Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ytterfilter till 100liter

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Ytterfilter till 100liter

  Har just kört igång ett 100 liters akvarium och kör just nu med ett innerfilter vilket jag inte är riktigt nöjd med (pumpen följde med akvariet när det köptes nytt). Den tar alldeles för mycke plats i ett så pass litet akvarium enligt mig. Funderar nu på ett ytterfilter till denna burk. Vad ska man tänka på när man köper? Pumpen bör gå så tyst som möjligt och får gärna vara energisnål. Ska inte heller ha jättehäftigt utblås eftersom jag eftersträvar en ganska lugn och stillsam miljö i detta akvarium.

  Önskar tips på lämpligt ytterfilter att inhandla!

 • #2
  http://www.aquaristic.net/AQ48863c69...0,0,0,id726,,0,
  http://www.aquaristic.net/AQ48863c69...0,0,0,id720,,0,
  http://www.aquaristic.net/AQ48863c69...,0,0,id1341,,0,
  http://www.aquaristic.net/AQ48863c69...0,0,0,id750,,0,
  är några bra alternativ.
  Jag har själv ett 2213 i ett 100-liters och är tämligen nöjd med det.

  Kommentera


  • #3
   Eheim 2211, 2213 eller 2222
   Lilla Malawisjön fanns i mitt vardagsrum 235*100*65

   Kommentera


   • #4
    Oj! Nu blev jag själv sugen på att beställa ett sånt ytterfilter. Är det nån som vet om Aquaristic.net levererar dagtid med nån budfirma eller med posten (och därmed hamnar på närmsta ICA)? Dvs. ska man beställa till sin hemadress (posten) eller till sin jobbadress (dagtid)?
    Daniel Andréasson

    Kommentera


    • #5
     Om inte paketet blir hiskeligt stort går det som postpaket och du hämtar du det där du hämtar dina vanliga paketförsändelser.
     Vill du av någon anledning ha det levererat till jobbet kan du säkert ange jobbet som leveransadress, posten kör ju också ut om än mot en avgift.
     Om du väljer ett Classicfilter (2211-60) skulle jag vilja föreslå att man väljer att komplettera det med dubbelkranar, underlättar skötseln mycket plus att man kan strypa flödet (på retursidan) om man vill ha det lungnare i karet.

     Kommentera


     • #6
      Kan nu meddela att ovanstående information att paket går till poststället var helt fel. UPS har levererat hela vägen och försökt leverera HEM till mej, där jag förstås inte är eftersom jag jobbar. Trots att jag valde standardbilliga leveranssättet.

      Edit: Det är ju förstås lätt att ringa dom och ändra leveransadress, men det tar ju en dag extra i och med det. Kan vara bra att veta för andra som beställer därifrån. UPS levererar hela vägen.
      Senast ändrad av dinajel; 2006-01-19, 14:13.
      Daniel Andréasson

      Kommentera


      • #7
       Nu talade jag bara utifrån mina egna erfarenheter och jag fick mitt paket levererat till postutlämningsstället så tydligen kan det levereras på mer än ett sätt.

       Kommentera


       • #8
        Åh, sorry. Det var ingen kritik mot dej! Ville mer meddela att ett paket i ytterfilters-size skickas hela vägen med UPS. Smågrejer skickar dom kanske direkt per kuvert.
        Daniel Andréasson

        Kommentera


        • #9
         Det är lugnt,men nu var det faktiskt ytterfilter jag köpte, ett Eheim 2028 plus en massa andra grejer, nästan 25 kg (vi var 2 som sambeställde).
         Dom kanske fått ett bättre fraktavtal med UPS sedan dess eller kanske det beror på var man bor, vad vet jag ?

         Kommentera

         Sparar...
         X