Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ahli och fångstplatser. Samma fisk??

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Ahli och fångstplatser. Samma fisk??

  S. fryeri, the fish formally known as Ahli, finns över hela malawisjön och fångas på många olika platser. De olika varianterna är väldigt lika och skiljer bara lite i färgnyanser på fenor etc. Inte ens de mest respekterade affärerna vet fångstplatsen på dem. Om man vill köpa till fler ahli till sin nuvarande grupp, hur satan skall man veta vilka man får och anses det ok att ha från olika platser som får avkomma?

  Detta måste gälla många andra fiskar, till exempel C. moorii??

  www.viktorsundberg.se | www.naturfotokurser.se

 • #2
  Jag tyckte att dina funderingar besvarades här;
  http://www.ciklid.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4728

  Sedan är det upp dig dig själv att avgöra.

  Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider. Nu med över 300 artbeskrivningar.
  Ciklider på facebook
  Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri
  sigpic
  Dagens klick!

  Kommentera


  • #3

   Jo så ær det. det ær det som gør det så spænande och hæftigt med dom stora østafrikansdka sjøarna. vissa fiskar finns spridda øver hela sjøn och ser likadan ut, vissa finns spridda øver hela sjøn och ser olika ut i varje vik. Och vissa finns bara i en vik eller runt ett enda rev i hela sjøn (værlden!).

   Sjælvklart ska man stræva efter att inte korsa olika færgvarianter, men att hålla især olika fångstpløatser nær alla fiskar ser likadana ut ær nog att kræva før mycket.

   Ingen vet vad som ær rætt, kanske de arten som ær spridd øver hela sjøn men ser olika ut har mindre genetisk skillnad mellan populationerna æn den som ser liakdan ut øve hela sjøn.

   Mest troligt finns det exempel på båda.

   Du kan nog lungt køpa nya individer till din grupp.


   / Jonas Vannar

   Kommentera


   • #4
    Stämmer detta då: Man kan med gott samvete blanda en art som finns i olika delar av sjön som är så gott som ömöjlig att se skillnaderna på och som seriösa butiker inte ens blir informerade om fångstplatsen?
    www.viktorsundberg.se | www.naturfotokurser.se

    Kommentera


    • #5
     Ahlin är ju den fisk som är bland de vackraste enligt mitt tycke ,av malawicikliderna och som förekommer i ett antal olika varianter från helblå med inslag av vitt i analfena o rygg fena till de som har pärlemorfärgad bläs från nos till stjärtfena och med röd analfena.
     Vet ej vilken som är den riktiga???.. men den sistnämnda är ju enligt mig,vackrast. Så vilket är det man går efter när man inskaffar sina fiskar är det utseende eller är det stamtavla?? så länge det är en "renodlad" art så tycker jag att det inte spelar någon roll...
     Christer Antonsson

     1800 liter Troffar:
     Ikola
     Pemba
     Duboisi- Mazwa
     Red Rainbow- Kapere

     Kommentera

     Sparar...
     X