Varför afrikaner?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Mike_Noren
    Användare
    • februari 2003
    • 2695

    Nu har tråden definitivt tappat tråden.

    Jag har viss förståelse för Tricellas poäng - det finns folk som håller hyperaggressiva rovfiskar _för att_ de är hyperaggressiva rovfiskar. Som är ute efter macho-faktorn. Jag kan inte säga jag tycker det är särskilt aptitligt heller.
    Jag har dock stött på liknande människor som samlat på giftormar och giftiga spindlar av samma anledning, så det är definitivt inte nåt som specifikt skiljer afrikansk från amerikansk fisk.

    Och nej, alla som håller stora rovfiskar, giftormar, eller giftspindlar gör det inte för macho-faktorn.

    Kommentar

    • FI
      Användare
      • augusti 2002
      • 3743

      Nu slutar vi prata om mig som person, jag är bara en i mängden som skriver om rovciklider och det finns många i jaguarciklidtråden och parachromistråden som både är äldre och mer erfarna än vad jag är. jinnarparen, orm, INXS, Motaguensis t.ex. Så även om man skulle räkna ut en genomsnittlig ålder på de som skriver i dessa trådar så skulle man hamna betydligt högre än vad man normalt räknar som en ungdomlig ålder. Det finns helt enkelt ingen grund i ditt påstående Tricella om att det bara skulle vara ungdomar som intresserar sig för rovfiskar. Tar du med Zoopet.com i beräkningen så sjunker givetvis åldern men det är ju samma sak med alla andra arter och definitivt mbunas som du själv är intresserad av.

      Hur som helst, alla kan ju inte vara intresserade av samma saker så det är ju inget konstigt att alla inte förstår vad som är så fascinerande med rovfiskar, jag har försökt förklara varför jag intresserar mig för dem och andra rovfiskägare har gjort samma sak och jag tror inte att vi kommer längre i denna diskussion än att man kan säga: Smaken är delad.

      Tricellas lite trotsiga påhopp på oss som gillar rovfiskar kan vi bortse från, det finns ingen grund i det och jag tror att han skrev så endast för att uppröra... Och det lyckades han ju ganska bra med.
      Det man kan ta lärdom av ur den här diskussionen är att generaliseringar sällan ger en rättvis bild av hur någonting är och att de sällan tillför någonting positivt till en diskussion.

      Mvh Fredrik Isaksson
      Fredrik Isaksson
      Bildarkivet

      Kommentar

      • Tony
        Användare
        • april 2002
        • 4594

        Äsch, tricella, du vinklar ju om dina inlägg i varannat svar du ger. Det är väl inte så konstruktivt?

        Ursäkta att jag förfökte blanda in en skvätt humor i denna blodigt allvarliga tråd för den delen.

        Tony Englund

        Kommentar

        • StefanL
          Användare
          • augusti 2002
          • 10784

          Det handlade inte om något trotsigt påhopp från min sida alls...bara en reflektion...och tydligen retade det folk. Det finns substans i det jag skrev. Sedan har jag inte skrivit om dig mer än en enda gång, FI. Jag har också nämnt att det finns väldigt kunnigt folk i de trådar som det skrivs om rovfiskarna. Det är väl få trådar som det funnits sådan passion som i t ex Jaguar-tråden eller för den delen Tropheus-trådarna och det är underbart att se och att läsa.

          Tony...humor är roligt...det du skrev var inte vidare humoristiskt utan enbart till för att förlöjliga min åsikt.

          Nu bryter jag denna diskussion då den är urvattnad och inte kommer leda någon annanstans än till mer irriterade åsikter om mig som person än om det jag skrev om.


          Kommentar

          • walle_1
            Användare
            • februari 2003
            • 708

            Jag måste ändå dra detta vidare för jag tycker att Tricella, precis som Tony sa, vrider och vänder på sina svar så det ska låte rätt.

            citat:Har jag pratat om dessa rovciklider? Har jag pratat om någon speciell rovfisk i mitt första inlägg som satte igång denna diskussion? Jag har pratat om t ex attityd till rovfiskar i akvarium...som skrivits i en del trådar.
            Nej, du har inte pratat om någon speciell fisk men du har sagt att många som håller rovfiskar håller dom bara aggressivitetens skull. Nu sa Tony att hans fiskar inte alls är aggressiva, ingen av mina ciklider är heller speciellt aggressiva så jag förstår inte hur du kan säga något sådant. Den enda ciklid jag har haft som var riktigt aggressiv var mitt sebrapar. Dom ruskade om jaguarerna ordentligt och det var pga. detta jag bytte in dom, jag ville inte se sådan aggression i karet så att fiskarna inte trivdes och skadades. Enda chansen att jag hade spart dom var om jag hade fått ut ett jaguarpar eftersom det då troligtvis hade blivit bättre balans mellan aggressionerna. Nu är det så att oscarn som går med jaguaren åker på någon smäll då och då, detta vill jag inte se så alternativet är att byta in en av dom. Eftersom jaguaren intresserad mig mest så byter jag helst in oscarn.

            Så jag skulle knappast påstå att jag håller fiskarna för deras aggressivitet.

            citatetta har jag inte sagt eller skrivit någonstans, utan den tolkningen får du stå för.
            Japp, och det gör jag. Jag kände att jag var lite ute och cyklade där och tar tillbaka det.

            citatet enda jag uttalat mig om är att de som skriver om rovdjursfiskarna ibland förskönar det våldsamma beteendet hos fiskarna. Tuff inför kompisar?...hm...jo det har varit en "hipp" ton i inläggen...och det verkar "trendigt". Blodtörstiga?...hm...jag undrar egentligen vad som fascinerar er angående dessa djur. Jag kan se att de är vackra och att det finns ett brinnande intresse för dessa arter hos en del medlemmar och det är roligt att följa det som skrivs, även om jag inte alltid gillar det.
            Om jag tillhör den skaran som förskönar och använder en hipp ton så får du gärna säga till.
            För att du inte kan se något intressant i dessa fiskar är de fel att hålla dom då? Jag kan inte se något roligt i t.ex. mbunas men det är väl inget fel med det. Smaken är som baken, delad....
            citat:Att FI nu är 27år har inget med saken alls att göra
            men det har det väl ändå, du sa ju att de som "skriver hängivet om dessa rovfiskar" har låg ålder. Det har inte FI och inte många andra i jaguartråden heller. Det finns någon yngre (jag själv medräknat) Men i genomsnitt så är det nog en ganska hög medelålder där.

            Jag ber om ursäkt att jag nämnde ditt namn i diskussionen FI, men jag sa ju bara gott om dig så jag hoppas det är OK?

            citat:Jag har viss förståelse för Tricellas poäng - det finns folk som håller hyperaggressiva rovfiskar _för att_ de är hyperaggressiva rovfiskar. Som är ute efter macho-faktorn. Jag kan inte säga jag tycker det är särskilt aptitligt heller.
            Jag har dock stött på liknande människor som samlat på giftormar och giftiga spindlar av samma anledning, så det är definitivt inte nåt som specifikt skiljer afrikansk från amerikansk fisk.
            Jag skulle vilja påstå, med amerikanska forum som grund, att stordelen av dessa människor finns i Amerika.
            citat:Jag klassar mig absolut inte som den som vet bäst...jag har helt enkelt för liten erfarenhet inom hobbyn för att ens kunna titta i den riktningen. Det finns mer skickliga akvarister här än jag...några syns i trådarna om Jaguarcikliderna t ex. Det har aldrig varit någon intention hos mig att klassa akvaristerna efter de åsikter som görs här på forumet.
            Nej jag förstår att du inte tror det, jag bara blev lite medryckt i mitt eget skrivande och skrev sånt jag egentligen inte menade. Jag själv klassar mig som nybörjare, visst har man lärt sig mycket under den tid man spenderat på zoopet och ciklid.se men det finns mycket kvar att lära, t.ex. så finns ju hela den afrikanska kontinenten kvar att upptäcka. Jag har faktiskt en fisk från afrika dock inte en ciklid. Vet inte om jag vågar nämna vad det är för fisk för då håller väl jag den för att den är så tuff.





            MVH Martin

            http://m1.271.telia.com/~u27102612/

            Kommentar

            • Johan
              Användare
              • augusti 2002
              • 3029

              sandlåde stadiet borde iaf de flesta ha lämnat vi detta laget...[]

              Kommentar

              • FI
                Användare
                • augusti 2002
                • 3743

                När det gäller just de större centralamerikanska cikliderna så är de ju väldigt knepiga fiskar att ha att göra med, de ser dessutom fula ut som små och det tar dessutom ganska länge innan de färgar ut ordentligt, jag tror att detta om något gör att det inte är särskilt många "trendsökare" som väljer dessa arter om de bara vill ha något "coolt", "tufft" eller "hippt" i karet. De som skaffar fiskarna av denna anledning har inte tålamod att vänta så länge, de vill ha "coola" fiskar direkt och då väljer man inte dessa arter.
                Akvaristens otålighet är centralamerikanarnas värsta fiende och det också pga detta som det bara är de mest inbitna fansen som håller dessa arter och då försvinner genast den "trendiga" akvaristen som bara vill ha "tuffa" och "coola" fiskar ut ur beräkningen.

                Detta är åtminstone min syn på saken. Och jag tror för övrigt att detta är en stor bidragande orskat till att afrikanarna är så otroligt mycket mer populära än amerikanarna. Få orkar vänta på att amerikanarna ska färga ut och eftersom de bara ser allmänt grå ut i butiken så tror nog många att de ser likadana ut som stora. Tyvärr.

                Och nu passar det utmärkt med ett litet reklamavbrott...
                Vieja bifasciatus, centralamerikansk skönhet.



                Och om vi nu försöker ta tillbaka tråden till vad den handlade om från början så kanske ni som håller afrikanska ciklider kan slänga in lite reklam, posta bilder, artiklar eller vad som helst.
                Själv efterlyser jag bilder, artiklar och personliga erfarenheter av den majestätiske frontosan. I väntan på att ni andra kommer igång så startar jag med att visa denna bild och samtidigt göra reklam för medlemsgalleriet här på forumet.

                Fantastiskt vacker fisk!

                Mvh Fredrik Isaksson
                Fredrik Isaksson
                Bildarkivet

                Kommentar

                • Micke
                  Användare
                  • april 2002
                  • 9579

                  Som jag skrev tidigt i denna långa tråd är det den fantastiska variationen hos de afrikanska cikliderna som tilltalar mig.

                  Några exempel på vackra tanganyikaciklider;
                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก

                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก

                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก


                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก


                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก

                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก


                  PGSLOT สล็อต ฝากถอน รวดเร็ว สล็อต ฟรีเครดิต 50 SUPERSLOT สล็อต 1 บาท ฝากถอนไว ระบบออโต้ แตกง่าย เว็บตรงแท้ เว็บมาแรง ลุ้นแจ๊กพ็อตแตก มาใหม่ แตกง่าย ปั่นสล็อตลุ้นฟรีสปินทุกวัน ลุ้นแจ็กพ็อตสูงสุดทุกวัน สนุกหลายรูปแบบ ไม่มีขั้นต่ำในการฝาก

                  Ciklider.se - En sida om Afrikanska ciklider
                  Kullafotografen.se - Blogg och fotogalleri

                  Kommentar

                  • StefanL
                    Användare
                    • augusti 2002
                    • 10784

                    Underbara bilder Micke...och jag håller helt med dig i det du säger om afrikanska cikliderna.

                    Kommentar

                    • walle_1
                      Användare
                      • februari 2003
                      • 708

                      Frontosan är en väldigt majestätisk och vacker fisk. Dom hade 5-6 stycken stora fina i ett 980 liters på zoo där jag brukar vara. Dom simmade runt och tävlade om vem som var den största och starkaste hela tiden. Vad det rovbeteende och jakt för dessa fiskar har jag ingen aning om, tycker dom verkade lite tröga att inse att black mollyn var mat till dom


                      MVH Martin

                      http://m1.271.telia.com/~u27102612/

                      Kommentar

                      • Tony
                        Användare
                        • april 2002
                        • 4594

                        Jag skrev en rad eller två i denna tråden om mina frontosor. Jag kan utveckla den en hel del, men det får bli vid ett senare tillfälle.

                        Kortfattat kan man väl säga att det är ingen fisk att ha om man är ute efter nonstop action då de är väldigt sävliga för det mesta. Just det där med chef-frontosan som slänger arga blickar på fjortis-frontosorna är ruskigt roligt att se. Chefen vet att han har sådan pondus att han inte ens funderar på att ta i med nävarna.

                        Enda nackdelen jag vet med att ha frontosor är att det är svårt att hitta lämpligt sällskap till dem. Har man som jag givit upp tanken med att köra stenhårt på biotopriktigheten så är cyrtocara moorii och f. rostratus fina firrar att ha i burken. Det som kryddar det hela lite extra är ju att moorii'n påminner en del om frontosan i kroppsformen samt att mooriin följer rostratus i naturen. Lite fel är det kanske, men helt klart värt det.

                        Tony Englund

                        Kommentar

                        Arbetssätt...