Var med i gemenskapen

Som medlem stödjer du föreningen och dess strävan att vara ett viktigt stöd för ciklider både inom akvariehobbyn och i deras naturliga miljöer.

Läs mer om vad vi står för vad gäller Miljö och Samhälle.

Vi gillar ciklider!

Som medlem är du också med i en trevlig gemenskap där alla har ett gemensamt intresse. Vi arrangerar träffar och som förening blir vi starka och kan ta fram erbjudanden som är attraktiva för medlemmarna. Tillsammans står vi också för en stark kunskapsbas där vi hjälps åt för att göra hobbyn ännu roligare.

Vi gillar ciklider helt enkelt!

Geophagus sp. "Rio Teles Pires"

Ciklidbladet

Alla medlemmar får också Ciklidbladet hemskickat 4 gånger per år. En högkvalitativ tidning på 48-64 sidor. Syftet med tidningen är att sprida kunskap om Ciklider, inspirera till att utforska nya arter och sprida information om nyheter i föreningen såväl som om nyheter inom familjen av ciklider.

Ciklidbladet nummer 4 2016

Akvariehelg med Ciklidstämma

Varje pr arrangerar vi tillsammans med lokala föreningen runt om i Norden en helg med föreläsningar, middag, prisutdelningar och inte minst umgänge med likasinnade. På grund av Covid har vi under 2021 istället inför något vi kallar Cybertisdagar, dessa sker en gång i månaden och är olika former av föreläsningar från personer runt om i Världen.

Vi spelar in de föreläsningar vi gör under året så de kan ses när man vill, dessa kan ni hitta här: Cybertisdag

Ciklidbladet online

Ciklidbladet har också tagit steget till nätet och alla nummer från 1967 finns på vår hemsida tillgängligt i digitalt format för dig som är medlem. Ta en titt i vårt artikelarkiv. Där finns alla artiklar som någonsin givits ut i Ciklidbladet och från och med 2004 finns de flesta nummer tillgängligt sökbart på innehåll och författare.

CB online

Mobil applikation för din surfplatta eller mobil

2012 utvecklade en av våra medlemmar, Magnus Eriksson, en applikation för både mobiler och surfplattor. Med denna applikation kan du, när du står i butiken, blixtsnabbt kontrollera levnadsvillkor för den ciklid du funderar på att köpa. Du kan också titta på bilder för att skaffa dig en uppfattning av hur den kommer att se ut som vuxen. Funktioner i Mobilappen:

  1. Läs Ciklidbladet online
  2. Kom åt hela artregistret när du är på resande fot
  3. Sök reda på närmaste rabattbutik
  4. Ta fram digital version av ditt medlemskort, fullt giltigt i rabattbutikerna
  5. Ta fram de senaste rabattkoderna i webbutiker med medlemsrabatter
  6. Få notiser om de senaste nyheterna inom föreningen och världen av ciklider

     

Almanacka med högupplösta foton

Väldigt många medlemmar ser också fram emot vår almanacka som skickas ut i samband med julnumret av Ciklidbladet. En uppskattad och vägghängd almanacka med mycket högkvalitativa bilder.

Medlemskort

Numera skriver du enkelt ut ditt medlemskort själv. Detta kort kan du använda för att ta del av alla rabatter som våra samarbetspartner erbjuder. Kortet är också ditt främsta bevis på att du är medlem i denna anrika förening, håll hårt i det. Men, det går också utmärkt att ta fram ditt personliga medlemskort i mobilappen i digitalt format.

Skriv ut ditt medlemskort!

Butiksrabatter

Vi i föreningen jobbar ständigt för att skaffa bra rabatter hos våra bästa akvarie- och ciklidbutiker. Läs mer om våra rabattbutiker. Använd ditt medlemskort för att få tillgång till dessa rabatter. Vi jobbar ständigt med att förbättra utbudet av rabattbutiker. Onlinebutiker har vi och rabattkoder till alla de sidorna hittar ni här: Rabattkoder

Guldabborren

Vi delar varje år ut utmärkelsen Guldabborren. Detta är ett pris som styrelsen för Nordiska Ciklidsällskapet kan ge till en medlem eller annan person som har gjort en betydande insats för föreningen och/eller ciklidhobbyn. Guldabborren delas ut på Ciklidstämman.

Hedersmedlem

Till hedersmedlem kan föreningen på beslut av styrelsen kalla person som förtjänstfullt verkat för föreningen eller dess syfte. Som hedersmedlem får man fritt medlemskap i NCS under en period av 3 år

Stipendium

Föreningen delar varje år ut tusentals kronor i stipendier för att främja hobbyn. Vi har ett flertal olika stidiendier. Dessa stipendier ska ha som en utgångspunkt att lyfta fram ciklider och ciklidhobbyn på ett positivt sätt.

Tävlingar & Lotterier

Vi anordnar en hel del tävlingar under året som alla medlemmar kan ta del av och i bland även icke-medlemmar. Huvudsakligen dock medlemmar.

Stolt medlem

Forumtag => ncs member2 där det framgår att du är medlem. Kan vara viktigt nog. grin

Bli medlem du med, nu!

ca-ciklid-logo

Meny