Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Äter P. nigripinnisar sina småsyskon?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • PatrikMalmo
  svarade
  Ingen egen erfarenhet av nigripinnis, men däremot med leptosoma. De äter inte sina syskon, om de inte är fullvuxna har de för små munnar för det. Fast inte ens de vuxna brukar ge sig på ynglen. I ett spottkar för leptosoma verkar det snarare vara en fördel att ha flera yngel, har för mig att honorna i naturen ofta spottar samtidigt och verkar känna en slags trygghet i om det finns andra yngel av samma sort när de spottar. Helt nyspottade yngel brukar heller inte vara på samma ställe som lite större yngel. Lodräta ytor med smala/djupa skrevor i gillar de skarpt, även Vallisneria och flytväxter är bra. Tror inte alls det är någon fara.

  Hilsen,

  P

  Kommentera:


 • dinajel
  svarade
  Åh, men det låter ju strålande! Då låter jag honan spotta ut ynglen, flyttar sedan tillbaka honan till stora tanganyikaburken, och låter sen dom nyspottade ynglen äta upp sig några dagar. Sen får deras lite äldre syskon flytta från prinsesskaret till yngelburken.

  Tack för hjälpen!

  Kommentera:


 • Ola Svensson
  svarade
  Haller med alla. P. n. ater inte sina smasyskon. Daremot sa kan t ex honan stressa ynglen genom att forsoka plocka upp dem vilket de inte vill. Lite flytvaxter, eller valisneria som gar upp i ytan ar bra tror jag.

  Kommentera:


 • Vingåker
  svarade
  Varken vuxna eller större syskon äter dom små ynglen. Jag har olika storlekar i akvariet.

  Kommentera:


 • molehill
  svarade
  Jag brukar släppa i lite nya yngel bland de gamla när jag lyckas fånga dom i
  det kar föräldrarna går i och de har aldrig blivit uppätna. Då är de största ynglena
  i spottkaret 2,5-3cm och de jag släpper i bara några dagar gamla.
  Ska flytta en hona snart till det karet och se om det fungerar när det kommer lite fler
  småttingar på samma gång... Man vet ju aldrig!

  Kommentera:


 • Mikael_S
  svarade
  Jag gjorde så fast med L.trewavasae, det e ju en malawiciklid men tanken var densamma.
  De äldre ynglerna var ca 3-4cm och de nyspottade ynglerna var bara nån vecka. Släppte i de små försiktigt men de äldre slukade dem , de hann knappt ner till botten innan de hade de äldre i hälarna och de slutade sedan som mat åt de äldre. Det är mina efarenheter med blandade storlekar fast hos malawi då.

  Men vet inte riktigt hur det är med tanganyika och absolut inte hos nigripinnisar =)

  Kommentera:


 • dinajel
  skapade ett ämne Äter P. nigripinnisar sina småsyskon?

  Äter P. nigripinnisar sina småsyskon?

  Skälet till att jag frågar är att jag har en P. nigripinnis-hona som kommer att spotta vilken dag som helst. Frågan är då om jag kan ha de nyspottade i en yngelburk tillsammans med storasyskonen. Storasyskonen är cirka 6 månader gamla och ungefär 4 cm långa. De går i dagsläget i en burk tillsammans med prinsessor, men börjar bli rätt jagade där.

  Kommer storasyskonen att se sina småsyskon som mat eller som just syskon? Jag antar att det kommer funka bra, men man vet ju aldrig. Better safe than sorry, liksom.
Sparar...
X