Kullanders gädda

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • FI
    svarade
    (Om någon funderar över var fengäddorna som gick i 540 tidigare är så har jag Inte fått fnatt och sålt dem... De softar vidare i ett ~350 nu )

    Lämna en kommentar:


  • FI
    svarade
    Nu har de fått flytta in i det "stora" karet, ett 540-liters som fengäddorna gick i tidigare. Innan de fick göra det så hann de visa upp att de är fiskätare. En cichlasoma ornatum försvann i går natt och i morse jagade gäddorna i princip som svenska gäddor då de stod i "vassen" (cabomba) och lurpassade och gjorde små blixtsnabba utfall.

    Nåja, nu är det frid och fröjd, typ. 3 st Vieja argentea och en oscar är vad de får tampas med i det nya karet, samt en gibbiceps. Inredningen i karet är lite temporär, jag krafsade ihop vad jag kunde från övriga kar och spred lite sand så i alla fall bottenglaset täcktes så det är fortfarande en del kvar att göra. Tanken var i alla fall tidigare att blanda fin sand med olika sorters grus (1-5cm i storlek) men kanske det är bättre med enbart sand till gäddciklider?

    Lämna en kommentar:


  • salmberg
    svarade
    Snygg gädda.. Har bara haft en saxatilishona på 20cm.
    Så jag har inte mycket erfarenhet att dela med mig..

    Lämna en kommentar:


  • FI
    svarade
    Tackar för infon! Jag skulle uppskatta dem till 10-12cm, butiken hade 4st VF utan att de var svindyra så jag köpte hela gruppen. Jag måste säga att jag verkligen gillar utseendet skarpt, de ser härligt lömska ut. Min erfarenhet av gäddicklider är (precis som för många andra?) rätt liten, men det går ju som tur var att ändra på, jag klurar fortfarande på vilka firrar som ska gå i 540 som snart står tomt, kanske blir det de här

    Lämna en kommentar:


  • Ola Sjödin
    svarade
    Det borde vara en C. sveni. De skall vara närstående med saxatilis och lepidota och det verkar stämma med din bild. Belly crawler är en mer bottenorienterad firre med lite mer fiskätar-utseende. Din firre ser fin ut, hur stora är de?

    Roligt att fler lockas av gäddor!

    Lämna en kommentar:


  • FI
    startade ett ämne Kullanders gädda

    Kullanders gädda

    Jag plockade hem några gäddor idag som jag tyckte verkade spännande. Crenicichla sveni, en gäddciklid som är namngedd efter Sven Kullander enligt vad jag just läste, ganska vanlig i handeln vad jag har förståt men ofta förväxlad som små med "belly-crawler". Är det någon fler här som har dem? Och kan någon kunnig se om min verkligen är en sveni eller om det är en belly-crawler?
Arbetssätt...