Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Annat än ciklider

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • FI
  svarade
  Bra idé!
  Men jag tycker det vore fel att bara ha med krabbor, många av oss har lite allt möjligt med ciklider och jag ser inget negativt med att man kan få fram info om även detta på ciklid.org. Det vore väl fantastiskt att slippa googla för att få fram info om övriga fiskar man har karet, exempelvis vanliga malar och annat skoj man kan ha i ciklidkaren. Man kan vinkla artbeskrivningarna så det alltid finns exempel på ciklider man kan ha med fiskarna så blir det inte för likt zoopet och andra sidor.

  Kommentera:


 • Ola Svensson
  svarade
  Jag antar att du inte vet hur många snäckarter det finns i Tanganyikasjön

  Jag har också funderat åt det hållet och då att ciklider ska vara i fokus. Dvs. hur funkar de med ciklider (och vilka ciklider). Växter skulle också kunna vara vettigt.

  När det gäller tetror och Amazonas kan de ju grupperas.

  Det är viktigt att det inte sker på bekostnad av det vanliga registret om man skulle börja med detta, men registret funka ju lite som en wiki där användarna producerar bilder och texter, inte administratörerna.

  Kommentera:


 • Lizardking
  svarade
  Man hade kunnat haft en avdelning för fiskar som passar bra som sällskap till ciklider. Då hade man kunnat refererat till det artregistret när någon frågar vad dom ska till påfåglar,kakaduor etc.

  Till exempel kan man ju ha flertalet tetror tillsammans med div ciklider, dock funkar ju inte alla tetror med växter etc.

  Jag tycker detta är en bra idé.

  Kommentera:


 • DaRe
  skapade ett ämne Annat än ciklider

  Annat än ciklider

  Vore det kul att ha med annat än ciklider i artregistret, men ändå relaterat till ciklider. Exempelvis krabbor från Tanganyika?

  Visst man hamnar då kanske i läget att tetror i SA skulle med och då exploderar det, men ett steg skulle kunna vara skaldjur (Snäckor, krabbor, ålar och annat som många har i sina biotopburkar)?
  Senast ändrad av DaRe; 2012-02-19, 11:49.
Sparar...
X