Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

NCS ska bli stort

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Micke
  svarade
  Provmedlemskap är svårt eftersom det då blir omöjligt att beräkna upplagan för Ciklidbladet.

  Kommentera:


 • Per B
  svarade
  Har alla akvarieföreningar kunskap om NCS? Prenumererar de på ett ex som ligger i klubblokalen?

  Ett givet sätt (som är tungt) är att ha lokala aktiviteter tillsammans med andra organisatörer. Jag tänker på GCG:s utställning tillsammans med muséet.

  Ambassadörer från NCS bör deltaga när lokala akvarieföreningar har "Akvariets dag", dvs propagandadagar då allmänheten har tillträde till den lokala föreningens klubblokal. Där kunde man tex sälja "provmedlemsskap" som ger tre månaders medlemsskap och ett nummer av Ciklidbladet för en 50-lapp. Sedan är det lätt att "lura" kvar med många med ett brev av typen "Dags att förnya ditt medlemsskap".

  Kommentera:


 • panna
  svarade
  Bra upplägg med att kunna köpa gamla tidningar, mina egna vill jag inte ge bort. Även jag har läst Akvariet på biblioteket. Kanske dela ut vid frissan? Tandläkaren är kanon. mvh. Jouni

  Kommentera:


 • Joakim Draktoft
  svarade
  Det finns ett antal bibliotek som finns med och får tidningen, men det är ju långt ifrån alla.

  Tror att om man ber dem kontakta oss för att det finns biblioteksbesökare som har intresse, så gör de det i vissa fall. Kan nog bero på storlek på bibliotek och underlag på antalet besökare.

  Detaljer om vilka bibliotek som har, de uppgifterna har medlemsansvarig Mats.

  Man kan ju alltid ta med sig sitt ex. eller ett man nu tar på Ciklidstämman och gå till sitt lokala bibliotek och visa upp för någon som håller i vilka tidningar som tas in, så kanske det löser sig smidigt. Alltid bra när medlemmar hjälper till att föra ut ordet.

  Kommentera:


 • wofflan
  svarade
  hur funkar det med biblioteken, har de Ciklidbladet, annars kanske man skulle kunna ge subventionerat pris till bibliotek
  Det kanske är lite old school men det var så jag alltid läste Akvariet som ung

  Kommentera:


 • Joakim Draktoft
  svarade
  Ursprungligen postat av tege
  Aftonbladet har ju sin PLUS-klubb. Det kanske går att spinna vidare på typ sidor som man måste vara medlem för att kunna läsa.
  Egentligen så har vi ju något som motsvarar PLUS-klubb, eftersom forumsbehörigheten NCS Medlem avgör om du får posta bilder eller inte. Vi har aktivt valt att inte begränsa läsbarhet av information, då ju just information lockar till medlemskap.

  Kommentera:


 • anli
  svarade
  Inkludera lite roligare firra än ciklider ;-)

  Kommentera:


 • tege
  svarade
  Aftonbladet har ju sin PLUS-klubb. Det kanske går att spinna vidare på typ sidor som man måste vara medlem för att kunna läsa.

  Kommentera:


 • Joakim Draktoft
  svarade
  []
  Trodde det skulle dundra in förslag här, men uppenbarligen är man först.

  För att få en växande medlemsskara finns ett antal förslag på saker att göra.

  - Medlemstidning och affischer syns ute där potentiella medlemmar befinner sig;
  butiker, föreningsmöten, auktioner, bibliotek, arbetsplatsen m.fl (varför inte lägga ett nummer på tandläkarmottagningen, eller annan öppen mottagning)

  - Ordets makt: när man träffar andra likasinnade som inte är medlemmar, prata om ett givet ämne; NCS och Ciklidbladet

  - Eventuell värvaraktivtet

  - Aktiviteter på webben; ökat antal inlägg = ökat antal intressant saker att läsa om, där kan alla vi som är medlemmar förståss bana väg genom att alltid vara aktiva.

  - Ökad aktivitet i våra grannländer. Det största antalet medlemmar är i Sverige, men vi är en Nordisk förening. Fler artiklar på norska och danska eftersöks för att få en jämn balans.

  På Ciklidstämman i helgen kommer det att finnas ett bord med äldre nummer av Ciklidbladet (inklusive nummer efter år 2000, med den nya A4-layouten) där man kan förse sig med flera nummer i just detta syfte. För de som vill donera en summa för antalet tidningar de tar, kommer en låda finnas där skänkta pengar kommer att gå till ett ciklidrelaterat projekt för bevarande av vårt intresse.

  Se till att ta med er nummer hem, och om ni inte själva fått plats på stämman, be kompisen eller någon i den lokala föreningen att ta med ett gäng nummer som ni sedan kan distrubuera ut.

  Fyll på med fler förslag.
  Senast ändrad av Joakim Draktoft; 2006-03-30, 08:46.

  Kommentera:


 • Micke Lövberg
  svarade
  []

  Kommentera:


 • Wilhelm
  svarade
  []

  Kommentera:


 • Kalle-Maja
  svarade
  Här kommer första inlägget: Jag tycker det är viktigt att föreningen är hyfsat stor av främst två anledningar. Den första är traditionell och handlar om att vi ger oss själva skalfördelar genom att dela på satsningar som innebär stora fasta kostnader och helt enkelt kräver en kritisk massa vad det gäller antalet medlemmar. Den andra är att internet är nerdarnas revolution då det vi gör är att helt plötsligt dela vårt intresse i ett mycket större forum. Låt oss fortsätta med det.

  Men frågan kvarstår; hur ska vi få fler medlemmar?

  Kommentera:


 • Kalle-Maja
  skapade ett ämne NCS ska bli stort

  NCS ska bli stort

  Här startar jag en tråd om hur föreningen ska växa...
Sparar...
X