Ett gott råd är att införskaffa en köttkvarn från t.ex Jula-varuhusen, min kostade 999:-, men är värd varje krona. Superlätt att bara trycka ner räkorna och vips så kommer den härligaste räksmet ut på andra sidan.......är man inte nöjd med konstistensen kör man det en gång till. Jag brukar göra ca 10-15 kg åt gången och det tar ca 1-1,5 timmar med packning och allt.
Stavmixer till malawimix
Kollaps
X
-
Gäst svaradeZiplock-påsarna finns som 25 st 3L för 14 kr. Som hittat!Lämna en kommentar:
-
Mina ziplockpåsar var faktiskt från USA, jag brukar köra med vanliga påsar annars och det funkar bra det med. Det var trevligt att höra att det finns på Claes Olsson, det ska jag kolla upp.
Räkornas storlek spelar som bjurström säger ingen roll.Lämna en kommentar:
-
en "vanlig mixer" spelar i en helt annan division. Då går det mycket enkelt och smidigt att göra relativt stora mängder räkmix snabbt. vad gäller storlek på räkor har det knappast betydelse, eftersom man ju mixar dem, välj den billigaste sorten...Lämna en kommentar:
-
Även jag gör räkmix med en stavmixer, fungerar bra men det tar ju ett tag. Vet inte om det skulle vara bättre med en vanlig mixer, det känns som det borde bli svårare att få exakt allt nermixat. Låsbara påsar finns på Claes OlssonsLämna en kommentar:
-
Gäst svaradeVerkar som om jag tydligen också har en billigare variant av stavmixer. Jag var tvungen att avbryta konstant pga risk för överhettning.Lämna en kommentar:
-
Gäst svaradeFredrik H:
Kanske en konstig fråga men är det någon speciell anledning till att du använder 70/90 räkor?Lämna en kommentar:
-
Gäst svaradeGjorde häromdagen min första räkmix, och använde stavmixer och varm blev den som tusan så det fick bli lite pauser lite då och då så att den svalnade
Ziplockpåsar finns bla hos claes olsson... har för mig att jag köpte mina på ELFA för en massa år sen(de är mindre-som de i butik i minsta storlekn) så det blev lite "en tager vad en haver"Lämna en kommentar:
-
Fredrik H: Var köper du sånna ziplock påsar? Det har jag letat efter länge men inte lyckats hitta..Lämna en kommentar:
-
Den jag använde (som exploderade) var en billig stavmixer. Den på Fredriks bild ser betydligt mer påkostad ut. Så det kan nog hänga delvis på kvalitén om det funkar eller inte. Prova och var aktsam för överhettning och avbryt eller gör uppehåll om den börjar bli varm...Lämna en kommentar:
-
Jag använder stavmixer eftersom att jag använder det till övrig matlagning. Jag har aldrig haft några problem med det och jag gör många kilon åt gången.
Lämna en kommentar:
-
Jag gör som sagt min räkmix med en stavmixer har gjort det i över 5år å har funkat kalasbra. Fast det tar ju som sagt lite tid, ca en halvtimme å man kan inte göra så mkt på en gång.
Men du måste haft en dplig en Bjurström.Lämna en kommentar:
-
Gäst svaradeJag har också gjort räkmix med stavmixer. Min mixer höll men det tog hela kvällen att få det ordentligt mixat. Rekomenderas att pröva något annat om du inte har en riktigt bra stavmixer och ett stort tålamod.Lämna en kommentar:
-
Rekommenderas inte. Räkor med skal är ganska hårt och trögt att mixa och en stavmixer är klen. När jag försökte så exploderade faktiskt stavmixern p.g.a. överhettning. Den lyste upp som en glödlampa i en sekund (typ en blixt från ena änden av staven till den andra) och sedan kom ett svart moln av rök som luktade gummi/plast. Jag öppnade den för att kolla vad som hänt och den var ganska sönderbränd [xx(]Lämna en kommentar:
-
Ja det gör det, jag kör med en sån. det tar skitlång tid och man kan inte göra mer än ett kg mix i taget.Lämna en kommentar:
Lämna en kommentar: