Tjocka Demasoni!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Marcus1979
    Användare
    • januari 2003
    • 404

    Tjocka Demasoni!

    Köpte för ca en vecka sedan ett antal Demasoni yngel. Dessa hade blivit uppfödda på räkmix. Jag har tänkt att mata med "torrfoder" så sedan flytten har dom fått sådant. Eftersom dom är så små så matar jag dom 3-5 ggr om dagen. Vissa utav dom har blivit ganska tjocka om magen. Är lite orolig för bukvattensot men vad jag lyckats läsa mig till så har dom inte några utav dom andra symtomen. Kan det helt enkaelt bara vara förstoppning eller liknande och vad gör jag isåfall? Ska jag mata mer sparsamt några dagar? I Akvariet simmar oxå Röd Zebra och Golden även dessa är yngel.
    Mvh/Marcus<img src=extra_smiley_chef.gif border=0 align=middle>

    Har ett 320L malawi akvarium. Men känner redan att jag skulle vilja ha större...
    960L Malawi
  • elof
    Användare
    • maj 2002
    • 225

    #2
    jag skulle mata med enbart räkmix med högt antal vegetabilier om jag var du. alla fiskar du har är mbunas och dom äter mest alger (med lite räkdjur i), och demasoni har långa tarmsystem som är anpassade för grönsaker, så skippa flingor och pellets helt. tycker jag i alla fall.

    anledningen till att dom är runda om magen är nog att du matar dom så mycket. men var försiktig så att du inte övermatar.

    MVH Simon

    Kommentar

    • Marcus1979
      Användare
      • januari 2003
      • 404

      #3
      ok... får dra ner lite på matandet ett tag då å så kanske jag får tänka om när det gäller mat valet. tycker det är så smidigt med torrfoder också är jag lite orolig för att räkmixen skall grumla vattnet.
      //Marcus<img src=extra_smiley_chef.gif border=0 align=middle>

      Har ett 320L malawi akvarium. Men känner redan att jag skulle vilja ha större...
      960L Malawi

      Kommentar

      • FAint

        #4
        Jag skulle definetivt skippa torrfoder. Precis som elof säger så måste du mata dom med räkmix med högt antal vegetabilier. Demasoni är mycket känsligare än andra mbunas. Jag har matat ihjäl många demasoni. Första gången jag hade demasoni gjorde jag precis som du, matade med torrfoder (nästan alla dog). Andra gången jag hade demasoni matade jag med räkmix med 50% räkor 50% ärtor men även det var för lite vegetabilisk föda (dom dog) men nu tredje gången så matar jag med följande räkmix:
        0,7kg ärtor
        0,3kg spenat
        7g spirulina
        vitaminer
        17gram agar agar (som jag löser i 5dl vatten)
        1kg räkor men räkorna skalar jag och använder enbart själva kroppen och skalen dvs jag äter själv upp det goda. Då blir det ungefär 0.5kg räkskal kvar som jag använder.

        Med denna räkmix har mina demasoni klarat sig bra
        (jag kan ju naturligtvis inte vara helt säker på att det har varit födan som har dödat mina demasoni tidigare men det verkar mest troligt)

        /MVH Erik

        Kommentar

        • Marcus1979
          Användare
          • januari 2003
          • 404

          #5
          Oj att dom var känsliga det visste jag men inte såå... Kan lugna er med att jag hoppade över morgon matningen i morse och dom är inte tjocka nu! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Man ska väl inte ropa hej ännu men det ser ju inte lika farligt ut längre.
          Tack för receptet ska prova det. Minskar risken för att vattnet blir grumligt om man lägger i en bit räkmix frusen, (som man gör med mygglarver till annan fisk) eller måste den tinas?
          Mvh/Marcus <img src=extra_smiley_chef.gif border=0 align=middle>

          Har ett 320L malawi akvarium. Men känner redan att jag skulle vilja ha större...
          960L Malawi

          Kommentar

          Arbetssätt...