Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Tanganyika algätare från brännings-/övre klippzonen

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Cronan
  svarade
  Vilken fångsplats är det på moshina? Det med maten känner jag inte igen matar mina 20 minuter efter att lyset gått igång och alla äter precis som vanligt dvs som grisar.

  Kommentera:


 • Banderad
  svarade
  Detta blir en intressant tråd att följa , har du någon bild på hela karet? Det hade varit kul att se.

  /Jocke

  Kommentera:


 • riktlinjer
  svarade
  Till slut, efter någon vecka kommer det i alla fall en bild. Tog några fler men fiskarna ser ut som de sett spöken, fiskspöken på dessa bilder. Denna på i stort sett två sovande gula är den enda som blev visningsbar.
  Tagen precis när lamporna tänts, och alla fiskar var i rejäl nattvila.

  Klicka på bilden för större storlek

Namn:	    gul moshi.jpg
Visningar:	1
Storlek:	127.9 kB
ID:   	689547

  Ja, man kan även skymta några macrognatus i bakgrunden, därför klipptes inte bilden ner mer.

  Liten notering som verkar gälla för mig, på morgon och förmiddag är inte mina petrosar speciellt hungriga. Lite loja, tittar på pellets som sjunker och låter även troffar komma fram till första plats. Men eftermiddag och kväll kommer troffar inte i närheten av matplatsen och ytterst få pellets sjunker utanför den bubblande grytan. Fler som märkt liknande betenden?

  Kommentera:


 • Tanganyika algätare från brännings-/övre klippzonen

  Börjar väl med en enkel listning, denna kommer när ändringar sker uppdateras för enkel tillgång av fakta för intresserade.

  Akvarium 550l ramakvarium med lite moduler.

  Ett eheim 2028 ytterfilter, 1 modul som filter med en liten eheim 1250l/tim dammpump och 1 modul som filter med litet pumphuvud 1000l/tim. Ytterligare en eheim 2026 (202 står standby om nr1 går sönder eller det behövs mer rening. I filter och moduler är det makaroner, stenar och filtermatta.

  Odyssea 4*80W T5 HO ljusramp med blå svag månbelysning.

  En doppvärmare har tryckts ner i en filtermodul men bara använts några veckor förra vintern då värmen i lägenheten var avstängd pga stambyte och inomhustemperaturen sjönk ner till 14 grader. Annars håller sig vattentempen på 26-27 grader av pumpar och belysning.  23st petrochromis yellow moshi 7-14cm stora
  12st petrochromis macrognathus[/fisk] 4-11cm stora
  17st tropheus sp svart 'körsbär' 3st 10cm, 4st 5-9cm, 4st 3-5cm och 6st yngel 1.2-1.5cm  För att hålla upp intresset (eller för att jag senaste halvåret inte tagit någon bild) får bilder vänta tills jag hunnit ta några.

  Tankar framöver är att utöka invånarantalet, och även karets storlek.

  Har spanat in ett lite större kar på 200*60*70cm med lite svagt böjd framruta som bör gå att få in i hissen etc. Matchande bänk och ramp finns som tillval. En variant på slimline bakgrund finns i tankarna för att inte 'sno' för mycket fri vattenvolym för fiskarna. Filterlösning inte bestämt, antingen stora ytterfilter eller filter bakom bakgrund. Eller kanske en kombination.

  Tips och råd angående filtrering etc tas tacksamt emot.

  Belysning gissar jag en övergång till något LED-baserat. Vill ha många lumen och rejäl algväxt och helst inte öka på elförbrukningen. Gärna också möjligheten till att dimma upp ljuset sakta och dimma ner ljuset sakta.

  På invånarna är väl tanken kanske några petrochromis texas red flametail, några Simochromis diagramma och förstås några hästnosar.
  Senast ändrad av riktlinjer; 2014-01-29, 01:50. Anledning: uppdatering
Sparar...
X