fossorochromis rostratus

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • sniffer

    fossorochromis rostratus

    Hej kära fiskvänner! Finns det någon i detta avlånga land som kan berätta om sina erfarenheter av f rostratus? T ex beteende och hur stor den är när den börjar färga ut o s v?

    <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

  • Björn
    Användare
    • april 2002
    • 787

    #2
    Hej!
    Jag har ganska begränsade erfarenheter av F. rostratus, men jag kan ju göra mitt bästa för att delge dej mina observationer..
    Min hane har börjat färga ut lite smått nu och han är väl ca 15cm. Dessa fiskar är mycket lugna i sättet, trots sin storlek. Jag har aldrig sett dom jaga andra fiskar, inte ens yngel, och vill någon annan bråka så simmar dom lungt iväg där ifrån istället för att ställa till problem. Ett ganska roligt beteende som jag märkte när jag skulle fånga upp dom ur karet var att dom gräver ner sej när dom blir skrämda. Sprattel, sprattel, sen ser man bara stjärtfenan ovanför gruset (om man har tur). Om man har fin sand, som jag har nu, blir det nog inte det lättaste att hitta dom igen. Men när jag skulle fånga upp dom senast hade jag vanlig akvariegrus och då var det inga problem. Tvärtom! Sätt en håv framför den nergrävda fisken och peta försiktigt i gruset bakom fisken med en annan håv, och vips, så simmar den in i håven framför, i försök att fly. Mycket praktiskt! =)

    Det framgår inte om du redan har skaffat dessa underbara fiskar eller om du har funderingar på att göra det. Om du inte redan har skaffat dessa fiskar så tycker jag att du ska göra det. Förutsett att du har tillräckligt stort kar för dom. Mitt 720liters kar kan nog vara i minsta laget för dom när dom blir fullvuxna...

    Men som sagt, har du plats så tveka inte!
    Lycka till!

    Mvh
    Björn


    fisklokalen.se - MER ÄN BARA FISKAR

    Kommentar

    Arbetssätt...