6 st l ocellatus, som nu simmar i burken. Känns ungefär som att ha ett gäng folkölsstinna tonåringar i akvariet. Fördelen är att altosarna är nyfikna på vad som händer och visar sig mer
          Oj, kul, 6st. Det kommer bli livat och din beskrivning stämmer rätt bra där Ge dom en bra hög med snäckor och sprid ut. Dom är ju inga kolonilekare som multisar eller similis och gillar att ha snäckor för sig själva, både hannar och honor. Mina hannar vill helst ha mer än ett bygge på G samtidigt. Om du tänkt skaffa nån mer fisk så välj nån som är rätt tuff, men egentligen kan du betrakta bottenytan som bokad nu. För att vara så små är dom inte bara extremt tuffa, utan vet att ta plats också. Har två par och dom ser ganska stor del av bottenregionen som sitt. Altosar är tuffa, men har respekt för dom ilskna ocellatusarna. Men dom kan kaxa sig lite retfullt ibland, sen glider dom undan, typ - ja, ja, jag ska flytta mig. Dom brukar bli väldigt nyfikna när ocellatusarna ryker ihop.

          Kommentera

          Sparar...
          X