Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ny bok om Heros

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Ny bok om Heros

  Hej

  Det har kommit ut en ny bok om släktet Heros: Augenfleckbuntbarsche - die Gattung Heros - Systematik - Biologie - Haltung - Zucht. Författare är Peter Dittrich, boken är på 379 sidor och med över 500 foton, kartor, teckningar och tabeller.

  Kunde vara kul att sätta tänderna i inför Wolfgang Staecks Heros-föredrag på Ciklidstämman.
  Senast ändrad av Mikael W; 2018-01-13, 11:36.
  mvh
  Mikael W
  (NCS-medlem sedan 1981)

 • #2
  Japp, tyvärr är den full av felaktigheter och missförstånd. Men har man det i åtanke kan den visa på fina bilder, men för guds skull gå inte på de namnen han anger kopplade till bilderna, ej heller hur han delar upp arterna eller att han har DNA-stöd för vad han säger det är tvärtom.
  Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

  ///David
  Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

  Kommentera


  • #3
   Ojdå. Beställde den idag.
   mvh
   Mikael W
   (NCS-medlem sedan 1981)

   Kommentera


   • #4


    DaRe finner det intressant att höra att han bara kommer med en massa felaktigheter! Noterade att han verkar ha skrivit böcker tidigare. Tyckte att hans artikel från en online tidning var ganska intressant. Läste du hans bok på Tyska och såg felaktigheterna? Jag tycker att killen verkar ganska påläst?

    The Cichlid Room Companion:
    https://www.cichlidae.com/author.php...ent=references

    Här till online tidningen jag nämnde:
    https://cichlid.org/wp-content/uploa...ar_2015_fp.pdf
    Senast ändrad av Kawasa; 2018-02-01, 17:11.
    Be careful when speaking. You create the world around you with your words.

    Kommentera


    • #5
     Jodå han är absolut påläst, men blandar ihop fångstplatser. Många av bilderna i boken är på fisk som inte kommer från angiven plats. Han hänvisar till en DNA studie som är utförd och att den ska visa på att det finns en del obeskrivna arter, den säger egentligen tvärtom och Musilova som gjorde studien har avbrutit samarbetet med honom, trots den använder han den datan i boken. Ingo Schindler och Wolfgang Staeck som antagligen är de forskare som nu kan mest om Heros och inom ett år kommer ut med en ny beskrivning bara skakar på huvudet kring hans ideer.

     Personligen tror jag en del av det han säger kan komma att visa sig korrekt, men det går inte att följa hans information eller tankegångar och ta dem för någon som helst sanning.

     Särskilt fel ute är han vad gäller H. severus, H. sp. "curare", men även H sp. iniridae.
     Klart du ska vara medlem! Vi har ett växande medlemsantal och kommande år är jubileumsår, vi firar det väldigt gärna tillsammans med dig!

     ///David
     Ordförande Nordiska Ciklidsällskapet

     Kommentera


     • #6
      Har kollat och ser nu helt klart vad du menade DaRe! Tack för svaret, var ganska så nyfiken faktiskt
      Be careful when speaking. You create the world around you with your words.

      Kommentera


      • #7
       Jeg skrev en gang en artikel i det tyske cichlide selskabs tidsskrift om en ny Gymnogeophagus, som jeg kaldte Gymnogeophagus spec. "Rosario I". Jeg gjorde det ikke for at fortælle, at det var en ny art, for det ved jeg ikke noget om, men jeg beskrev hvorledes den så lidt anderledes ud. Wolfgang Staeck kommenterede i et kommende nummer, at han ikke var enig med Hr. Andersen om, at det var nogen ny art. Jeg har det fint med at arten senere er beskrevet som Gymnogeophagus mekinos. Der er mange der beskriver fisk, nogle ved mere end andre. Wolfgang Staeck er bestemt en af dem der ved meget, men alle kan tage fejl, og de kloge er bestemt ikke enige. Når jeg køber en bog om akvariefisk, betragter jeg aldrig indholdet som sandhed, men udelukkende som forfatterens holdning. Selv DNA er der tydeligvis forskellige holdninger til, det så vi da på mødet i Linköping i 2017.

       Kommentera

       Sparar...
       X