Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ideer till 300liter

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Ideer till 300liter

  Halloj tänkte införskaffa ett 300 liters akvarium och är lite sugen på lite "större" amerikanska ciklider.
  Skulle följande fungera kanske:
  2 eldbukar
  2 electric blue acara
  2 Cutteri
  Samt 1 Hantel ciklid
  Är medveten om att det hade varit mer önskvärt med ett lite större akvarium för hantelcikliden. Pratade dock med en herre i en fiskaffärer som trodde på denna kombo. Han har många års erfarenhet. Någon som har andra tips? Hur många av varje etc tas tacksamt emot

 • #2
  Hej
  Det låter spännande. Jag utgår från att du med 2 menar ett par. Vanligen brukar man rekommendera köp av 6 ungfiskar, som får växa upp tillsammans och själva bilda par. Köper du bara två blir det osäkert om du får harmoniska par.
  Hantelcikliden är som du skriver, problemet i din kombination. Hade du tänkt ha växter? Hantelcikliden kommer att äta upp dem.
  Själv skulle jag föredra den äkta naturformen av blåciklid framför den fejkade electric blue-varianten.
  mvh
  Mikael W
  (NCS-medlem sedan 1981)

  Kommentera


  • #3
   Tänkte inte ha några växter i det karet, har ett annat kar fullt med växter och är lite sugen på ett mer barskrapt akvarium. Lite stenar, rötter, snygg bakgrund osv. Jo fördelaktigt hade väl varit att köpa 6st ungfiskar av varje. Problemet blir då när alla växt till sig. Något trångt blir det då i karet kanske? . Sen är ju frågan hur lång tid det tar innan man ser att de bildar par.

   Kommentera

   Sparar...
   X