Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Bukvattensot...igen.

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • #16
  Ursprungligen postat av Malawe
  Jag har inte upplevt det som att nyttiga filterbakterier slås ut av att medicinera med Flagyl.
  Flagyl skall inte döda filterbakterier, men i praktiken bör man nog anta att all medicinering gör det, eller i alla fall kraftigt minskar deras effektivitet.

  Kommentera


  • #17
   Tack för alla tips och funderingar. De åtgärder jag har vidtagit än så länge är att salta rejält i karet samt matat lite mindre. Än så länge har det bara varit ett dödsfall och det var igår morse. Det är bara 3 stycken av 20 som uppvisar symtom....en har vit trådliknande avföring och de andra två är inte intresserade av maten. Jag avvaktar ett par dagar innan jag börjar medicinera för att se om saltningen har någon effekt.

   Kommentera


   • #18
    Jag fick tipset på Leasing att kombinera full dos metronidazole och halv dos nifurpirinol (eller om det var tvärtom - kan kolla hemma ikväll), och inte mata på tio dagar. Sen göra ett stort vattenbyte. Nedsläckt skadar nog inte heller. Dom räddade tydligen 99 av 100 firrar på det viset. Nån som känner sig mer hemma på Leasing än jag kan nog rätta mig om jag är ute och cyklar.

    Själv hann jag inte testa eftersom fisken dog innan jag hann hem med medicinen...
    Daniel Andréasson

    Kommentera


    • #19
     Byt foder!?

     Ursprungligen postat av Gabbi
     Märk dock, att detta är samma preparat som du redan kört med, och som du inte verkar nöjd med.

     1177

     Jag skulle i det här fallet verkkligen försöka gå till botten med varför fiskarna får det, och varför de blir så sjuka att du förlorar nästan alla, och inte får stopp på förloppet trots bevisligen fungerande medicinering.

     Detta är ingredienserna i ditt torrfoder:

     Ingredients: Wheat germ meal, White fish meal, Shrimp meal, Spirulina, Soybean meal, Dried sour whey, Dehydrated alfalfa, Brewers dried yeast, Various vitamins and minerals.

     Guaranteed Analysis: 36% min. Crude Protein, 4% min. Crude Fat, 4% max. Crude Fiber, 10% max. Moisture, 16% max. Ash.
     Fiskar i alkaliskt vattet gillar inte surt krubb, enligt Tanganyikaguiden. Wheat germ meal kan härskna när det lagras för länge. Gammalt foder? Sour Whey kallas även Acid Whey (syra, surt). Det är vassle. Från ystning av mjölk. Jag hade bytt foder bums. Firrarna är sura i magen tror jag.

     Har själv aldrig haft problem med soten(alla dör väl imorgon bara för det). Matar med räkmix enligt recept på Rift Lakes m agar agar. Som jag oftast tinar nästan helt.

     Kommentera


     • #20
      Ursprungligen postat av deelay
      Nu ska jag sticka ut hakan för en gångs skull =)

      Till att börja med så är inte "buken" "soten" osv någon sjukdom utan endast symptom på en sjukdom som kan vara vad som helst som vi inte har en aning om. För att veta vad som är fel gäller det att man har ett microskop och vet vad som bör finnas eller inte finnas i en fisk när man dissikerar den alternativt att man skickar den tex till SVA för oduktion, hur många gör något av det? inte många så chansningarna blir ganska många och råden väldigt vilseledande, tyvärr.
      Jag har själv inte en susning när något liknande händer men jag är glad att jag insett det =)
      "Buken" kan vara tecken på flera olika sjukdomar. Detta kan vara anledningen att medicinerna verkar så olika hos olika personer, för att fiskarna inte ens har samma sjukdom. Detta är bara nåt som slog mig, inte vetenskapligt bevisat eller något utan mest en fundering.
      540 Troffar, Callochromis ect
      100 sydamerica, dvärgar
      120 tomt, snart snäcklekare från Tanganyika
      40 tomt

      Qui dormit, non peccat

      Kommentera


      • #21
       Hej. Jag vet inte. Jag tror att du måste leta efter hjälp med olika resurser, till exempel Köp Generisk Levitra Receptfritt - Vardenafil 20mg på nätet. Rätt kost är en mycket viktig del. Du måste hålla ett öga på det, och om du inte kan få hjälp av specialister etc. måste du leta efter hjälp. I allmänhet leta efter information på olika medicinska webbplatser och forum.
       Senast ändrad av ananeros; 2020-08-24, 20:27.

       Kommentera


       • #22
        Ursprungligen postat av ananeros Visa inlägg
        Hej. Jag vet inte. Jag tror att du måste leta efter hjälp med olika resurser, till exempel Köp Generisk Levitra Receptfritt - Vardenafil 20mg på nätet. Rätt kost är en mycket viktig del. Du måste hålla ett öga på det, och om du inte kan få hjälp av specialister etc. måste du leta efter hjälp. I allmänhet leta efter information på olika medicinska webbplatser och forum.
        Haha, en 13 år gammal post och du tipsar om att köpa Viagra till de sjuka fiskarna. Ett av de sämre försöken att få fler klick till sin sida jag sett.
        //Tommy

        Kommentera

        Sparar...
        X