Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Stolt som en tupp!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Prayerman
  svarade
  Jo det är ett jättebra trick. Inte så stressande för fiskarna. Det svåra är bara när de gömmer sig djupt inne i grottor.

  Det är viktigt att man ser till att det är riktigt svart i rummet, så täck för fönster och grejer...

  Kommentera:


 • roccster
  svarade
  Igår lyckades jag med nattjakt tricket också. Hade haft rummet släckt i ca 2 timmar. Som tur var hittade jag en av de 3 återstående honorna som tuggar nästan med en gång. Hon var klart seg. När jag petade på henne så flyttade hon sig i maklig takt rakt in i håven. Så nu kan jag rekomendera denna metoden också. Viktigt är att kolla av några kvällar innan så man vet vart de brukar stå för de verkar ha helt andra sovplatser än dagplatser.

  Status:

  2 har spottat
  2 har gått över 20 dagar varav en är i spottkoppen
  1 har tuggat i 3 dagar
  bara 2 honor kvar men nu börjar jag hoppas på att de ska hålla sig lugna ett tag
  Yngel: har sett 8st samtidigt men det kan vara fler

  Kommentera:


 • jocker
  svarade
  tuggar? hmm, mina lägger rom dom.. lite ro.igare tycker jag då..

  Kommentera:


 • Gwendly
  svarade
  pa tal om att vara stolt, sa tuggar en av mina C.Furcifer 'Ruziba' just nu! upptackte det igar

  Kommentera:


 • roccster
  svarade
  Hahaha... Ja vuxenvärlden kommer fort. Mina håller redan på med kraftmätningar med att suga tag i varandra med munnen och de har ju precis kommit ut?!? Hur gulligt som helst!

  Kommentera:


 • Prayerman
  svarade
  Jo jag tänkte bara ge waros samma tips .

  Jag har hela mitt odlingskar "fullt" med små aulonocara. blir grymt sugen att skaffa lite fler odlingskar. Första steget är att skaffa ett större, kan ju iförsig ha kvar det lilla (38 l) för att låta tuggande honor spotta i. Det räcker ju än så länge, fiskarna är ju inte jättestora precis.

  Jag har två Johannii yngel på strax under centimetern med aulonocara yngelena, den ena har tagit ett revir som han håller hårt. Snacka om förlorad barndom. Han kunde väl väntat med vuxenvärlden bekymer några månader iallafall

  Kommentera:


 • roccster
  svarade
  Jamen det var ju så jag gjorde Prayer

  Trodde du menade att vänta till natten. Precis som Prayer säger, en finger på bakfenan får vilken ciklid som helst att sticka för livet, rakt in i håven!

  Kommentera:


 • Prayerman
  svarade
  Det tips jag gav var (förutom nattjakt) att ha en stor håv och när hon gömmer sig i en grotta har du håven rätt tätt utanför grottan. Du använder din andra han till att peta försiktigt i grottan, då kom min hona ut rakt in i håven. Värt att tillägga kan vara att jag hade ännu en håv som jag bara ställt ner på botten som täckte en annan utväg från grottan.

  Vet inte om det var så roccster gjorde.

  Kommentera:


 • waros
  svarade
  Hur gjorde du till slut då? Jag har också fått en tuggande hona, men jag bävar för när jag ska försöka fånga henne, det kommer bli kaos :>

  Kommentera:


 • roccster
  svarade
  Mjärden funkade inte. De flydde ur min petflaskefälla hur lätt som helst. Natten funkade inte.

  Zoomi: där sa du nåt. Jag har en polare som har ett par riktigt sjysta night vision brillor. Varför tänkte jag inte på det.

  Fick tag i en till igår (samma sätt som den förra). Bara 2 kvar

  Kommentera:


 • zoomi
  svarade
  hehe, eller tar man på sig Night Vision glasögonen och är smidig som en katt, ne men skämt åsido. Jag har night vision på min video kamera Kanske funkar, ger ju inte ifrån sig nått ljus, iofs ser jag bara grönt man får testa sig fram

  Kommentera:


 • Prayerman
  svarade
  Det bästa sättet är att ta dom på natten. När de fått sova i 3h ungefär. Då tar det flera minuter innan de vaknar och man hinner håva upp massor med fisk. Även när de vaknat är de slöa och lättfångade. Man tänder bara någon lampa så man ser vad som händer, men det är fördelaktigt att det är rätt mörkt.

  Den enda bristen med denna metod är att Mbuna oftast sover i grottor och då kan det bli svårare.

  Kommentera:


 • zoomi
  svarade
  hade det inte funkat att lägga ner en mjärde, typ PET-flaska, lätt att simma in och svår att komma ut. man lockar med mat längst in.
  Så bevakar man tills flaskan är "full" av fisk, lockas tuggande honor av mat? isåfall finns det en chans att honan simmar in så kan man lugnt släppa ut dem andra och ha honan kvar... rätta mig om jag har fel, blir dem för stressade?

  Kommentera:


 • Prayerman
  svarade
  Klarade du det utan "min teknik"?

  Kommentera:


 • roccster
  skapade ett ämne Stolt som en tupp!

  Stolt som en tupp!

  Det gick till slut.

  Lyckades få tag i en av mina tuggande honor genom att lura in henne i håven.

  Jag tror inte tog mer än en dag innan hon spottade i yngelkaret. Först trodde jag att jag hade chockat henne och att hon svalt dem men för ett par timmar sedan såg jag de första odågorna titta fram från sina gömslen.

  Nu börjar Artemiakläckandet men det ska väl ändå vara lättare än att fånga honor

  Fan va skoj detta är!!
Sparar...
X