Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Malawi méd bölder runt huvudet

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Malawi méd bölder runt huvudet

  Hej!
  På jobbet har vi en tank på ca 350 l med malawiciklider i. På senare tid har det på de äldsta fiskarna börjat komma köttiga bölder. Det började först med att en som var ca 3 år, fick en köttig böld fram på nosen. Den åt som den skulle men bölden växte så efter ett par vackor beslöt vi att plocka upp fisken.
  Efter ca 2 veckor var det dax för nästa fisk ur samma kull (Egen uppfödning) att få en på exakt samma ställe som den förra. Vi tog även bort denna och nu, 4 veckor senare har fisk nr 3 (även denna ur samma kull) fått en böld i mungipan???? Har någon varit med om något liknande och vad kan det vara???

 • #2
  Det kan vara en hel del. Allt från relativt ofarligt till riktigt illa (läs fisktuberkulos). Har du bilder? Det skulle underlätta? Är det möjligt att det helt enkelt är sår som infekteras?

  Testa att behandla med vattenbyten och salt (grovt jodfritt går bra). En isolerad fisk kan du ge 35g per 10 liter vatten men kanske inte mer än 1,5dl per 100 liter i det stora (OBS, vatten, inte akvariets volym). Testa även med en medicin mot både yttre bakterier och svamp. Kommer inte ihåg vilka som finns just nu.
  Med vänliga hälsningar

  Ola

  Kommentera

  Sparar...
  X