Robin Hap. Limax

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • Micke
    svarade
    Om du betalar före årsskiftet får du alla nummer av Ciklidbladet från i år. Ange gärna vilket år inbetalningen gäller.

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    Om jag blir medlem till jul, kommer det gångna årets cb till mig då?
    Om inte känns det bättre att vänta 1 månad tills jag kan ta del av nästa års medlemsskap...??

    Lämna en kommentar:


  • Micke
    svarade
    Gimpan;
    Jag tycker inte att du behöver så mycket erfarenhet för att skriva om dina fiskar. Artiklar om ciklider från Viktoria-,Edward- och Georgesjöarna är inte direkt någon dussinvara i CB. En enkel beskrivning av dina fiskar skulle säkert intressera många läsare, ditt senaste inlägg i denna tråd var ju en god början till en artikel.

    Robin;
    Jag tycker inte att du ska vänta med att bli medlem till Gimpan skriver sin artikel. Det gånga året har varit ett mycket bra CB-år med många väldigt bra artiklar. Inför nästa år ser det också lovande ut, vi har bl a fått in något så ovanligt som en artikel om madagaskarciklider.

    Lämna en kommentar:


  • Gimpan
    svarade
    Haha ja nu blev jag nervös hehe! Jag kan ju inte extremt mycket om denna fisk heller och eftersom jag inte haft den så länge så kan jag väl få vänta lite med artiklar till dess att jag fått lite mer erfarenhet. Det jag har märkt är väl att den fungerar ungefär som de andra viktoriacikliderna fast den är nog lite tuffare. Jag har ihop den med 2 andra arter och det funkar bra men limaxhanarna e dom som snott alla bra boplatser. Jag har redan yngel i ett kar från limax så här går det undan . Nubila som anses ganska aggressiv har motats bort av limaxen mett ett undantag från den största nubilahanen som har storleken på sin sida. Då han bara är 6cm vet jag inte hur det kommer funka senare då limaxen blir ca 9cm medan nubilan kan bli upp mot 13-14cm. Men den tuffaste av de viktoria jag har är en bamsehane av Thorachromis Braushi på 12-13cm som går med mina 20cm påfåglar och motar bort dom lätt. Han har tagit halva mitt 690L kar och det funkar väldigt bra tillsammans. Jag ska sätta påfåglarna i ett annat kar jag satt upp på jobbet om nån tyckte det lät som en konstig blandning. Men det ser bra läckert ut med stora svarta och oranga Tigeroscar tillsammans med illgröna Brauschi.
    Micke: Jag ska försöka knåpa ihop en artikel när jag sammlat på mig mer fakta och erfarenhet samt ett språk som för sig väl i kretsar där lärdom visstas och fackuttryck virkas som nissemössor i tomtemors verkstad.
    mvh

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    precis micke! Nu sätter vi lite press på Gimpan! Vi säger så här...om gimpan skriver i cb så blir jag medlem där...

    Lämna en kommentar:


  • Micke
    svarade
    Gimpan;
    Det skulle vara enormt skoj om du delade med dig av dina upplevelser med denna ovanliga och snygga ciklid genom en artikel i Ciklidbladet. Jag tror att fler än jag skulle vara intresserade av det.

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    Är jag helt pantad? Jag hittar ingen "tricellas länk" Den enda är till cichlid-forum men där är limaxen röd typ och man måste leta efter den.

    Gimpan: hur fick du tag i fiskarna? Hur stora är de?

    Lämna en kommentar:


  • Gimpan
    svarade
    Mina f1 kommer från lake edward och ser inte exakt ut som fiskarna på tricellas bilder men nästan. Färgsättningen är den samma men mina har starka mörka band även hanarna och den gröna nyansen är svagare. Men do är ju långt ifrån vuxna så dom kan bara bli vackrare. Sen ska man ju ha ett kodak moment oxå och lite bra kamera osv.

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    kan du förklara det du skrev om tricellas länk??? fattar inget

    Lämna en kommentar:


  • Gimpan
    svarade
    Jag ska plåta dom nu och så kan jag skicka dom på mail till dig robin för jag har ingen bra sida att visa dom på och det funkade inte att länka från zoonen för mig(kan vara skit bakom spakarna ) Sen kan jag bara ladda ner det på min jobbdata för min hemma är för dålig hehe Det står på Tricellas lämk att det är en hona men det stämmer inte, eller mina hanar ser i alla fall ut ungefär så och honorna är ganska blanka med lite mörkare band över kroppen. fotona kommer på måndag när jag e på jobbet!
    mvh

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    Men när det gäller viktoria och Lake George så spelar det nog inte så stor roll. Bara inte fiskarna är för lika i utseende.

    Lämna en kommentar:


  • StefanL
    svarade
    Så är det nog...i livet för övrigt också...ser man något vackert så bryr jag mig inte om var hon kommer ifrån.

    När det gäller fiskar så blandar jag ogärna fiskar från olika biotoper (Tanganyika/Malawi/Lake Victoria/Amazonas/Lake George etc)...men det är som sagt upp till var och en hur de vill hålla sina fiskar.

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    Då är det nog så Tricella....
    Är alldeles för upprymd för att bry mig om vart den kommer ifrån...

    Lämna en kommentar:


  • StefanL
    svarade
    De jag hittat har kommit ifrån Lake George.

    Lämna en kommentar:


  • Robin
    svarade
    Kanske det...men den är ändå väldigt fin och intressant....

    Lämna en kommentar:

Arbetssätt...