C.Moorii + vilken mer art i mitt kar ??

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • dizzy
    Användare
    • april 2002
    • 18

    C.Moorii + vilken mer art i mitt kar ??

    tjenna !

    gjort en liten städning o tatt bort mina zebror som jag hade tillsammans med mina moorii ... tyckte zebrorna för något för dominanta

    skulle vilja ha lite tips på vilken art jag kan stoppa i tillsammans med mooriin ... nån lugn sådan

    har kanske tänkt mej ett stim golden men jag vet inte ... kanske hade vart snyggt med blått + knallgult .. annars förslag ??

    ska tillläggas att jag har 7 st moorii ca 10 cm i ett 310 kar.

    va gäller inredning ... funkar det fint med att ha en stor grotta i ena hörnet och en litet mindre "stenrev" som går från grotan till andra änden av karet .. inte så värst hög en den, typ till moorii och nån annan art ?? ge mej tips snälla !!

    har heller aldrig haft mooriisarna till att leka .. såg alldeles nyss att en hona och hane "kysstes". typ mun mot mun .. e detta ett lekbeteende eller bråka dom lite bara ????

    har 2 hanar i också .. blir alltid den ena mkt mer dominant än den andta???

  • Jonas.
    Användare
    • april 2002
    • 142

    #2
    Hej.

    Ett 310 liters akvarium är för litet för 7st mooriis tycker jag, dom blir ju ganska stora...
    Annars funkar golden bra att blanda med mooriis och blir som du säger snyggt. En annan art som funkar bra med mooriis är Aulonocara, väldigt lugna fiskar som precis som mooriis trivs bäst med sandbotten. Men att ha både ett gäng aulonocara och mooriis i ett 310 kar är för litet då båda arterna blir stora och kommer visa sina vackra färger bättre i ett större akvarium.

    Jag har också 2 hanar och min minsta hane är den som är dominant i mitt akvarium.

    Att dom "kysstes" låter hos mig som ett bråk, mina hanar biter ibland tag i varandras munnar så det smäller i täckglaset, men jag är osäker eftersom det var en hane och en hona?

    Vad gäller inredningen så har mooriis inget behov av en massa grottor som hos tex. mbunas, men det är bra att ha några gömställen (stora hålor/grottor) som icke dominanta hanar och honor kan söka skydd i. Mycket fri simyta och sandbotten gilar dom.

    Hoppas du fick nåt vettigt tips

    Mvh// Jonas.

    Kommentar

    • dizzy
      Användare
      • april 2002
      • 18

      #3
      hej tack för svaren .. spinner vidare lite

      vet att det e för litet egentligen men jag räknar med att ha ett 540 om ett år ca. då e alla fiskar lagom stora att flytta över till en ny tank

      har fått tips om Aulonocara oxå .. får titta på nols ciklid i helgen kanske vad han har inne

      vad gäller vad jag skrev om inredningen så har jag lixom en grotta i ena hörnet med många hålor och så ... sen täcks hela "bakdelen" av karet med ett "stenrev" som går upp till häften av höjden ungefär .. revet "sticker" ut 10-15 cm om man ser karet från sidan lixom ..
      e inte detta tillräcklig simyta för dessa fiskar ?? förstår du hur det e uppbyggt ????

      Kommentar

      • Jonas.
        Användare
        • april 2002
        • 142

        #4
        Hej.

        Jo jag tror jag fattar hur det kan se ut, det låter bra och simytan räcker nog. Om det blir ett 540 så föreslår jag att du blandar moorii, aulonocara och golden. Det skulle då vara snyggt om du valde en Aulonocara som är både gul och blå, eller åt det röda hållet kanske.

        Mvh// Jonas.

        Kommentar

        • Trillian
          Användare
          • juli 2002
          • 33

          #5
          Hej
          Låter vettigt att du tatt bort zebrorna tycker jag. hannarna bara leker med de andra malawiciklidernas honor om du har mindre sorter i.

          Jag skulle tillsammans med moorii rekomendera att du har Ps. sp "Acei" Då denna är blå med en gul stjärt så gör den sig mycekt fint, stimmar gärna. Tror att du även skulle köra på några placdochromis milomo (VC10) de har ett mycket sött beteende.

          Kent på nols ciklidhobby har annars massa fina aulonocaror. Han kan så otroligt mycket med. Aul. är skoj för där köper du dig en individ i stället för en fisk...

          Linda

          Kommentar

          • Jonas.
            Användare
            • april 2002
            • 142

            #6
            Hej.

            citat:hannarna bara leker med de andra malawiciklidernas honor om du har mindre sorter i.
            Om dom bara har honor i sin egen art så är det inga problem, möjligen kan zebror korsa sig när det finns honor. Jag ska ge ett exempel så blir det enklare: Om man har Röd Zebror och Bright Blue, M.mbenji eller liknande arter så är risken för korsning ganska stor. Jag vet inte om du menade att dom korsar sig med mooriis? Eller om du menade andra utseende mässigt lika arter som typ andra zebror?

            Det finns även en till Ps. spec, som kallas "white tail", Ps.spec går bra att ha med moorii då dom är ganska fredliga och som Linda säger gillar dom att vara ganska många. Dock är "white tail" honorna ganska tråkiga i färgen men så är fallet med aulonocara också.

            Lycka TiLL <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

            Mvh// Jonas.

            Kommentar

            • Trillian
              Användare
              • juli 2002
              • 33

              #7
              till jonas egentligen

              jo jag hade honor till zebrorna när detta hände. Tycker det är konstigt att de parar sig med ex. trewawase men så har de gjort. Ännu konstigare är väl att trewawase honan tillåter det när hon har egna hanar?!

              yellow tail acei ser i stort sett likadana ut, både hanar och honor. De leker desutom ofta vilket är trevligt! White tail har jag faktiskt aldrig sett..

              Linda

              Kommentar

              • Jonas.
                Användare
                • april 2002
                • 142

                #8
                Hej.

                Ja det är mystiskt att 2 så pass olika arter som Trewavasae och Zebra korsar sig, jag har hört att det har hänt men har då trott att det är ont om honor ... ingenting är omöjligt tydligen

                Jag har 7st "white tail" i mitt kar, väldigt trevliga fiskar, synd att honorna är så tråkiga i färgen bara <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

                Men slutpratat om korsningar här i alla fall, det är dizzy som vill ha tips på arter ...

                Satsa på några Aulonocara.

                Mvh// Jonas.

                Kommentar

                Arbetssätt...