Ilsken Aulonocara hona

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Gäst

    Ilsken Aulonocara hona

    I have a problem.
    Eller nja, inte jag utan en av mina Aulonocara honor. Allt var frid och fröjd när de var inköpta och bara några dagar senare så blev det lek. Har två honor och en hanne av Au. stuartgranti Cobwe. Honorna kom bra överens i början, men efter ruvningen så började den icke ruvande att jaga den ruvande honan. Riktigt aggressivt. Så fort hon såg henne så blev hon bortjagad. Den mesta av ruvningstiden höll hon sig gömd i en buske av javamossa bakom en sten. Nu blev det inget av ruvningen - innehållet i munnen var borta en dag och inga yngel fanns till.

    Nu är det så att drygt en månad efter det att den ena honan började bete sig så här aggressivt gentemot den andra - så är förhållandet detsamma. Den jagade honan kommer fram efter släckning och sporadiskt dagtid, men blir illa kvickt bortjagad om hon blir sedd. Det verkar trots allt som om hon mår bra rent fysiskt och mat verkar hon finna tillräckligt för att överleva.

    Är det här normalt. Har någon annan erfarit något liknande ? Och vare sig vad - vad kan jag göra för att påverka omständigheterna till det bättre. Har varit inställd på att köpa fler honor en dag, men nu tvekar jag. För om nu denna hona är så dominant av sig så är ju risken att hon jagar skiten ur eventuellt nyinsatta honor också. Det man kan hoppas på är förståss att fler honor skulle kunna sprida det här beteendet över fler och eventuellt skapa lite andrum.

    Smike
Arbetssätt...